Ελλάδα

Έλενα Ακρίτα: Ζήτησε συγνώμη δημοσίως γι αυτό που έγινε

Έλενα Ακρίτα: Ζήτησε συγνώμη δημοσίως γι αυτό που έγινε
Έλενα Ακρίτα: Η γνωστή δημοσιογράφος ζήτησε συγνώμη για μια ανάρτηση που έκανε σχολιάζοντας όσα είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας στη Βουλή

Πριν από λίγες ημέρες οι πολιτικοί αρχηγοί μίλησαν στη Βουλή με θέμα τον “δημόσιο διάλογο”. Η κόντρα ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον Αλέξη Τσίπρα μονοπώλησε το ενδιαφέρον, αλλά στα Social Media σχολιάστηκε έντονα η ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα. Ο Γενικός γραμματέας του ΚΚΕ αναφέρθηκε στα θύματα της σεξουαλικής βίας, αλλά και σε αυτούς που βιώνουν κάθε είδους βάι από τους ανθρώπους που έχουν την εξουσία στα χέρια τους. Μάλιστα απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση τόνισε ότι δεν έκανε τίποτα για να τρέξουν οι εξελίξεις δίνοντας τα εύσημα στα θύματα που είχαν το θάρρος να μιλήσουν.

Μπορεί λοιπόν αρκετός κόσμος να είπε ένα “μπράβο” για αυτή την τοποθέτησή, ωστόσο η Έλενα Ακρίτα προχώρησε σε μια ανάρτηση που προκάλεσε πολλές απορίες. Συγκεκριμένα μόλις ο ΓΓ του ΚΚΕ έφυγε από το βήμα της βουλής έγραψε: “Κύριε Κουτσούμπα, κατ’αρχάς συγχαρητήρια για την δυναμική απάντησή σας στις αθλιότητες ΝΔκρατών για τον Άρη Βελουχιώτη. Όμως, να σας θυμίσουμε τα επί Στάλιν φρικαλέα σεξουαλικά σκάνδαλα που έγιναν στα μπαλέτα Μπολσόι; Τις κακοποιήσεις, τους βιασμούς, τις αυτοκτονίες που συνεχίστηκαν πολλές δεκαετίες στο χώρο της τέχνης στη Σοβιετική Ένωση; Να σας θυμίσουμε τα ανείπωτα μαρτύρια που πέρασε επί χρόνια η μεγάλη Νάντια Κομανέτσι στα χέρια του γιου του Τσαουσέσκου;”.

Οι αντιδράσεις και η συγνώμη

Αυτή η ανάρτηση προκάλεσε πολλές αντιδράσεις. Μάλιστα αρκετοί χρήστες των Social Media κάλεσαν την Έλενα Ακρίτα να μιλήσει με στοιχεία για όσα ανέφερε. Της τονίστηκαν επίσης ορισμένα πράγματα που έκανε η Σοβιετική Ένωση υπέρ των γυναικών. Ανάμεσα σε αυτούς που αντέδρασαν ήταν και ο δημοσιογράφος Νίκος Μπογιόπουλος που είναι δηλωμένος υποστηρικτής του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Η Έλενα Ακρίτα κατάλαβε το λάθος και όχι μόνο απέσυρε την επίμαχη ανάρτησή, αλλά ζήτησε και δημόσια συγνώμη. “Έχει δίκιο ο Ημεροδρόμος και ο Νίκος Μπογιόπουλος, λάθος μέγα η ανάρτηση μου για το ΚΚΕ. Ήταν μια κακή μέρα για μένα και για τις αρχές μου. Το αναγνωρίζω και ζήτω συγγνώμη”, έγραψε ενώ θέλοντας να δώσει και μια νότα χιούμορ στην όλη υπόθεση συμπλήρωσε ότι: “Μέχρι κι η μάνα μου μού τα χώσε”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments