Διεθνή

Πιστοποιητικό εμβολιασμού Βέμπερ: Να επιταχυνθούν άμεσα οι διαδικασίες

Πιστοποιητικό εμβολιασμού Βέμπερ: Να επιταχυνθούν άμεσα οι διαδικασίες
Πιστοποιητικό εμβολιασμού Βέμπερ: Ξεκάθαρη η στάση του.

Ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ κατά την ενημέρωση δημοσιογράφων σημείωσε ότι πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες σχετικά με το πιστοποιητικό εμβολιασμού «για να αποφευχθεί ο κατακερματισμός».

Την ανάγκη λοιπόν, για πρόοδο όσο αφορά στην έκδοση πιστοποιητικού τονίζει το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα στην επιστολή που απέστειλε στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, στην οποία αναφέρονται οι προσδοκίες από την ερχόμενη τηλεδιάσκεψη κορυφής. Για αυτό επισημαίνεται ότι πρέπει να γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια για να γίνεται πιο αποτελεσματική χρήση των εμβολίων.

Επιπροσθέτως, το ΕΛΚ ζητεί από το Συμβούλιο να συμφωνήσει αμέσως για ένα ισχυρό κοινό καθεστώς πτήσεων που φθάνουν από τρίτες χώρες με υψηλό ποσοστό μετάλλαξης ιών, όπως η Βραζιλία ή η Νότια Αφρική έως και εφαρμογή αυστηρού καθεστώτος καραντίνας για ταξιδιώτες που φτάνουν από τέτοιες περιοχές και θα απαγορευτούν τα μη απαραίτητα ταξίδια αναφέρεται στην επιστολή.

Να σημειωθεί πως η επιτάχυνση των εμβολιασμών στην ΕΕ όπως επίσης και οι πιο γρήγορες διαδικασίες έγκρισης των εμβολίων αποτελούν προτεραιότητα της ΕΕ, σύμφωνα με ό,τι επεσήμανε και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στην Επιστολή πρόσκλησης στην τηλεδιάσκεψη κορυφής της 25ης και 26ης Φεβρουαρίου που απέστειλε προς τους 27 ηγέτες των κρατών – μελών.

Παράλληλα, ο Σαρλ Μισέλ σημείωσε ότι η ΕΕ πρέπει να συνεχίσει το έργο της για τον καθορισμό μιας κοινής προσέγγισης για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού. To ζήτημα του κορωνοϊού θα συζητηθεί την πρώτη ημέρα της τηλεδιάσκεψης, ενώ τη δεύτερη οι ηγέτες θα εστιάσουν στην Ασφάλεια και την Άμυνα.

svg%3E

Πιο συγκεκριμένα, ο Σαρλ Μισέλ προέταξε στην επιστολή του ότι «θα συναντηθούμε μέσω του διαδικτύου την ερχόμενη Πέμπτη και την Παρασκευή με σκοπό να συνεχίσουμε το συντονιστικό μας έργο για την πανδημία του κορωνοϊού και να προωθήσουμε άλλα σημαντικά σκέλη της κοινής μας ατζέντας». 

«Ο αγώνας μας ενάντια στην πανδημία του κορωνοϊού συνεχίζεται. Παραμένει δύσκολος λόγω της εμφάνισης νέων μεταλλάξεων και της ανάγκης επίτευξης της σωστής ισορροπίας μεταξύ των περιορισμών και της ομαλής ροής αγαθών και υπηρεσιών στην ενιαία αγορά», προσέθεσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments