Ελλάδα

Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Να λειτουργήσει η αγορά στις 8 Μαρτίου

Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Να λειτουργήσει η αγορά στις 8 Μαρτίου
Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Οι άνθρωποι της αγοράς ζητούν το άνοιγμα των καταστημάτων από τις 8 Μαρτίου όταν και ολοκληρώνεται η παράταση μιας εβδομάδας του lockdown.

«Αυτή πρέπει να είναι η τελευταία αναβολή και την Δευτέρα 8 Μαρτίου η αγορά να επαναλειτουργήσει με ένα προσεκτικά σχεδιασμένο μοντέλο» δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης μετά την ανακοίνωση της παράτασης του lockdown για μια εβδομάδα.

Ο κ. Καφούνης δήλωσε: «Οι έμποροι ψυχολογικά και οικονομικά εξαντλημένοι από το συνεχές άνοιξε – κλείσε, συνεχίζουν να πληρώνουν την ανεξέλεγκτη κινητικότητα που γεμίζει τους δρόμους και προκαλεί η ανοχή και χαλαρότητα προς κάθε κατεύθυνση. Οι επιβαρυμένοι υγειονομικοί δείκτες μας εγκλωβίζουν δυστυχώς σε μια ακόμη εβδομάδα με κατεβασμένα ρολά για τα καταστήματα και επιπλέον 500 εκατομμύρια ευρώ επιβάρυνση για τους Έλληνες φορολογουμένους.

Να είναι η τελευταία εβδομάδα με κλειστά καταστήματα

Αυτή όμως πρέπει να είναι η τελευταία αναβολή και την Δευτέρα 8/3 ή αγορά να επαναλειτουργήσει με ένα προσεκτικά σχεδιασμένο μοντέλο, που δεν θα διακινδυνεύσει την δημόσια υγεία και θα επιτρέπει στους καταναλωτές να επισκέπτονται όλα τα καταστήματα, αποφεύγοντας τις εικόνες συνωστισμού που ζήσαμε έξω από πέντε αλυσίδες.

Και βέβαια η πολιτεία θα αναλάβει σοβαρά να επιτηρήσει την αυστηρή εφαρμογή των μέτρων. Το Πάσχα πλησιάζει και αν δεν θέλουμε να σταυρώσουμε τον ισχυρότερο κλάδο της πραγματικής οικονομίας, θα πρέπει από τώρα και προφανώς ολόκληρο τον Απρίλιο, να δουλέψουμε αδιάληπτα. Η ευθύνη είναι πλέον στα χέρια της κυβέρνησης και όχι των εμπειρογνωμόνων».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι έμποροι ζητούν άνοιγμα στις 8/3 γιατί τότε τελειώνει το Lockdown. Τουλάχιστον με τα τωρινά δεδομένα και με βάση τη χθεσινή παράταση που ανακοινώθηκε. Βέβαια, αν τα νούμερα δεν είναι αυτά που περιμένουν οι ειδικοί, δεν αποκλείεται να δοθεί παράταση για επιπλέον μια εβδομάδα. Αυτό που ζητούν οι άνθρωποι της αγοράς είναι να ανοίξουν τα μαγαζιά τους ανεξάρτητα από τη νέα παράταση που μπορεί να δοθεί. Αυτό μπορεί να γίνει με τη μέθοδο του click away όπως έχει γίνει και στο παρελθόν. Θυμίζουμε ότι είχε ξεκινήσει η κουβέντα για άνοιγμα των καταστημάτων, αλλά μπήκε στον πάγο μετά την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων μέσα στην εβδομάδα. Οι ειδικοί είναι ξεκάθαροι, αν τα κρούσματα πέσουν τότε θα μπορέσει να ανοίξει και η αγορά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments