Ελλάδα

Τυροκαυτερή: Χρήσιμα tips για ένα γευστικό αποτέλεσμα

Τυροκαυτερή: Χρήσιμα tips για ένα γευστικό αποτέλεσμα
Τυροκαυτερή: Απλή και νόστιμη για όλες τις ώρες, γιατί μπορεί να χρησιμοποιεί για συνοδευτικό με το φαγητό, για γέμιση σε σάντουιτς ή μεζές για το τσιπουράκι ή το ουζάκι.

Η τυροκαυτερή ή χτυπητή είναι ένα πικάντικο ορεκτικό το οποίο αποτελείται από πέντε υλικά: φέτα, ελαιόλαδο, καυτερή πράσινη πιπεριά, ξύδι και αλάτι. Μπορεί επίσης, να περιέχει γαλακτοκομικά υλικά (γάλα, γιαούρτι, τυρί φέτα κλπ) ή τριμμένη ντομάτα ώστε να μετριάζεται το κάψιμο της πιπεριάς. Με νέα μέτρα λοιπόν, να έχουν ανακοινωθεί και την Καθαρά Δευτέρα να πλησιάζει, υπάρχουν μερικά tips για να έχουμε ένα τέλειο, κρεμώδες αποτέλεσμα που θα ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.

Τυροκαυτερή, η εύκολη

Θα χρειαστούμε μισό κιλό φέτα, μία πιπεριά καυτερή, δύο κουταλιές της σούπας λάδι, μία κουταλιά της σούπας ξύδι και δύο κουταλιές της σούπας γιαούρτι. Πλένουμε την πιπεριά, αφαιρούμε τα σπόρια και την κόβουμε σε κομμάτια. Βάζουμε στο μούλτι όλα τα υλικά να χτυπηθούν καλά μέχρι να γίνει το μείγμα μας σαν κρέμα και είναι έτοιμο.

Τυροκαυτερή, η απλή

Θα χρειαστούμε 150 γραμμάρια φέτα, εκατό γραμμάρια ανθότυρο, εκατό γραμμάρια γιαούρτι, 50 ml ελαιόλαδο, μία τσιμπιά αλάτι και μία καυτερή πιπερια ή δύο κουταλάκια του γλυκού καγιέν. Λιώνουμε με ένα πιρούνι τη φέτα και το ανθότυρο. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το αλάτι, το λάδι και την καυτερή πιπεριά. Ανακατεύουμε να αφομοιωθούν καλά τα υλικά και αφήνουμε να σταθεί στο ψυγείο για λίγες ώρες ώσπου να είναι έτοιμο για κατανάλωση.

Τυροκαυτερή

Τυροκαυτερή, η σπέσιαλ

Θα χρειαστούμε ένα μεγάλο κομμάτι τυρί φέτα, γάλα, καυτερή πιπεριά πράσινη και κόκκινη, δύο κουταλιές της σούπας λάδι, αλάτι και πιπέρι. Στο μούλτι χτυπάμε το τυρί μας μέχρι να διαλυθεί. Στη συνέχεια κόβουμε την πιπεριά μας και τη χτυπάμε μαζί με το τυρί μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι. Τα χτυπάμε και ρίχνουμε γάλα μέχρι να γίνει αλοιφή.

Τυροκαυτερή, η πικάντικη ή αλλιώς για «γερό στομάχι»

Για αυτή τη συνταγή θα χρειαστούμε εκατό γραμμάρια φέτα, εκατό γραμμάρια κατίκι, μισή πιπεριά Φλωρίνης, μισή πιπεριά καυτερή, μισό κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο, αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο. Σε μπλέντερ πολτοποιούμε τις πιπεριές με λίγο λάδι. Έπειτα, μεταφέρουμε όλα τα υλικά της σαλάτας σε μπολ και ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι. Και είναι έτοιμο όταν η υφή της σαλάτας είναι μαλακή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments