Διεθνή

Μωρό κορωνοϊός: Ιατρικό μυστήριο – Έχει ιικό φορτίο 51.418 φορές μεγαλύτερο του συνηθισμένου

Μωρό κορωνοϊός: Ιατρικό μυστήριο – Έχει ιικό φορτίο 51.418 φορές μεγαλύτερο του συνηθισμένου
Μωρό κορωνοϊός: Το συγκεκριμένο περιστατικό εντοπίστηκε στην Ουάσινγκτον.

Ένα μωράκι που νοσεί από τον κορωνοϊό έχει προκαλέσει την προσοχή των επιστημόνων στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Το συγκεκριμένο μωράκι βρέθηκε να έχει ιικό φορτίο κορωνοϊού 51.418 φορές μεγαλύτερο του μέσου όρου για τους παιδιατρικούς ασθενείς, ενώ ανακαλύφθηκε σε αυτό μια άγνωστη παραλλαγή του κορονοϊού. Το συγκεκριμένο γεγονός πρόκειται για ιατρικό μυστήριο, στο οποίο καλούνται να δώσουν απάντηση οι επιστήμονες.

Το συγκεκριμένο πρωτοφανές ιατρικό περιστατικό έγινε αντιληπτό στο Εθνικό Νοσοκομείο Παίδων στην Ουάσινγκτον, σύμφωνα με την «Ουάσινγκτον Ποστ». Τα περισσότερα μικρά παιδιά με λοίμωξη Covid-19 σπάνια εμφανίζουν συμπτώματα, ενώ ακόμη και όταν χρειάζονται νοσηλεία, συνήθως περνάνε ήπια τη νόσο.

Τι δήλωσε η επικεφαλής λοιμωξιολόγος

Η επικεφαλής λοιμωξιολόγος του νοσοκομείου Ρομπέρτα Ντε Μπιάζι ανέφερε ότι από μια περίπτωση δεν είναι δυνατό να εξαχθούν συμπεράσματα, αλλά είπε πως υπάρχουν ενδείξεις για μια νέα μετάλλαξη N679S. Κανένας δεν γνωρίζει αν το μωρό, που στο μεταξύ έχει αναρρώσει, αποτελεί ένα μεμονωμένο περιστατικό ή προάγγελος μιας νέων μεταλλάξεων.

«Μπορεί να πρόκειται για απόλυτη σύμπτωση. Αλλά η συσχέτιση είναι αρκετά σαφής. Αν βλέπεις έναν ασθενή που έχει εκθετικά περισσότερο ιό και αυτός είναι μια τελείως διαφορετική παραλλαγή, πιθανώς αυτά τα δύο σχετίζονται», ανέφερε η δρ ΝτεΜπιάζι, η οποία διευκρίνισε ότι το απίστευτα υψηλό ιικό φορτίο του μωρού επιβεβαιώθηκε με δεύτερη μέτρηση.

Ο ιολόγος Τζέρεμι Λούμπαν της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης δήλωσε ότι από μόνο του το τόσο μεγάλο ιικό φορτίο του μωρού «είναι σοκαριστικό και αξιοσημείωτο». Πρόσθεσε όμως ότι επιφυλάσσεται να συμπεράνει αν «αυτό οφείλεται στη μετάλλαξη N679S ή απλώς στο ότι πρόκειται για ένα μωρό με ανώριμο ανοσοποιητικό σύστημα, κάτι που επιτρέπει στον ιό να αναπαράγεται ανεξέλεγκτα».

Τα νέα από τα εμβόλια στις ΗΠΑ

Εν τω μεταξύ, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) εκτιμά ότι το εμβόλιο της εταιρείας Johnson & Johnson, είναι ασφαλές και αποτελεσματικό μετά από τις δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν. Να σημειώσουμε ότι το συγκεκριμένο εμβόλιο είναι μονοδοσικό, σε αντίθεση, για παράδειγμα, με το εμβόλιο των Pfizer και ΒιοΝΤech.

Η ευχάριστη είδηση έγινε γνωστή με βάση τα έγγραφα που δημοσιεύτηκαν την Τετάρτη και έτσι ανοίγει ο δρόμος για την έγκριση της χρήσης σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Η επιτροπή ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων της FDA για τα εμβόλια συνεδριάζει την Παρασκευή για να αποφασίσει εάν θα εγκρίνει το εμβόλιο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments