Ελλάδα

Κούγιας για Λιγνάδη: Καταστρέφεται ο πιο χαρισματικός και μορφωμένος διευθυντής

Κούγιας για Λιγνάδη: Καταστρέφεται ο πιο χαρισματικός και μορφωμένος διευθυντής
Κούγιας για Λιγνάδη: Ο γνωστός ποινικολόγος επανήλθε στις κατηγορίες περί σκευωρίας.

Με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, ο Δημήτρης Λιγνάδης βρίσκεται πλέον στις φυλακές Τρίπολης. Ο Αλέξης Κούγιας, όπως δήλωσε στο MEGA, συνεχίζει να ετοιμάζει τις επόμενες κινήσεις για την υπεράσπισή του, ενώ τόνισε ότι θα ζητήσει τη διακοπή της προσωρινής του κράτησης.

Σε δηλώσεις του στο Live News, ο γνωστός ποινικολόγος σημείωσε ότι είναι μονόδρομος η ενίσχυση των στοιχείων κατά των κατηγοριών που αποδίδονται στον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου. «Να εξετάσουμε μάρτυρες» που «θα δυναμώσουν τα άλλοθι» αναφορικά με τις φερόμενες υποθέσεις βιασμού τον Αύγουστο του 2010 και τον Αύγουστο του 2015.

Με βάση τα λεγόμενα του κ. Κούγια, και για τις δύο πράξεις υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία υπέρ του ηθοποιού-σκηνοθέτη, όπως μεταφορικά εισιτήρια με ημερομηνίες και φωτογραφίες. Ο κ. Κούγιας είπε: «Θα ζητήσω να διακοπεί η προσωρινή του κράτηση. Κονιορτοποιήθηκε το κατηγορητήριό του εντελώς», συμπληρώνοντας πως «υπάρχουν στοιχεία και πολλοί σημαντικοί μάρτυρες και για την καταγγελία του 2015. Όλο τον Αύγουστο του 2015 ήταν στην Ιθάκη ο Δημήτρης Λιγνάδης».

Για τον Αλέξη Κούγια, οι επιλογές είναι δύο, είτε προσφυγή και ενίσχυση της δικογραφίας, με νέα αποδεικτικά στοιχεία και «αφού τα κάνουμε αυτά να κάνουμε νέα αίτηση στην ανακρίτρια», είτε η προσφυγή.

Επίσης, ο κ. Κούγιας τόνισε πως ο ηθοποιός-σκηνοθέτης  ήταν «πολύ ψύχραιμος και συνειδητοποιημένος» και δεν τον καλούσε τηλεφωνικά το βράδυ από τη ΓΑΔΑ, παρόλο που υπάρχουν τέτοιες φήμες. «Μου είπε ότι έκανα μεγάλη προσπάθεια. Ξέρει ότι στόχος ήταν αυτός. Καμία εξυγίανση δεν θα γίνει στο θέατρο, όλη αυτή ιστορία θα καταρρεύσει» υπογράμμισε ο κ. Κούγιας ενώ πρόσθεσε πως ο κ. Λιγνάδης στο μυαλό του είναι ένας ιδιαίτερα ιδιοφυής άνθρωπος.

«Ο μόνος ο οποίος θα καταστραφεί για όλη του τη ζωή είναι ο πιο χαρισματικός από όλους, ο πιο μορφωμένος από όλους, ο πιο επιτυχημένος καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου. Τίποτα δεν θα γίνει από εδώ και πέρα», υποστήριξε ο Αλέξης Κούγιας.

Την ίδια ώρα, το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, σύμφωνα με ανακοίνωσή του, «μετά από ομόφωνη απόφαση του πειθαρχικού συμβουλίου, το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΗ προτείνει την οριστική διαγραφή του μέλους του Δημήτρη Λιγνάδη στην αμέσως επόμενη γενική συνέλευση του σωματείου στις 21/3/2021 (ή όποτε αυτή γίνει λόγω τυχόν αναβολής της) λόγω «των επαρκών ενδείξεων που προκύπτουν από την προφυλάκισή του για βαρύτατα αδικήματα, τα οποία αντιβαίνουν στο κοινό αίσθημα ανθρωπισμού και δικαίου (άρθρο 8 παράγραφος 5 του καταστατικού)», καθώς και για την «διαπιστωμένη και αδιαμφισβήτητη αντισωματειακή, αντισυναδελφική και αντισυνδικαλιστική δράση του κ. Δημήτρη Λιγνάδη, όπως αυτή εκφράστηκε ρητά και μέσα από τους συκοφαντικούς, απαξιωτικούς και ατιμωτικούς για το σωματείο μας ισχυρισμούς του στο απολογητικό υπόμνημά του».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments