Ελλάδα

Διπλή μάσκα: Τα δύο πρώτα μέρη που θα γίνει υποχρεωτική

Διπλή μάσκα: Τα δύο πρώτα μέρη που θα γίνει υποχρεωτική
Διπλή μάσκα: Τι σημειώνει επί του θέματος ο Χαράλαμπος Γώγος.

Φουντώνουν οι φήμες που θέλουν τους λοιμωξιολόγους να συζητούν το ενδεχόμενο για χρήση της διπλής μάσκας. Τα κρούσματα είναι συνεχώς αυξημένα ενώ οι μεταλλάξεις χτυπούν “καμπανάκι” και οι πληροφορίες λένε πως δεν αποκλείεται να ληφθεί η απόφαση για υποχρεωτική χρήση μάσκας σε συγκεκριμένους εσωτερικούς χώρους. Για ποιους πρόκειται;

Για τα σούπερ μάρκετ και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Οι επιστήμονες θεωρούν ότι το μέτρο της διπλής μάσκας αφενός θα ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού, αφετέρου θα αναγκάσει και αυτούς που δεν φορούν σωστά την απλή μάσκα, να τη βάλουν όπως πρέπει. Την πρώτη γεύση για το μέτρο που έρχεται έδωσε ο καθηγητής, Χαράλαμπος Γώγος, μιλώντας στο Θέμα 104,6. Όπως είπε χαρακτηριστικά:

«Έχει αρχίσει και συζητιέται το θέμα της διπλής μάσκας και όχι μόνο στους κλειστούς χώρους, αλλά και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα σούπερ μάρκετ και λοιπά. Σε αυτούς τους χώρους μια πιο έξυπνη τακτική στη χρήση μάσκας συζητιέται και παγκοσμίως. Θα μπορούσε λοιπόν να συστήσει κανείς τη χρήση αυτής της λεγόμενης διπλής μάσκας, μια χειρουργική μάσκα από μέσα και απ’ έξω μια υφασμάτινη, ούτως ώστε να καλύπτει πλήρως και να εμποδίσει την είσοδο των σταγονιδίων. Σε αυτούς τους κλειστούς χώρους η χρήση τέτοιου είδους μάσκας είναι χρήσιμη και προφυλάσσει σε ένα ποσοστό. Είναι ένας έξυπνος τρόπος να ελαττώσουμε την πιθανότητα μετάδοσης».

Το CDC δείχνει προς τη διπλή μάσκα:

Τις προηγούμενες ημέρες σε εκτενές τους δημοσίευμα για την πρόταση της διπλής μάσκας, οι New York Times αναφέρουν ότι οι αμερικανικές Αρχές καλούν τους πολίτες να συνεχίσουν να φορούν μάσκες και να λάβουν μέτρα ώστε να τούς προστατεύουν περισσότερο. Αυτό, τονίζεται στο δημοσίευμα, μπορεί να γίνει είτε μέσω μιας πιο σφιχτής εφαρμογής ή με τη χρήση διπλής μάσκας.

«Πρόσφατα εργαστηριακά πειράματα έδειξαν ότι η διασπορά του ιού μπορεί να μειωθεί έως και κατά 96,5% αν οι Αμερικανοί φορούσαν εφαρμοστά τις χειρουργικές μάσκες ή έναν συνδυασμό υφασμάτινης και χειρουργικής μάσκας» σημειώνουν οι NY Times. Επίσης, η Δρ.Ροσέλ Βαλένσκι, διευθύντρια του CDC, απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να φορούν μια μάσκα που εφαρμόζει σφιχτά. «Αυτό που πρέπει να κρατήσουμε είναι το εξής: Οι μάσκες λειτουργούν και λειτουργούν όταν έχουν καλή εφαρμογή και φοριούνται σωστά» υπογράμμισε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments