Κόσμος

Γαλλία κορωνοϊός: Εξετάζει επιβολή νέων μέτρων για να σταματήσει την εξάπλωση του ιού

Γαλλία κορωνοϊός: Εξετάζει επιβολή νέων μέτρων για να σταματήσει την εξάπλωση του ιού

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Γαλλία κορωνοϊός: Τα μέτρα που εξετάζει η Γαλλία λόγω ταχείας διασποράς σε ορισμένες πόλεις.

Σε μία κίνηση που προσωμοιάζει τη λήψη μέτρων και στη χώρα μας είναι πιθανό να προχωρήσει η Γαλλία, καθώς η ταχεία διασπορά των μολύνσεων από το νέο κορωνοϊό εντός και περιμετρικά της πόλης της Νίκαιας θα οδηγήσει στην επιβολή επιπρόσθετων περιορισμών στις μετακινήσεις. Όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας της Γαλλίας Ολιβιέ Βεράν, οι αποφάσεις σχετικά με την ενδεχόμενη αυστηροποίηση των ορίων μετακινήσεων θα ληφθούν το Σαββατοκύριακο.

“Υπάρχουν μερικές πόλεις και περιοχές στη Γαλλία, όπου ο ιός κυκλοφορεί πολύ ταχύτερα σε σύγκριση με άλλες και αυτό ενδέχεται να απαιτήσει την επιβολή μέτρων τοπικής καραντίνας”, επισήμανε ο Βεράν, κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε κέντρο υγείας της Νίκαιας.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ η γαλλική κυβέρνηση έχει επιβάλει τοπικές απαγορεύσεις της κυκλοφορίας και λοκντάουν σε άλλες περιοχές, ωστόσο, σε γενικές γραμμές προτιμά την επιβολή μέτρων σε εθνικό επίπεδο. “Εάν η κυβέρνηση αποφασίσει ότι χρειαζόμαστε να πάμε σε μερικό λοκντάουν, για παράδειγμα κάθε Σαββατοκύριακο, θα το στηρίξω και θα το ενθαρρύνω”, δήλωσε, από την πλευρά του, ο Κριστιάν Εστροζί, ο συντηρητικός δήμαρχος της Νίκαιας, ο οποίος συνόδευε τον Βεράν στην επίσκεψή του.

Τα κρούσματα

Σύμφωνα, εξάλλου, με τον Γάλλο υπουργό Υγείας, η τάση σε εθνικό επίπεδο των μολύνσεων κορονοϊού επιδεινώθηκε τις τελευταίες ημέρες. Η Γαλλία κατέγραψε 24.116 νέες μολύνσεις χθες, μια αύξηση σχεδόν 4.000 μολύνσεων σε σύγκριση με την προηγούμενη Παρασκευή. Η Γαλλία ανακοίνωσε, επίσης, 571 θανάτους από τον ιό, με αποτέλεσμα το σύνολο των νεκρών να πλησιάζει πλέον τους 84.000.

Τι εκτιμά ο ΠΟΥ για τη μετάλλαξη της Νότιας Αφρικής

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επιβεβαίωσε ότι η μετάλλαξη της Νότιας Αφρικής είναι πιο μεταδοτική από την αρχική μορφή του SARS-CoV-2 και το ίδιο μεταδοτική με τη βρετανική, ωστόσο αυτό δεν επηρεάζει τη σοβαρότητα της πορείας της νόσου, τόνισε η τεχνική διευθύντρια της ομάδας διαχείρισης του Covid 19 Μαρία βαν Κερκόβε στην ενημέρωση τύπου του Π.Ο.Υ.

«Αυτή η παραλλαγή είναι πιο μεταδοτική, όπως και η βρετανική σε σχέση με την αρχική παραλλαγή του κορονοιού», δήλωσε η επιδημιολόγος, επισημαίνοντας ότι η εξάπλωση της λοίμωξης μπορεί να επιβραδυνθεί μέσω των συνηθισμένων προληπτικών μέτρων όπως η κοινωνική αποστασιοποίηση, η χρήση μάσκας και το συχνό πλύσιμο χεριών.

Κώστας Καλλιαντέρης
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Κώστας Καλλιαντέρης Οικονομικός Συντάκτης
Εξειδικεύεται στην κάλυψη θεμάτων οικονομίας, επιχειρηματικότητας, ενέργειας, μεταφορών, κατασκευών και αγορών. Παρακολουθεί τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αναλύοντας τις επιπτώσεις τους στην επιχειρηματική δραστηριότητα και την πραγματική οικονομία. Διαθέτει εμπειρία στη δημοσιογραφική κάλυψη οικονομικού και πολιτικού ρεπορτάζ, καθώς και στη σύνταξη αναλυτικών άρθρων για την αγορά, τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο