Οικονομία

Συνεργασία: Πότε ξεκινούν οι δηλώσεις για το πρόγραμμα

Συνεργασία: Πότε ξεκινούν οι δηλώσεις για το πρόγραμμα
Συνεργασία: Ξεκινούν οι δηλώσεις για το πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ», για επιχειρήσεις – εργοδότες που επιθυμούν να ενταχθούν σε αυτό για τον Μάρτιο.

Ξεκινούν οι δηλώσεις για το πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ», για επιχειρήσεις – εργοδότες που επιθυμούν να ενταχθούν σε αυτό για τον Μάρτιο.

Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

Συγκεκριμένα από αύριο 1 Μαρτίου έως και 31 του ίδιου μήνα υποβάλλονται αιτήσεις για το πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ».

Σημειώνεται ότι είναι δυνατή η διαδικασία των ορθών επαναλήψεων των αιτήσεων/δηλώσεων ένταξης στον Μηχανισμό – Α’ φάση καθ’ όλη τη διάρκεια της ανωτέρω προθεσμίας.

Παράλληλα, υποβολή δηλώσεων και ορθών επαναλήψεων για το πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» για τον μήνα Φεβρουάριο 2021 (Β’ φάση) γίνεται από τις 1/3/2021 έως και 15/3/2021. Οι δηλώσεις και ορθές επαναλήψεις στο πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» για τον μήνα Ιανουάριο 2021 (Β’ φάση) υποβάλλονται από τις 1/3/2021 έως και 15/3/2021.

Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα υποβολής των δηλώσεων «ΑΙΤΗΣΗ / ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Β΄- ΦΑΣΗ)» και «ΑΙΤΗΣΗ / ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Β΄ – ΦΑΣΗ) – ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ» τον μήνα Ιανουάριο 2021 και μόνο:

  • για εργαζόμενους για τους οποίους δεν έχει υποβληθεί δήλωση Β΄ΦΑΣΗΣ για τον Ιανουάριο 2021, και
  • για τους εργαζόμενους οι οποίοι αποκλείστηκαν από τις πληρωμές της Β΄ΦΑΣΗΣ.

Ποιοι και πως συμμετέχουν

Αναφορικά με την υποβολή δηλώσεων για το πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ», οι επιχειρήσεις – εργοδότες που επιθυμούν να ενταχθούν σε αυτό για τον Μάρτιο 2021 υποβάλλουν την Α’ φάση της αίτησης/δήλωσης ένταξης στον Μηχανισμό στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ», σύμφωνα με τα οριζόμενα της Υπουργικής Απόφασης όπως ισχύει. Επισημαίνεται ότι στον μηχανισμό εντάσσονται για τον μήνα Μάρτιο εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης, οι οποίοι έχουν προσληφθεί έως και 31 Ιανουαρίου 2021.

Αναστολές Μαρτίου 2021 -Πώς θα υποβληθούν οι δηλώσεις

Προαναγγελτικά θα γίνει η υποβολή αναστολών συμβάσεων εργασίας από τις επιχειρήσεις εργοδότες και για το Μάρτιο.

Οι ημερομηνίες και η διαδικασία

Η υποβολή δηλώσεων αναστολών συμβάσεων εργασίας από τις επιχειρήσεις εργοδότες για τον Μάρτιο 2021 γίνεται προαναγγελτικά από 3 Μαρτίου 2021 έως και 7 Μαρτίου 2021 για μέρος ή για όλο τον μήνα. Στο ίδιο διάστημα δηλώνονται νομίμως και οι αναστολές συμβάσεων εργασίας που αφορούν την περίοδο 1-3 Μαρτίου 2021.

Για τις δηλώσεις νέων αναστολών από 8 Μαρτίου 2021 και μετά, οι επιχειρήσεις – εργοδότες υποχρεούνται να προαναγγείλουν στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ τις αναστολές αυτές τουλάχιστον την προηγούμενη μέρα της έναρξής τους. Η προαναγγελία μπορεί να αφορά, είτε αυτοτελή χρονικά διαστήματα εντός του Μαρτίου είτε ολόκληρο τον μήνα. Για τις αναστολές μηνός Μαρτίου 2021 λαμβάνονται υπόψη οι εργαζόμενοι που έχουν προσληφθεί μέχρι και την 31η Ιανουαρίου 2021.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments