Διεθνή

Ομέρ Τσελίκ: Η Ελλάδα προκαλεί – Θα αποσταθεροποιηθούν οι σχέσεις μας

Ομέρ Τσελίκ: Η Ελλάδα προκαλεί – Θα αποσταθεροποιηθούν οι σχέσεις μας
Ομέρ Τσελίκ: Ο Ομέρ Τσελίκ κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη και τον Δένδια να χρησιμοποιούν “πιο καθαρή και υγιή γλώσσα»«

Η Άγκυρα συνεχίζει τις καθημερινές και στενευμένες επιθέσεις της στην Αθήνα, αφήνοντας υπαινιγμούς για τις διερευνητικές επαφές.

“Αν συνεχίσετε να κάνετε προκλητικές δηλώσεις, εάν συνεχίσετε να βλάπτετε τα δικαιώματα και συμφέροντα της τουρκικής δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου, εάν συνεχίσετε να κάνετε δηλώσεις που στοχεύουν τα συμφέροντα μας στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, δεν θα είμαστε υπεύθυνοι για την αποσταθεροποίηση αυτών των σχέσεων. Καλούμε τον Έλληνα Πρωθυπουργό και ιδιαίτερα τον Έλληνα ΥΠΕΞ να χρησιμοποιούν μια πιο υγιή γλώσσα”, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Ερντογάν.

Ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ κατηγόρησε επίσης την χώρα ότι θα αναπτύξει “μια άσκηση στην Δυτική Θράκη. Αυτού του είδους οι ενέργειες δεν συμβάλλουν στην επίλυση των προβλημάτων μεταξύ μας. Η Τουρκία δεν θα συμβιβαστεί με κανέναν τρόπο στο θέμα της Γαλάζιας Πατρίδας”.

Ο Ομέρ Τσελίκ υποστήριξε δε ότι “εκείνοι που μας λένε ‘η Τουρκία να πλησιάσει τη διπλωματία’ δεν πρέπει να παραβλέπουν αυτή τη στάση της Ελλάδας”.

Ερωτηθείς τέλος για την παρενόχληση του τουρκικού ερευνητικού ‘Τσεσμέ’ από ελληνικά μαχητικά, ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ είπε ότι “δυστυχώς όποτε υπάρχει μια θετικά ατζέντα στις σχέσεις ΕΕ – Τουρκίας προκύπτει μια τέτοια κατάσταση”.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments