Πως Να

Πώς να βγάλω το μπλάνκο από τα ρούχα

Πώς να βγάλω το μπλάνκο από τα ρούχα
Μπλάνκο στα ρούχα: Είναι ένας από τους χειρότερους λεκέδες.

Ο λεκές από μπλάνκο στα ρούχα είναι ένας από τους χειρότερους λεκέδες που υπάρχουν και υπάρχει  η πιθανότητα, ανάλογα με το ύφασμα, να καταστρέψει και όλο το ρούχο. Για αυτό μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο για να διορθώσει κανείς κάτι αλλά οφείλει να είναι πολύ προσεκτικός και αν πέσει σε ρούχο, θα θέλει σίγουρα να απαλλαγεί αμέσως.

Έτσι για να αφαιρέσουμε αυτόν τον τόσο δύσκολο λεκέ, περνάμε πάνω από τον λεκέ πανί που έχουμε βρέξει με ασετόν ή νέφτι (λίγο). Στη συνέχεια ξεπλένουμε και το βάζουμε κανονικά για πλύσιμο. Επιπλέον, μπορούμε αντί για νέφτι, να προσπαθήσουμε να βγάλουμε τον λεκέ με γομολάστιχα και μετά να πλύνουμε το ρούχο κανονικά.

Αξίζει να αναφέρουμε πως κάποια από αυτά τα υγρά διόρθωσης έχουν ως βασικό συστατικό το νερό και αυτό σημαίνει πως ο λεκές από μπλάνκο μπορεί να απομακρυνθεί εύκολα με κανονικό πλύσιμο του ρούχου. Κάποια άλλα έχουν ως βασικό συστατικό το πετρέλαιο και αυτά είναι που προκαλούν προβλήματα και χρειάζονται ειδική διαδικασία.

Για αυτό αν ο λεκές από υγρό διόρθωσης έχει ξεραθεί, μια καλή λύση είναι το μαχαίρι με σκοπό να αφαιρεθεί όσο το δυνατόν περισσότερο. Στη συνέχεια ρίχνουμε σε ένα πανί ή σε ένα κομμάτι βαμβάκι μια κουταλιά της σούπας οινόπνευμα. Τρίβουμε με απαλές κινήσεις τον λεκέ από το εξωτερικό προς το εσωτερικό του και τον ταμπονάρουμε για πέντε λεπτά έτσι ώστε το οινόπνευμα να διεισδύσει στις ίνες του ρούχου.

Έπειτα ξεπλένουμε πολύ καλά τη λεκιασμένη περιοχή με νερό και καλό είναι να χρησιμοποιήσουμε ένα στεγνό πανί για να απορροφήσει όσο το δυνατόν περισσότερο νερό και στη συνέχεια αφήνουμε το ρούχο να στεγνώσει στον αέρα.

Προς το τέλος της όλης διαδικασίας, τσεκάρουμε αν ο λεκές από το υγρό διόρθωσης έχει απομακρυνθεί εντελώς και πλέον είμαστε στη θέση να πλύνουμε το ρούχο αυτό στο πλυντήριο στην υψηλότερη θερμοκρασία που αναγράφεται στις προτεινόμενες συμβουλές από τον κατασκευαστή του ενδύματος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments