Ελλάδα

Αντιδήμαρχος Λαγκαδά κορωνοϊός: Πέθανε από τον ιό ο Γιώργος Προκοπίδης

Αντιδήμαρχος Λαγκαδά κορωνοϊός: Πέθανε από τον ιό ο Γιώργος Προκοπίδης
Αντιδήμαρχος Λαγκαδά κορωνοϊός: Η ανακοίνωση της δυσάρεστης είδησης έγινε μέσω Facebook.

Τη μάχη με τον κορωνοϊό έχασε το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου ο αντιδήμαρχος Λαγκαδά Γιώργος Προκοπίδης ο οποίος νοσηλευόταν στη ΜΕΘ Covid του νοσοκομείου Παπανικολάου.

Η τόσο δυσάρεστη είδηση βύθισε στη θλίψη τόσο τους δικούς του ανθρώπους όσο και την τοπική κοινωνία της Θεσσαλονίκης. Ο θάνατος του Γιώργου Προκοπίδη ανακοινώθηκε μέσω της σελίδας του δήμου στο Facebook.

Ο δήμαρχος Λαγκαδά, Ιωάννης Ταχματζίδης, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στους οικείους του θανόντος, ενώ δήλωσε πως «η προσφορά του στον δήμο Λαγκαδά θα μείνει ανεξίτηλη στη μνήμη όλων μας».

Ακολουθεί η ανάρτηση στο Facebook για τον θάνατό του:

Συλλυπητήρια ανακοίνωση από τη Νέα Δημοκρατία

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας για τον θάνατο του στελέχους της Πολιτικής Επιτροπής Γιώργου Προκοπίδη. Η Νέα Δημοκρατία ανέφερε συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή της τα εξής:

«Η οικογένεια της Νέας Δημοκρατίας αποχαιρετά με θλίψη και οδύνη το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος Γιώργο Προκοπίδη που έχασε την πολύμηνη μάχη με τον κορωνοϊό. Στην οικογένεια και τους οικείους του εκφράζουμε τα θερμά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια».

Ποιος ήταν ο Γιώργος Προκοπίδης

Γεννημένος τον Μάιο του 1968 στην  Θεσσαλονίκη, οι γονείς του, Λάζαρος και Κεράσα, είχαν καταγωγή από την Αρετή του Δήμου Λαγκαδά. Σπούδασε στο Παιδαγωγικό τμήμα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης ενώ παράλληλα απέκτησε και πτυχίο Επαγγελματικής κατάρτισης με αντικείμενο τη Μηχανοργάνωση Γραφείου.

Υπηρέτησε ως υπαξιωματικός τη στρατιωτική του θητεία σε μονάδες του Έβρου. Από το 2002 έγινε μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Επιστημόνων Επαγγελματιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών. Ήταν Διευθυντικό Στέλεχος σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα,  συμπληρώνοντας  26 χρόνια σε Διευθυντικές θέσεις στον ιδιωτικό τομέα.

Ο αγώνας του για την πρόοδο και την ανάπτυξη του τόπου του τον οδήγησε στην εκλογή του στις Δημοτικές Εκλογές του 2002 ως δημοτικού συμβούλου. Κατά την τετραετία 2002 – 2006 διετέλεσε:

  • 2003 – 2004 Αντιπρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης του Δ. Βερτίσκου.
  • 2003 – 2006 Αντιπρόεδρος Πολιτιστικού Οργανισμού.
  • 2003 – 2004 Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου.
  • 2005 – 2006 Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου.

Εκπροσώπησε τον Δήμο Βερτίσκου και τους υπόλοιπους Δήμους του Επαρχείου Λαγκαδά σε θέματα σχετικά με τις συγκοινωνιακές γραμμές ΟΑΣΘ – ΚΤΕΛ .  Το 2005 ορίζεται μέλος τριμελούς επιτροπής εκπροσωπώντας όλους τους Δήμους της περιοχής Λαγκαδά για την αναβάθμιση των συγκοινωνιακών γραμμών σχεδιάζοντας το σημερινό δίκτυο συγκοινωνιών στην περιοχή του Δήμου Λαγκαδά.

Ως Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου σχεδίασε και συνετέλεσε στη δημιουργία και τη λειτουργία του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βερτίσκου  στον Δήμο Βερτίσκου στο οποίο ήταν και  μέλος της Διαχειριστικής Επιτροπής. Το 2006 ήταν Υποψήφιος Δήμαρχος στον π. Δήμο Βερτίσκου. Το 2010 ήταν Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στον «Καλλικρατικό» Δήμο Λαγκαδά με τον κ. Καραγιάννη Ιωάννη.

To 2014 ήταν Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας με τον συνδυασμό του Γιάννη Ιωαννίδη «Περιφέρεια Πρωταθλήτρια». Από τον Απρίλιο του 2014 ως τον Απρίλιο του 2016 ήταν αν. Μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Γ.Ν.Θ. «Γεώργιος Παπανικολάου».

Από τον Αύγουστο του 2015 έχει οριστεί Τομεάρχης της κομματικής οργάνωσης «Νέα Δημοκρατία» για τον νομό  Κιλκίς. Από τον Ιανουάριο του 2017 είναι αιρετό μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας. Τον Δεκέμβριο του 2018 επαναεξελέγη μέλος της Πολιτικής Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας.

Τον Μάιο  του 2019 εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Λαγκαδά με την παράταξη «Δύναμη Ευθύνης» του κ. Ιωάννη Ταχματζίδη. Τον Σεπτέμβριο του 2019 Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων. Από τον  Φεβρουάριο του 2020 Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Περιβάλλοντος και Πρασίνου. Από τον  Μάρτιο του 2020 ήταν Μέλος του Διοικητικό Συμβούλιο του  Γ.Ν.Θ. «Γεώργιος Παπανικολάου».

Παράλληλα η αγάπη του για τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό τον έμπλεξε σε δραστηριότητες και εκδηλώσεις πολλών Πολιτιστικών Συλλόγων των οποίων είναι μέλος. Υπήρξε Πρόεδρος στην ποδοσφαιρική ομάδα Α.Σ. ΔΟΞΑ ΑΡΕΤΗΣ από το 2010 έως το 2013. Ήταν παντρεμένος με τη Νηπιαγωγό Κατερίνα Χλιοπάνου αποκτώντας δύο κόρες, τη Νικολέτα, 23 ετών φοιτήτρια στο Πολυτεχνείο Ξάνθης και την Κεράσα (Σένια), 16 ετών μαθήτρια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments