Ελλάδα

Δημήτρης Λιγνάδης: Σοκαριστικά στοιχεία στο ένταλμα σύλληψης

Δημήτρης Λιγνάδης: Σοκαριστικά στοιχεία στο ένταλμα σύλληψης
Δημήτρης Λιγνάδης: Τονίζεται πως «προσέγγιζε μεθοδικά και συστηματικά τα ανήλικα θύματά του, κυρίως αλλοδαπούς, εκμεταλλευόμενος την ιδιαίτερα ευαίσθητη ηλικία τους και την επαγγελματική του ιδιότητα».

Ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρης Λιγνάδης, κατηγορείται για το κακούργημα του «βιασμού κατά συρροή» και οι εισαγγελικές αρχές τον περιγράφουν ως έναν αδίστακτο και επικίνδυνο κατηγορούμενο.

Στο ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε εις βάρος του, σύμφωνα με τις πληροφορίες, γίνεται λόγος για «εμμονή και εγκληματική ροπή επί πολλά έτη», για «σοβαρές ενδείξεις ενοχής για βιασμό κατά συρροή», για «άσκηση βίας σε βάρος ανηλίκων και για κακοποίησή τους σε κατάσταση αναισθησίας ή ανικανότητας».

Κατά τις ίδιες πηγές, στο ένταλμα βάσει του οποίου συνελήφθη και οδηγήθηκε ενώπιον της Δικαιοσύνης τονίζεται ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης «προσέγγιζε μεθοδικά και συστηματικά τα ανήλικα θύματά του, κυρίως αλλοδαπούς, εκμεταλλευόμενος την ιδιαίτερα ευαίσθητη ηλικία τους και την επαγγελματική του ιδιότητα. Αφού καλλιεργούσε κλίμα εμπιστοσύνης στη συνέχεια είτε ασκώντας βία, είτε οδηγώντας τα θύματά του σε κατάσταση αναισθησίας ή ανικανότητας τα κακοποιούσε σεξουαλικά».

Επιπλέον, στο ένταλμα οι εισαγγελικές αρχές κάνουν λόγο ακόμη για «σοβαρές ενδείξεις ότι έχει σχεδιάσει και άλλες παρόμοιες πράξεις σε βάρος ανηλίκων, εκτός δηλαδή από αυτές για τις οποίες ασκήθηκε ποινική δίωξης εναντίον του».

Θυμίζουμε πως ο κατηγορούμενος την Τετάρτη το μεσημέρι θα αναπτύξει τις θέσεις του στην ανακρίτρια της υπόθεσης και θα ακολουθήσει, μετά από διαδικασία που αναμένεται πολύωρη, η κρίση των δικαστικών αρχών για την ποινική μεταχείριση του κορυφαίου θεατρικού προσώπου για τις πράξεις που του καταλογίζονται σε βάρος ανηλίκων ή οριακά σεξουαλικά ενηλίκων, δηλαδή 15 ετών, παιδιών.

Η έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του, που εκτιμάται πως κρίθηκε απαραίτητο από τις εισαγγελικές αρχές λόγω πιθανής συρροής περισσότερων από μία περιστάσεων που προβλέπει ο νόμος, φαίνεται πως θα έχει βαρύνουσα σημασία στην απόφαση που θα ληφθεί μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του καλλιτέχνη. Παράλληλα αύριο έχει προγραμματιστεί μία σημαντική κατάθεση στους Εισαγγελείς που ερευνούν συνολικά τις καταγγελίες ηθοποιών και μη, για πράξεις εξουσιαστικής σεξουαλικής βίας.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Σωματείου των Ηθοποιών Σπύρος Μπιμπίλας αναμένεται να καταθέσει στον Εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλο αύριο το πρωί. Ο κ. Μπιμπίλας έχει κληθεί να παραδώσει στον εισαγγελικό λειτουργό όσες καταγγελίες για σοβαρές πράξεις σεξουαλικής βίας έχει συλλέξει στο πλαίσιο της πειθαρχικής έρευνας που διενεργείται εντός του ΣΕΗ.

Μάλιστα, ο εισαγγελικός λειτουργός φαίνεται να έχει ζητήσει από τον μάρτυρα και καταγγελίες που αφορούν τον ήδη κατηγορούμενο κορυφαίο του θεάτρου αλλά και όσες άλλες διαθέτει σε βάρος άλλων ηθοποιών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments