Ελλάδα

Ζέρβας για Θεσσαλονίκη: «Να μην επιστρέψουμε πάλι στις άσχημες εικόνες του Νοεμβρίου»

Ζέρβας για Θεσσαλονίκη: «Να μην επιστρέψουμε πάλι στις άσχημες εικόνες του Νοεμβρίου»
Ζέρβας για Θεσσαλονίκη: Τι υπογράμμισε ο δήμαρχος της πόλης για την κατάσταση με τον κορωνοϊό.

Στο πως εξελίσσεται η πανδημία του κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη αναφέρθηκε ο δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας. Όπως είπε η κατάσταση είναι καλύτερη, ωστόσο ζήτησε οι πολίτες να συνεχίσουν να είναι προσεκτικοί, καθώς δεν είναι δύσκολο να αυξηθούν ξανά τα κρούσματα.

Σε συνέντευξη στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο κ. Ζέρβας ανέφερε πως «συμπληρώνεται ένας χρόνος στον οποίο έχουν περάσει διάφορα κύματα και δυσκολίες. Η πόλη μας δοκιμάστηκε. Τα πράγματα δείχνουν να είναι καλύτερα απ’ ότι στην Αττική και σαφέστατα καλύτερα από τον Οκτώβριο και Νοέμβριο το κακό όμως παραμονεύει και δεν θέλει και πολύ. Τρεις τέσσερις μέρες να εκτεθούμε μπορεί να επιστρέψουμε πάλι στις άσχημες εικόνες στα νοσοκομεία ακόμα και στα κοιμητήρια. Αυτό πρέπει να το αποφύγουμε πάση θυσία».

Επίσης, σημείωσε πως πλέον γνωρίζουμε πολύ καλά τι πρέπει να κάνει ο καθένας από εμάς αλλά και η κοινωνία λέγοντας πως ο «χάρτη υπάρχει είναι σαφέστατος».

«Υπάρχουν ειδικοί και συγκεκριμένα νούμερα. Υπάρχει μια καθημερινή ακτινογραφία. Καθημερινά γίνονται 50 χιλιάδες τεστ. Άρα ξέρουμε πόσο συμβάλει ο κάθε κλάδος της ζωής στην κινητικότητα. Έχουμε πει πόσο συμβάλει το εμπόριο, τα σχολεία. Πρέπει να τα σταθμίσουμε όλα αυτά» τόνισε.

Στη συνέχεια, ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης παρέθεσε στοιχεία αναφορικά με τα σχολεία, λέγοντας πως έχουμε 2 εκατ. μετακινήσεις το πρωί και άλλα δυο εκατ. το μεσημέρι όταν είναι ανοιχτά όλα τα σχολεία. «Σύμφωνα με στοιχεία που έχω μπροστά μου από τον ΕΟΔΥ. Από 0 έως 12 ετών παιδιά ήταν από 8,5 έως 11% δηλαδή συν πλην το 10% των ημερήσιων κρουσμάτων. Ένα στα οκτώ κρούσματα που είχαμε πρόσφατα είναι κάτω των 17 ετών. Αυτός ο πληθυσμός είναι κατά κανόνα ασυμπτωματικός και πιο επικίνδυνος. Το πρόβλημα στην χώρα δημιουργήθηκε κάπου τέλη Ιανουαρίου όταν συμπληρώθηκαν οι δύο εβδομάδες από το άνοιγμα των σχολείων».

«Εφόσον έχουμε την πολυτέλεια να επιλέγουμε θα πρέπει να επιλέξουμε μην ξεχνάμε ότι τα σχολεία λειτουργούν και με τηλεκπαίδευση. Υποκατάστατο μεν αλλά κάτι υπάρχει. Για την κίνηση στην αγορά δεν υπάρχει. Η ζημία είναι 3 δισ. το μήνα με το λιανεμπόριο ανοιχτό η ζημιά είναι στο 1,5 δισ.» σχολίασε σχετικά.

Ακόμη αναφέρθηκε στις οικονομικές επιπτώσεις του ιού:

«Αντίστοιχες ζημίες έχει και ο δήμος Θεσσαλονίκης. Είχε γύρο στα 10 εκατ. ζημία την προηγούμενη χρονιά. Προφανώς η οικονομία επηρεάζει τους πάντες προφανώς προέχει η υγεία και θα πρέπει να κάνουμε το παν αλλά, εφόσον έχουμε την πολυτέλεια θα πρέπει να επιλέξουμε. Να κάνουμε σωστές επιλογές» είπε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments