Οικονομία

Χατζηδάκης συντάξεις: Όλες οι λεπτομέρειες για εκκρεμείς συντάξεις – Ποιες αλλαγές έρχονται στα εργασιακά

Χατζηδάκης συντάξεις: Όλες οι λεπτομέρειες για εκκρεμείς συντάξεις – Ποιες αλλαγές έρχονται στα εργασιακά
Χατζηδάκης συντάξεις: Για την εθνική σύνταξη με αναδρομικά για όλους όσους περιμένουν σύνταξη, τις αλλαγές στα εργασιακά αλλά και το ενιαίο κέντρο εξυπηρέτησης των πολιτών μίλησε σήμερα σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή ο υπουργός Εργασίας κ. Κωστής Χατζηδάκης.

Για την εθνική σύνταξη με αναδρομικά για όλους όσους περιμένουν σύνταξη, τις αλλαγές στα εργασιακά αλλά και το ενιαίο κέντρο εξυπηρέτησης των πολιτών μίλησε σήμερα σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή ο υπουργός Εργασίας κ. Κωστής Χατζηδάκης.

Εθνική Σύνταξη

Για την απονομή εθνικής σύνταξης σε όσους περιμένουν να εκδοθεί η σύνταξη τους, είπε ότι αυτή θα δοθεί και αναδρομικά, αναφέροντας πως «αν έχεις υποβάλλει την αίτηση πριν από 10 μήνες, θα πάρεις αναδρομικά για 10 μήνες, δηλαδή 3.840 ευρώ, καθώς η εθνική σύνταξη είναι 384 ευρώ. Ο ΕΦΚΑ λέει ότι σε δύο μήνες θα έχουν δοθεί οι συντάξεις αυτές, εγώ λέω βάλτε και μερικές ημέρες ακόμη, για να είμαστε σίγουροι. Πρέπει να επιταχύνουμε τις προσωρινές και τις κύριες συντάξεις, έχουμε να κινηθούμε σε τρεις ταχύτητες δηλαδή».

Για τις εκκρεμείς συντάξεις, ο Υπουργός Εργασίας είπε «θα δώσουμε προτεραιότητα στις αιτήσεις προ του 2018, θα γίνει ειδική ρύθμιση για προβληματικά ταμεία όπως το πρώην ΤΣΑΥ, θα έρθει νομοθετική ρύθμιση για απλοποίηση της απονομής συντάξεων, ενώ πλέον όλες οι αιτήσεις για απονομή σύνταξης θα γίνονται ηλεκτρονικά».

Ανταποδοτικές επικουρικές συντάξεις

«Είναι μια θετική κίνηση, κυρίως για την νέα γενιά και είναι ακόλουθη με τις προεκλογικές δεσμεύσεις της ΝΔ. Στις περισσότερες χώρες εισάγονται πλέον στοιχεία κεφαλαιοποιητικού συστήματος στο Ασφαλιστικό. Με απλά λόγια, είναι σαν να δημιουργείται ένας προσωπικός κουμπαράς, με επενδύσεις κάποιων χρημάτων, εγγυημένες επενδύσεις μικρού ή μεσαίου ή μεγάλου ρίσκου, που θα αποδώσουν χρήματα και μεγαλύτερη επικουρική σύνταξη. Ο εργαζόμενος θα έχει την ευχέρεια να επιλέξει, αναλαμβάνοντας και ένα σχετικό ρίσκο, το τελικό ύψος της επικουρικής σύνταξης του, το οποίο θα δίνεται πέραν του εγγυημένου ποσού της σύνταξης», σημείωσε ο κ. Κωστής Χατζηδάκης.

Εργασιακά

Για τα εργασιακά είπε ότι «θα φέρουμε ένα μεγάλο νομοσχέδιο με παρεμβάσεις. Η τελευταία φορά που έγινε κάτι μεγάλο στον τομέα αυτόν έγινε το 1982, όταν δεν υπήρχε ούτε το ίντερνετ. Ενδεικτικά, θα περιλαμβάνονται διατάξεις για την τηλεργασία, για την διευθέτηση του χρόνου εργασίας, για περισσότερες γονικές άδειες για τους πατεράδες», σημειώνοντας ότι «δεν μπορεί να υπάρξουν εργαζόμενοι χωρίς επενδύσεις και επιχειρήσεις, αλλά ούτε μπορούν να υπάρξουν επιχειρήσεις με τους εργαζόμενους «στα κεραμίδια».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments