Ελλάδα

Στρατινάκη: Όλα όσα ανέφερε για το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ και τις δηλώσεις αναστολών

Στρατινάκη: Όλα όσα ανέφερε για το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ και τις δηλώσεις αναστολών
Στρατινάκη: Σε «σκληρό» lockdown μπαίνει από αύριο Πέμπτη η Αττική και λίγο νωρίτερα από το κτίριο Φάρος της Πολιτικής Προστασίας παρουσιάστηκαν οι βασικοί άξονες και τα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ από αύριο.

Σε «σκληρό» lockdown μπαίνει από αύριο Πέμπτη η Αττική και λίγο νωρίτερα από το κτίριο Φάρος της Πολιτικής Προστασίας παρουσιάστηκαν οι βασικοί άξονες και τα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ από αύριο.

Η Γενική Γραμματέας Εργασίας του υπουργείου Εργασίας κα. Άννα Στρατινάκη παρουσίασε  τον οδηγό με τις αλλαγές και τα νέα μέτρα που αφορούν εργαζομένους και επιχειρήσεις λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Αλλαγές στο ΠΣ «ΕΡΓΑΝΗ» – Τι ισχύει πλέον για τις δηλώσεις

Η Γενική Γραμματέας Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κα. Άννα Στρατινάκη, σημείωσε πως «το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ έχει γίνει προαναγγελτικό». Αυτό σημαίνει πως δίνεται η δυνατότητα από τις 11 Φεβρουαρίου μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου να τακτοποιηθούν οι εκκρεμότητες που θα προκύψουν στο λιανεμπόριο.

Δυνατότητα διορθώσεων

Παράλληλα, η κα.  Στρατινάκη, τόνισε ότι θα δοθεί η δυνατότητα διορθώσεων στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, όμως όσοι εργαζόμενοι δηλώθηκαν σε αναστολή από το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου βρίσκονται ήδη στο σύστημα.

Τι προβλέπεται στην εργασία λόγω κορωνοϊού

Για να αποσυμφορηθούν τα ΜΜΜ, αλλά και την αποσυμφόρηση στους χώρους εργασίας, σημείωσε η κα. Στρατινάκη ότι επιτρέπεται η αργοπορημένη άφιξη έως δύο ώρες, καθώς και η νωρίτερη αποχώρηση, ενώ προβλέπεται πλέον η χορήγηση τρίωρης άδειας στους εργαζομένους που θέλουν να υποβληθούν σε τεστ κορωνοϊού.

ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ και άδειες ειδικού σκοπού

Ο μηχανισμός «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» σύμφωνα με την ίδια συνεχίζεται κανονικά ενώ ενεργοποιούνται ξανά  οι άδειες ειδικού σκοπού λόγω του κλεισίματος των σχολείων.

Επιδόματα ανεργίας και τουρισμός

Παρατείνεται και η χορήγηση των 400 ευρώ στους ανέργους στον επισιτισμό και τον τουρισμό για τους οποίους η επαναπρόσληψη δεν είναι υποχρεωτική ενώ και τα επιδόματα παρατείνονται κατά δύο μήνες για όσους έληξαν Ιανουάριο και Φεβρουάριο.

Το πρωί της Τετάρτης ο υπουργός Εργασίας κ. Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στην ΕΡΤ αναφέρθηκε στη δίμηνη παράταση των επιδομάτων ανεργίας.

Ο αρμόδιος υπουργός αναφέρθηκε και στα 534 ευρώ σε εργαζομένους που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας και την προϋπόθεση που έχει τεθεί στους εργοδότες να μην υπάρχουν απολύσεις. Το κόστος των μέτρων που θα δοθεί ξεπερνά τον μέσο όρο της Ε.Ε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments