Ελλάδα

Λιγνάδης καταγγελίες: Σήμερα στον Εισαγγελέα – Ποιες κατηγορίες αντιμετωπίζει

Λιγνάδης καταγγελίες: Σήμερα στον Εισαγγελέα – Ποιες κατηγορίες αντιμετωπίζει
Λιγνάδης καταγγελίες: Ο σκηνοθέτης ειδοποιήθηκε από τις Αρχές για το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του και παρουσιάστηκε αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ όπου και συνελήφθη.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης οδηγείται σήμερα Κυριακή 21 Φεβρουαρίου ενώπιον του Εισαγγελέα για να καταθέσει, μετά τη σύλληψη του γνωστού ηθοποιού και σκηνοθέτη το βράδυ του Σαββάτου 20 Φεβρουαρίου, με την κατηγορία του «βιασμού κατά συρροή»

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο σκηνοθέτης ειδοποιήθηκε από τις Αρχές για το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του και παρουσιάστηκε αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ όπου και συνελήφθη. Λίγες ώρες πριν από την έκδοση του εντάλματος, ο Δημήτρης Λιγνάδης παρουσιάστηκε, μαζί με τον δικηγόρο του στη ΓΑΔΑ, ζητώντας να μάθει αν υπάρχει ένταλμα και αποχώρησε, όταν τον ενημέρωσαν πως δεν υπήρχε κάτι.

Ωστόσο, μερικές ώρες αργότερα το ένταλμα εκδόθηκε κι έτσι ο γνωστός σκηνοθέτης πήγε για δεύτερη φορά στη ΓΑΔΑ. Σημειώνεται πάντως, ότι κατά την πρώτη επίσκεψη, ο Δημήτρης Λιγνάδης έδωσε στις Αρχές το τηλέφωνό του, στο οποίο και τον κάλεσαν αφότου εκδόθηκε το ένταλμα σύλληψης.

Αφού βρεθεί ενώπιον του Εισαγγελέα, θα παρουσιαστεί ενώπιον της ανακρίτριας, η οποία συμφώνησε στην έκδοση του εντάλματος σύλληψης εναντίον του. Μέσα σε πέντε ημέρες θα πρέπει να απολογηθεί και τότε θα αποφασιστεί αν θα κριθεί προφυλακιστέος ή όχι. Με δεδομένο ότι η κατηγορία που αντιμετωπίζει είναι κακούργημα (βιασμός κατά συρροή), είναι πολύ πιθανό να αποφασιστεί η προφυλάκισή του.

Τι υποστηρίζει ο συνήγορός του;

«Ο πελάτης μου αρνείται όλα όσα ακούγονται», δήλωσε ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη, Νίκος Γεωργουλέας έξω από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Μετά το ένταλμα, σύμφωνα με ό,τι ανέφερε και ο κ. Γεωργουλέας, «προσήλθε αυτοβούλως στις αρχές» κάτι που όπως ανέφερε το έκανε και το απόγευμα όταν «προσήλθε και πάλι αυτοβούλως και έθεσε εαυτόν στη διάθεση των αρχών».

Τόνισε πως δεν έχουν λάβει ακόμα τη δικογραφία και το κατηγορητήριο αν και εξήγησε πως ο πελάτης του αρνείται όλα όσα ακούγονται. «Θα προσαχθεί ενώπιον της κυρίας ανακρίτριας, θα λάβουμε τη δικογραφία και θα μελετήσουμε τα αντίγραφα. Εξ όσων γνωρίζω η κατηγορία είναι για βιασμό. Αρνείται όλες αυτές τις κατηγορίες», τόνισε ο κ. Γεωργουλέας προτάσσοντας πως όλο αυτό το διάστημα ο Δημήτρης Λιγνάδης ήταν στην Αθήνα.

Πληθαίνουν οι κατηγορίες εναντίον του

Ολοένα και περισσότερες γίνονται οι καταγγελίες που φτάνουν στις εισαγγελικές Αρχές σε βάρος του γνωστού σκηνοθέτη του θεάτρου. Σύμφωνα με πληροφορίες ενώπιον του εισαγγελέα κατέθεσε μάρτυρας, ο οποίος υποστήριξε ότι έπεσε και αυτός θύμα βιασμού από τον σκηνοθέτη πριν από 5 χρόνια.

Ο μάρτυρας κλήθηκε από τον εισαγγελέα στο πλαίσιο της διερεύνησης της πρώτης μήνυσης που υποβλήθηκε από τον 40χρονο Βασίλη Κ. και φέρεται η μαρτυρία του να είναι πολύ σημαντική για τη δράση του σκηνοθέτη, καθώς τα όσα περιγράφει δεν είναι παραγεγραμμένα.

Στοιχεία φέρεται να κατέθεσε την Παρασκευή και η γυναίκα μάρτυρας, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες, ανήκε μέχρι το 2017 στο στενό περιβάλλον του σκηνοθέτη και φέρεται να είπε ότι γνώριζε πως είχε επαφές με ανήλικα.

Η ανακοίνωση από το υπουργείο Δικαιοσύνης:

Με αφορμή τη σύλληψη του ηθοποιού και σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη, το υπουργείο Δικαιοσύνης αναφέρει πως «η Δικαιοσύνη έχει πλέον το λόγο. Είμαστε βέβαιοι ότι οι δικαστικές αρχές θα κάνουν ό,τι χρειαστεί προκειμένου να έρθουν όλα στο φως σε αυτή την πολύ σκοτεινή υπόθεση και να αποδοθεί δικαιοσύνη».

«Η χώρα έχει κράτος Δικαίου και η κυβέρνηση θα συνδράμει, με όποιο τρόπο της ζητηθεί, θέτοντας στη διάθεση των δικαστικών αρχών τις υπηρεσίες της. Υποθέσεις τέτοιου είδους δεν έχουν κομματικό χρώμα», συνεχίζει.

«Είναι καθήκον όλων των πολιτικών δυνάμεων να συνεργαστούν, ώστε να αντιμετωπιστούν νοσηρά φαινόμενα, όπως αυτά που καταγγέλλονται. Είναι ευθύνη και καθήκον μας απέναντι στα θύματα. Η σιωπή που επικρατούσε για τόσα χρόνια έσπασε. Ήρθε η ώρα της Δικαιοσύνης», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση από το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments