Καιρός

Αθήνα χιόνια: Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία – Δείτε Live την πορεία της «Μήδειας»

Αθήνα χιόνια: Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία – Δείτε Live την πορεία της «Μήδειας»
Αθήνα χιόνια: Δύσκολο αναμένεται να είναι και το σημερινό βράδυ σε πολλές περιοχές της χώρας, και στην Αττική, λόγω της κακοκαιρίας.

Η κακοκαιρία Μήδεια συνεχίζει την επέλασή της σε όλη τη χώρα, ενώ θα συνεχίσει να μας ταλαιπωρεί και αύριο Τετάρτη. Να σημειώσουμε ότι, δυστυχώς, υπάρχουν τέσσερις θάνατοι που συνδέονται με την κακοκαιρία, άμεσα ή έμμεσα. Οι μετεωρολόγοι και η Πολιτική Προστασία προειδοποιούν ότι οι επόμενες ώρες θα είναι δύσκολες, ενώ μια σειρά προβλήματα εντοπίζονται πανελλαδικά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Τροχαίας Αττικής και απόψε το βράδυ η Εθνική Οδός Αθηνών – Λαμίας θα παραμείνει κλειστή από την Γέφυρα Καλυφτάκη και μέχρι τα όρια του Νομού Βοιωτίας. Το τμήμα αυτό της Εθνικής θα δοθεί στην κυκλοφορία το πρωί της Τετάρτης.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της Τροχαίας αναφέρει:

«Λόγω της συνεχιζόμενης έντασης του καιρικού φαινομένου της χιονόπτωσης, το οποίο έχει τοπικά χαρακτηριστικά, δημιουργώντας προβλήματα στο οδικό δίκτυο και για λόγους ασφαλείας των χρηστών αυτού, η κυκλοφορία των οχημάτων στο τμήμα της Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας από Γέφυρα Καλυφτάκη έως τα όρια με το Νομό Βοιωτίας θα επιτραπεί από ώρα 07.00΄της 17/02/2021».

Σε ποιά άλλα σημεία έχει διακοπεί η κυκλοφορία

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την Αστυνομία (ώρα 17.00) η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί επίσης:

  • Επί της Λεωφόρου Πάρνηθος, από το ύψος της ταβέρνας δεξιώσεων «Ermitaz Hall», ρεύμα κυκλοφορίας προς «REGENCY CAZINO MONT PARNES»
  • Επί της Λ. Φυλής, στο ύψος του καταστήματος το «Χρυσό Βαρέλι», ρεύμα κυκλοφορίας προς Δερβενοχώρια.
  • Επί της Λ. Διονύσου από το ύψος του Γηπέδου Διονύσου έως το ύψος του Πάρκου Ανατολής και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Περιφ. Οδός Πεντέλης – Ν. Μάκρης από το «Νοσοκομείο 414» έως «θέση Άγιος Πέτρος».
  • Ε.Ο. Ελευσίνας – Θηβών από τον Κόμβο Μάνδρας προς Βίλια.
  • Οδός Αναστάσεως, από το Νεκροταφείο προς Υμηττό, Παπάγου.
  • Λ. Αλίμου-Κατεχάκη προς Καλοπούλα, από ύψος Προφυλακίου Καισαριανής (από σταθμό της Τάξης).
  • Επ. Ο. Καπανδριτίου από Καπανδρίτι προς Βαρνάβα.
  • Οδός Ιπποκράτους από ύψος Επ. Ο. Αφιδνών (Πλατεία Αφιδνών), στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ιπποκράτειο Πολιτεία.
  • Οδός Αγίου Μερκουρίου από ύψος ταβέρνας «Λεωνίδας», στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ιπποκράτειο Πολιτεία, Αχαρνές.
  • Επί της Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας, από το ύψος του Α/Κ Καλυφτάκη (χ/δ 20,060) έως την χ/θ 58,520 – όρια Τ.Τ. Αυτοκινητοδρόμων Π.Α.Θ.Ε. Βοιωτίας (από 19:00 ώρα για φορτηγά οχήματα άνω των 3,5 τόνων και από 19:50 ώρα για παντός είδους οχημάτων).
  • Επί της Λ. Εθνικής Αντιστάσεως από το ύψος του γηπέδου Εθνικού Αστέρα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στην περιοχή της Καισαριανής.

Καλλιάνος καιρός: Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός στην Αττική τις επόμενες ώρες

Σύμφωνα με την πρόβλεψη του μετεωρολόγου του MEGA, Γιάννη Καλλιάνου, το βράδυ της Τρίτης προς Τετάρτη 17/2 θα είναι δύσκολο για την Αττική, ειδικά στα ανατολικά και τα ηπειρωτικά της τμήματα.

Πιο συγκεκριμένα, το απόγευμα της Τρίτης, θα σταματήσουν για λίγο οι χιονοπτώσεις στις περισσότερες περιοχές της Αθήνας: στα βόρεια προάστια θα συνεχίσει να χιονίζει, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρξουν εξασθενημένα φαινόμενα.

Από τις 10 – 11 το βράδυ, θα έχουμε πάλι νεφώσεις που θα έρθουν από την Εύβοια και το Αιγαίο. Αυτό θα οδηγήσει σε υποτροπή από τα μεσάνυχτα, με νέες έντονες χιονοπτώσεις στην Εύβοια και την Αττική.

Πότε θα απαλλαγούμε από τη «Μήδεια»

Οι νέες αυτές χιονοπτώσεις θα επηρεάσουν κυρίως τα ανατολικά τμήματα της Αττικής. Στα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν γρήγορα. Στα βόρεια προάστια, θα σταματήσει να χιονίζει από τα ξημερώματα της Τετάρτης, με θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν να καταγράφονται.

Στο υπόλοιπο Λεκανοπέδιο τα έντονα αυτά φαινόμενα θα τελειώσουν στις 9 με 10 το πρωί. Δεν αποκλείεται νωρίς το πρωί της Τετάρτης να υπάρξουν χιονοπτώσεις και σε νότιες περιοχές.

Γενικότερα, αύριο το πρωί θα είναι δύσκολα τα πράγματα για όσους θέλουν να πάνε στις δουλειές τους, καθώς θα υπάρχουν προβλήματα ολισθηρότητας στις περισσότερες περιοχές του νομού Αττικής. Μεγάλη προσοχή χρειάζεται τις επόμενες ώρες στην Εύβοια. Επίσης, αναμένεται να χιονίσει στις Κυκλάδες, ακόμα και στα πεδινά, και στην Κρήτη από τα 200 μέτρα και πάνω.

ΕΜΥ καιρός: Η πρόγνωση για την Τετάρτη 17/2

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά τις πρωινές ώρες και βελτίωση το μεσημέρι. Άνεμοι: Βόρειοι 5 με 6 και στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ, στρεφόμενοι προς το μεσημέρι σε βορειοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -01 (μείον 1) έως 07 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Αρχικά αίθριος, από τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -03 (μείον 3) έως 07 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά αίθριος, βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις που από τις απογευματινές ώρες θα αυξηθούν. Τις πρωινές και κυρίως τις βραδινές ώρες η ορατότητα στη Μακεδονία θα είναι τοπικά περιορισμένη. Άνεμοι: Bόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4, στα ανατολικά 5 και το πρωί στο Θερμαϊκό τοπικά 6 μποφόρ. Από το απόγευμα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -12 (μείον 12) έως 07 και στη δυτική Μακεδονία από -18 (μείον 18) έως 01 βαθμό Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Αρχικά αίθριος. Από τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Τις πρωινές και τις βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα ηπειρωτικά. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί και βαθμιαία βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -05 (μείον 5) έως 11 και στην Ήπειρο από -13 (μείον 13) έως 05 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Στη Θεσσαλία αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με χιονοπτώσεις στα ανατολικά τμήματα της ανατολικής Στερεάς και την Εύβοια τις πρωινές ώρες και βαθμιαία βελτίωση. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7, στα ανατολικά και τα νότια 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από -03 (μείον 3) έως 09 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις με χιονόνερο και χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στην Κρήτη, με εξασθένηση από το μεσημέρι. Άνεμοι: Βόρειοι 7 με 8 και στα ανατολικά 8 με 9 και τοπικά 10 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 00 ( μηδέν ) έως 06 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις που θα περιοριστούν στα νοτιότερα νησιά και μετά το μεσημέρι θα σταματήσουν. Στα Δωδεκάνησα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με χιονόνερο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά -ημιορεινά, και σταδιακή βελτίωση μετά το μεσημέρι. Άνεμοι: Στα βόρεια βόρειοι 6 με 7 και από το μεσημέρι 4 με 5 μποφόρ. Στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 8 με 9 και τις πρωινές ώρες τοπικά 10 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 04 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια από -02 (μείον 2) έως 06 βαθμούς.

Η πορεία της κακοκαιρίας Live από το Windy.com

Αρναούτογλου καιρός: Οι μεγάλες διαφορές ανάμεσα σε περιοχές της Ελλάδας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments