Πως Να

Πώς να καθαρίσω το σφουγγάρι σώματος

Πώς να καθαρίσω το σφουγγάρι σώματος
Καθαρισμός σφουγγάρι σώματος: Αυτές είναι μερικές προτάσεις για ένα σωστό αποτέλεσμα.

Οτιδήποτε συνδέεται με την υγιεινή του ανθρώπινου σώματος, όπως είναι οι πετσέτες, η βούρτσα και τα σφουγγάρια, θέλει προσοχή και φροντίδα καθώς μπορεί πολύ εύκολα να γίνει μια επιφάνεια, εστία βακτηρίων τα οποία με την τριβή και την επαφή θα μεταφερθούν στον οργανισμό μας.

Για αυτό και τα σφουγγάρια σώματος χρειάζονται οπωσδήποτε να καθαρίζονται και να απολυμαίνονται. Μπορεί να τα αφήνουμε στο μπάνιο να στεγνώσουν αλλά η αλήθεια είναι ότι μαζεύουν αρκετή υγρασία και βρωμιά. Για αυτό είναι απαραίτητο να τα φροντίζουμε.

Η υγρασία μάλιστα, σε συνδυασμό με όλα όσα αποσύρει από το σώμα μας το σφουγγάρι, ευνοεί την ανάπτυξη μικροβίων. Και αυτός είναι και ένας λόγος που πολλοί προτιμούν να σαπουνίζονται με γυμνά χέρια ενώ προτιμούν και να μην τρίβουν άγρια το δέρμα τους.

Στην περίπτωση όμως, που κανείς επιλέγει να πλένετε με σφουγγάρι, υπάρχουν μερικές προτάσεις για καθαρισμό και απολύμανση. Για το πλαστικό σφουγγάρι ή puff, ζεσταίνουμε ένα λίτρο νερό στον βραστήρα και όταν φτάσει στο σημείο βρασμού, το μεταφέρουμε σε μια λεκάνη. Προσθέτουμε στη λεκάνη μία κούπα ξύδι και ρίχνουμε μέσα το σφουγγάρι.

Αφήνουμε εκεί για περίπου εξήντα λεπτά. Η υψηλή θερμοκρασία και το λευκό ξύδι, θα σκοτώσουν τα μικρόβια και τη μούχλα που φωλιάζουν στα σφουγγάρια. Στη συνέχεια στραγγίζουμε καλά και αφήνουμε να στεγνώσει στον ήλιο. Επαναλαμβάνουμε κάθε δύο εβδομάδες. Και αν για το ντους χρησιμοποιούμε υφασμάτινο γάντι, τότε μπορούμε να το βάζουμε, ανά διαστήματα, στο πλυντήριο ρούχων.

Και να τονίσουμε πως σε καμία περίπτωση δεν πλένουμε σφουγγάρια άλλων ατόμων μαζί με το δικό μας! Οφείλουμε να απολυμαίνουμε το καθένα ξεχωριστά και σαφώς φροντίζουμε μετά από κάθε χρήση να ξεβγάζουμε το σφουγγάρι από τη σαπουνάδα και να το στεγνώνουμε σε καλά αεριζόμενο χώρο.

Όσο για το κάθε πότε πρέπει να αλλάζουμε τα σφουγγάρια που χρησιμοποιούμε, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Clinical Microbiology ένα συνθετικό σφουγγάρι πρέπει να αντικαθίσταται κάθε δύο μήνες. Εάν βέβαια παρατηρήσουμε σημάδια μούχλας ή το σφουγγάρι μυρίζει παράξενα, τότε το πετάμε αμέσως και παίρνουμε άλλο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments