Διεθνή

Τουρκία: Συνετρίβη στρατιωτικό ελικόπτερο – 9 νεκροί και 4 τραυματίες

Τουρκία: Συνετρίβη στρατιωτικό ελικόπτερο – 9 νεκροί και 4 τραυματίες
Τουρκία: Το θλιβερό συμβάν έγινε σήμερα Πέμπτη στα νοτιοανατολικά της χώρας, στην επαρχία Μπιτλίς. Τι αναφέρει το υπουργείο Άμυνας της χώρας.

Τραγωδία στην Τουρκία. Ένα στρατιωτικό ελικόπτερο συνετρίβη την Πέμπτη στα νοτιοανατολικά της χώρας, όπως ανακοινώθηκε από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας. Εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τέσσερις τραυματίστηκαν, σύμφωνα με την ίδια πηγή που επικαλείται το πρακτορείο Reuters. Να σημειώσουμε ότι χθες η γειτονική χώρα έκανε γνωστό ότι αν η Ελλάδα χρειάζεται μπορεί να στείλει βοήθεια για τον σεισμό στην Ελασσόνα. 

Τουρκία: Κατέπεσε στρατιωτικό ελικόπτερο

Τουρκία: Κατέπεσε στρατιωτικό ελικόπτερο

Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες

Μέχρι στιγμή δεν έχει γίνει καμία αναφορά για τα πιθανά αίτια του δυστυχήματος στην επαρχία Μπιτλίς.

Τουρκία: Άσχημες οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή όπου κατέπεσε το ελικόπτερο

Τουρκία: Άσχημες οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή όπου κατέπεσε το ελικόπτερο

Τουρκία: Μερικά λόγια για την επαρχία Μπιτλίς

Το Μπιτλίς είναι πόλη στην ανατολική Τουρκία και πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας. Η πόλη βρίσκεται σε ύψωμα 1.400 μ., 15 χλμ. από τη λίμνη Βαν, στην απόκρημνη κοιλάδα του ποταμού Μπιτλίς, παραπόταμου του ποταμού Τίγρη.

Το κλίμα του Μπιτλίς μπορεί να είναι δριμύ, με μεγάλους χειμώνες και βαριές χιονοπτώσεις. Τα καλοκαίρια είναι θερμά, και συχνά με υψηλή υγρασία. Έχει πληθυσμό 46.111 στην κύρια αστική περιοχή και 64.725 στην ευρύτερη περιοχή (απογραφή 2012).

Η τοπική οικονομία βασίζεται κυρίως στα γεωργικά προϊόντα που περιλαμβάνουν φρούτα, δημητριακά και καπνά. Η βιομηχανία ασχολείται κυρίως με την επεξεργασία δερμάτων, κατασκευή καπνικών προϊόντων καθώς και την ύφανση και βαφή απλών ρούχων. Το Μπιτλίς συνδέεται με άλλα αστικά κέντρα οδικώς, περιλαμβάνοντας την πόλη Τατβάν στη λίμνη Βαν, 25 χλμ. στα βορειοανατολικά, καθώς και τις πόλεις Μους, 100 χλμ. στα βορειοδυτικά, και Ντιγιάρμπακιρ, 200 χλμ. δυτικά.

Τουρκία: Τι δήλωσε χθες ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου

Στο πλευρό της χώρας μας και των κατοίκων της Λάρισας που δοκιμάζονται από τον ισχυρό σεισμό των 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε μετά τις 12:00 το μεσημέρι της Τετάρτης (3/3) στέκεται η Τουρκία. Λίγο μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου ο υπουργός Εξωτερικών της γείτονος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Νίκο Δένδια εκφράζοντας του τη συμπαράστασή του και κάνοντας γνωστή την απόλυτη ετοιμότητα της Τουρκίας να βοηθήσει την Ελλάδα και τις προσπάθειες των αρχών.

Τουρκία: Το tweet του Μεβλούτ Τσαβούσογλου

svg%3E

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments