Διεθνή

Κορωνοϊός Γερμανία: Πάνω από 350 νεκροί και σχεδόν 4.000 κρούσματα σε 24 ώρες

Κορωνοϊός Γερμανία: Πάνω από 350 νεκροί και σχεδόν 4.000 κρούσματα σε 24 ώρες
Κορωνοϊός Γερμανία: Στη χώρα γίνονται συζητήσεις για παράταση του lockdown ως τα τέλη Μαρτίου.

Σαρώνει ο κορωνοϊός στη Γερμανία. Όπως δείχνουν σήμερα, Τρίτη 2 Μαρτίου, τα στοιχεία του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ, του φορέα της επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 3.943 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 2.451.011. Παράλληλα, άλλοι 358 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού να φθάνει τους 70.463 νεκρούς ως εδώ, κατά την ίδια πηγή.

Παρατείνονται τα μέτρα:

Υπό το πρίσμα αυτό αναμένεται να ανακοινωθεί στη χώρα νέα παράταση στα περιοριστικά μέτρα. Όπως αναφέρει το Business Insider, το οποίο επικαλείται κυβερνητικούς κύκλους του Βερολίνου, το lockdown θα συνεχιστεί ως τα τέλη του  Μαρτίου. Την ίδια ώρα ωστόσο, θα υπάρξει μια προοπτική ανοίγματος ήδη από αυτόν τον μήνα που θα υπερβαίνει τις αποφάσεις που έλαβαν στα μέσα Φεβρουαρίου η ομοσπονδιακή και οι κυβερνήσεις των κρατιδίων στη χώρα.

Οι ιθύνοντες είχα συμφωνήσει τότε να χαλαρώσουν τα μέτρα για τα κομμωτήρια από την 1η Μαρτίου ενώ έπεσε στο τραπέζι και μια προοπτική για περαιτέρω χαλάρωση μόνο στην περίπτωση που τα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους για επτά ημέρες είναι πολύ λίγα. Όμως τα νούμερα δεν είναι ικανοποιητικά αυτή τη στιγμή, οπότε κάτι τέτοιο δεν θα γίνει πράξη. Μάλιστα, σε ομοσπονδιακό επίπεδο η συχνότητα των μολύνσεων αυξήθηκε.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα ομοσπονδιακά κρατίδια στη Γερμανία θέλουν τώρα να αμβλύνουν σημαντικά την απόφαση για το lockdown του Φεβρουαρίου. Ήδη από τον Μάρτιο, θα πρέπει να υπάρξει σε εθνικό επίπεδο επαναλειτουργία των κλάδων που έχουν ήδη ανοίξει σε ορισμένες περιοχές τς χώρας. Σημειώνεται ότι πρόσφατα, ορισμένα ομόσπονδα κράτη άνοιξαν -με δική τους ευθύνη- ξανά τις αγορές δενδροκηπευτικών και τους ζωολογικούς κήπους. Όμως πρέπει να υπάρξει μια προοπτική για το πώς μπορεί να ξεκινήσει η χαλάρωση των μέτρων ακόμη και αν η συχνότητα των κρουσμάτων είναι άνω των 35. Όπως υπογραμμίζεται, τα πρώτα βήματα θα πρέπει να είναι δυνατά ήδη από μια συχνότητα 70 μολύνσεων. Ποια θα είναι αυτά δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί οριστικά. Καθοριστικός παράγοντας για την απόφαση αυτή θα είναι οι επαρκείς γρήγοροι και αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments