Οικονομία

Κοτόπουλα Αγγελάκης: Μια οικογενειακή υπόθεση με δυναμική παρουσία στην ελληνική αγορά

Κοτόπουλα Αγγελάκης: Μια οικογενειακή υπόθεση με δυναμική παρουσία στην ελληνική αγορά
Κοτόπουλα Αγγελάκης: Τα προϊόντα αυτά διατίθενται στα μεγαλύτερα super markets της χώρας καθώς και σε γνωστές εταιρείες μαζικής εστίασης.

Το 1962, ο Νικόλαος και η Παναγιώτα Αγγελάκη, δημιούργησαν μια μικρή οικογενειακή πτηνοτροφική επιχείρηση στη Χαλκίδα. Σταδιακά, οι συνθήκες στην ελληνική αγορά άλλαξαν και δημιουργήθηκαν νέες, μεγαλύτερες απαιτήσεις και ανάγκες από την πλευρά του καταναλωτικού κοινού.

Η δυναμική είσοδος της νέας γενιάς της οικογένειας Αγγελάκη το 1992, οδήγησε στην εξέλιξη της επιχείρησης σε μια σύγχρονη καθετοποιημένη βιομηχανική πτηνοτροφική μονάδα αλλά διατηρώντας παράλληλα τη φιλοσοφία μιας παραδοσιακής οικογενειακής επιχείρησης. Τότε ήταν που ιδρύθηκε η Αγγελάκης Α.Ε. και το ίδιο διάστημα κατασκευάστηκε ιδιόκτητο σύγχρονο πτηνοσφαγείο στην περιοχή του Πούρνου Εύβοιας.

Σε ένα λοιπόν, από τα οροπέδια του όρους Δίρφυς, στην Κεντρική Εύβοια, μέσα στη φύση βρίσκεται το πτηνοσφαγείο, με ένα κτίριο, απόλυτα εναρμονισμένο με το φυσικό τοπίο. Η εταιρεία όντας πλήρως καθετοποιημένη διαθέτει τις κάτωθι παραγωγικές μονάδες:

  • Εργοστάσιο παραγωγής ζωοτροφών 100% φυτικών (σιτάρι, καλαμπόκι, σόγια)
  • Ιδιόκτητες Πτηνοτροφικές φάρμες κλειστού τύπου, στην ευρύτερη περιοχή της Εύβοιας, δυναμικότητας 4 εκατομμυρίων πτηνών ετησίως
  • Σύγχρονο και άρτια εξοπλισμένο εργοστάσιο πτηνοσφαγής με αυτοματοποιημένο τεμαχιστήριο.
  • Στόλο φορτηγών ψυγείων εξοπλισμένος με καταγραφικά θερμοκρασίας που μας παρέχουν πληροφόρηση ανά 2΄. Η καταγραφή των θερμοκρασιών παρακολουθείται από δορυφορικό σύστημα.

Η νέα γενιά της οικογένειας Αγγελάκη, ο Θάνος και ο Ταξιάρχης, μπήκαν δυναμικά στην επιχείρηση και συνέβαλαν αποτελεσματικά στην ανέλιξη της Αγγελάκης Α.Ε. σε μία άρτια οργανωμένη μονάδα παραγωγής νωπού κοτόπουλου.

Σήμερα, τα προϊόντα Αγγελάκης διατίθενται στα μεγαλύτερα super markets της χώρας καθώς και σε γνωστές εταιρείες μαζικής εστίασης. «Οι εικόνες της παιδικής ηλικίας, μας χαρακτηρίζουν και μας ακολουθούν σε όλη την υπόλοιπη ζωή μας. Για εμένα που γεννήθηκα και μεγάλωσα στην ελληνική επαρχία, αναμνήσεις μου είναι οι γεύσεις και τα αρώματα. Ανατράφηκα με τις παραδόσεις του τόπου μας και με αυτές πορεύομαι μέχρι σήμερα», αναφέρει ο Θάνος Αγγελάκης.

Και συνεχίζει πως από τη στιγμή που «ανέλαβα το οικογενειακό μας πτηνοτροφείο, δούλεψα με μεράκι αλλά και φρεσκάδα, διατηρώντας παράλληλα την ίδια παραδοσιακή οικογενειακή φιλοσοφία. Σεβασμός στον άνθρωπο, προσήλωση στις αξίες της επιχείρησης, έμφαση στη σχέση ποιότητας – τιμής, συνεχής ανανέωση μεθόδων και προϊόντων. Η ποιότητα για εμάς δεν θυσιάζεται ποτέ στον βωμό της ποσότητας. Επιδιώκουμε τα προϊόντα μας να παραμένουν κορυφαία σε γεύση και να μη θυμίζουν σε τίποτα τυποποιημένα προϊόντα χωρίς φαντασία».

Η φιλοσοφία της επιχείρησης

«Διαθέτουμε διαχρονικά  μια ανθρωποκεντρική αντίληψη με αποτέλεσμα να είναι  οι άνθρωποι αυτοί που διαμορφώνουν τον εταιρικό χαρακτήρα της εταιρείας μας. Ευνοούμε την ικανότητα αντί για την εμπειρία. Επενδύουμε σε νέους ανθρώπους που έχουν την τεχνογνωσία, το μεράκι και την αγάπη που χρειάζεται ένα φρέσκο προϊόν. Η φράση, ο ουρανός είναι το όριο, συνοδεύει τον κάθε νέο – εισερχόμενο στην Ομάδα μας, που θα χαράξει την πορεία του και θα αφήσει το αποτύπωμά του στην Αγγελάκης.

Βιώνουμε μια κοινότητα ικανοποιημένων συνεργατών. Πελάτες, εργαζόμενοι, προμηθευτές, τοπικές κοινότητες: οι κρίκοι της αλυσίδας αξίας της Αγγελάκης. Η ικανοποίηση του ενός συνδέεται άρρητα με την ικανοποίηση του άλλου και η επαγγελματική ανάπτυξη επέρχεται μέσα από την αγαστή συνεργασία όλων καθώς πιστεύουμε στις ορθές εμπορικές τακτικές πάντα βάσει του κανονιστικού πλαισίου της αγοράς».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments