Πολιτική

Νίκος Χαρδαλιάς: Το εμβόλιο είναι δικαίωμα και προνόμιο μαζί

Νίκος Χαρδαλιάς: Το εμβόλιο είναι δικαίωμα και προνόμιο μαζί
Νίκος Χαρδαλιάς: Για το εμβόλιο τονίζει πως είναι «ένα διαβατήριο για να ανακτήσουμε ξανά την ελευθερία μας αλλά κυρίως την κοινή μας ζωή που τόσο έχουμε στερηθεί».

Το πώς εξελίσσονται οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού στην Ελλάδα και το πόσο σημαντικοί είναι, σχολίασε μέσω σχετικής ανάρτησής του στο προφίλ του στο Twitter ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

«Το εμβόλιο είναι δικαίωμα και προνόμιο μαζί. Ένα διαβατήριο για να ανακτήσουμε ξανά την ελευθερία μας αλλά κυρίως την κοινή μας ζωή που τόσο έχουμε στερηθεί. Θερμές ευχαριστίες στον… Αντωνάκη μας, Γιώργο Κωνσταντίνου και την… Ελενίτσα μας Μάρω Κοντού. Ζέσταναν τις καρδιές μας», ανέφερε.

Ακολουθεί η ανάρτησή του στο Twitter:

Θυμίζουμε πως ξεκινάει τη Δευτέρα (15 Φεβρουαρίου) τη λειτουργία του το εμβολιαστικό κέντρο στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, το οποίο, στην πλήρη ανάπτυξη του, θα είναι το μεγαλύτερο στην Ελλάδα.

Τον κέντρο επισκέφθηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος επισήμανε ότι το κέντρο θα λειτουργήσει σταδιακά, ανάλογα με τον εφοδιασμό των εμβολίων και τη Δευτέρα θα ξεκινήσουν 24 εμβολιαστικές γραμμές, με 48 γιατρούς.

«Στην Πολιτική Προστασία δεν βιαζόμαστε να κλείσουμε περιοχές, αντίθετα έχουμε άμεσα αντανακλαστικά για να προστατεύσουμε ανθρώπινες ζωές», έχει αναφέρει χαρακτηριστικά.

Για αυτό και οι αποφάσεις «λαμβάνονται ως προληπτικό μέτρο, ώστε κάθε εστία που εντοπίζεται να ελέγχεται και να στεγανοποιείται άμεσα και αποτελεσματικά, ώστε να αποφευχθεί περαιτέρω διασπορά, χωρίς χαραμάδες εξάπλωσης, χωρίς περιθώρια δημιουργίας επιδημιολογικών πολλαπλασιαστών. Και για αυτό άλλωστε και η Πολιτική Προστασία διατηρεί πάντα τη δυνατότητα εάν δει σε τοπικό επίπεδο κάποια ανησυχητική έξαρση της πανδημίας ή οποιαδήποτε ένδειξη αυτής, να επιβάλει γρήγορα τοπικά περιοριστικά μέτρα».

«Έχουμε δει και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες τα πήγαιναν καλά σε άλλες περιόδους αυτής της επιδημίας, πολύ γρήγορη αύξηση των κρουσμάτων από τη στιγμή που υπήρξε μια χαλάρωση, που όπως απεδείχθη εκ των υστέρων σε αυτές τις χώρες προφανώς ήταν πιο επιθετική από αυτό το οποίο θα μπορούσαν να ανεχτούν οι χώρες αυτές», έχει επισημάνει.

Εξάλλου, έχει τονίσει σε δηλώσεις του, αναφερόμενος στα επόμενα βήματα στην αντιμετώπιση της πανδημίας, πως «η διατήρηση των μέτρων προστασίας, η σταδιακή και προσεκτική επανεκκίνηση της οικονομίας ακολουθώντας πάντα τις υποδείξεις των ειδικών, και βέβαια οι στοχευμένοι περιορισμοί στις εστίες έξαρσης του ιού και η αύξηση του εμβολιασμού».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments