Ελλάδα

Πυροσβεστική: Χιλιάδες κλήσεις για βοήθεια από πολίτες – Ισχυρός παγετός αναμένεται το πρωί της Τετάρτης

Πυροσβεστική: Χιλιάδες κλήσεις για βοήθεια από πολίτες – Ισχυρός παγετός αναμένεται το πρωί της Τετάρτης
Πυροσβεστική: Οι άνθρωποι του Πυροσβεστικού Σώματος δίνουν τη δική τους μάχη απέναντι στη «Μήδεια» για χάρη όλων μας. -25 βαθμοί Κελσίου στον Νέο Καύκασο Φλώρινας!

Η «Μήδεια» έχει «χτυπήσει» πανελλαδικά με αποτέλεσμα η Πυροσβεστική να δέχεται χιλιάδες κλήσεις για βοήθεια. Η κατάσταση ειδικά στην Αττική είναι πρωτόγνωρη αφού τέτοιος χιονιάς έχει να υπάρξει αρκετά χρόνια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Πυροσβεστικού Σώματος, από την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021 και μέχρι το απόγευμα σήμερα, το Κέντρο Επιχειρήσεων δέχθηκε 1.850 κλήσεις, οι περισσότερες εκ των οποίων αφορούν κοπές δέντρων και αφαιρέσεις αντικειμένων. Από αυτές τις κλήσεις οι 1.490 ήταν στην Αττική από χτες, Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021 και μέχρι σήμερα το απόγευμα.

Οι κλήσεις αυτές αφορούσαν:

– 1.118 για κοπές δέντρων και αφαιρέσεις αντικειμένων

– 123 για μεταφορές ατόμων σε ασφαλές σημείο

– 101 για μεταφορές ατόμων σε νοσοκομεία (αιμοκάθαρση)

– 25 για μεταφορές ατόμων σε κέντρα υγείας και νοσοκομεία προκειμένου να εμβολιαστούν καθώς και για άλλες περιπτώσεις παροχής βοηθείας.

«Το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος παραμένει σε επιφυλακή για την άμεση αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων της εξελισσόμενης κακοκαιρίας. Από το Αρχηγείο του Π.Σ. επισημαίνεται για μια ακόμα φορά ότι, με δεδομένες τις ανακοινώσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για χιονοπτώσεις, ισχυρό παγετό και θυελλώδεις ανέμους παρακαλούνται οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Το meteo.gr προειδοποιεί για ισχυρό παγετό τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 17 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, ισχυρός παγετός αναμένεται σε μεγάλο μέρος της χώρας από τη νύχτα της Τρίτης 16/2 έως το πρωί της Τετάρτης 17/2 από την κακοκαιρία «Μήδεια».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Δυτική Μακεδονία αλλά και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας την Τετάρτη 17/2 θα επικρατήσει ολικός παγετός. Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται οι περιοχές όπου η ελάχιστη θερμοκρασία που αναμένεται το πρωί της Τετάρτης 17/2 θα πέσει κάτω από μηδέν βαθμούς Κελσίου καθώς και οι ελάχιστες θερμοκρασίες για επιλεγμένες πόλεις της χώρας. Είναι εντυπωσιακό ότι στο σύνολο σχεδόν της ηπειρωτικής χώρας αλλά και σε σημαντικό μέρος της νησιωτικής θα σημειωθούν αρνητικές θερμοκρασίες.

-25 βαθμοί Κελσίου στον Νέο Καύκασο Φλώρινας

Θερμοκρασία ρεκόρ κατέγραψε ο μετεωρολογικός σταθμός του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr στον Νέο Καύκασο Φλώρινας το πρωί της Τρίτης 16 Φεβρουαρίου, κατά τη δεύτερη φάση της κακοκαιρίας «Μήδεια». Συγκεκριμένα, περίπου στις οκτώ το πρωί η θερμοκρασία έπεσε στους -25.1 βαθμούς, ορίζοντας ένα νέο ρεκόρ ελάχιστης θερμοκρασίας για τους σταθμούς του δικτύου (εξαιρούνται οι σταθμοί στις δολίνες Κεχρωτής και Βαθυστάλου).

Δείτε τις ελάχιστες θερμοκρασίες σήμερα

Δείτε Live την πορεία της κακοκαιρίας από το Windy.com

Μαρουσάκης καιρός: Δείτε την πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο του Open

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments