Πολιτική

Κώστας Ζέρβας: Στρατηγική επιλογή η μετατροπή της Θεσσαλονίκης σε «έξυπνη» πόλη

Κώστας Ζέρβας: Στρατηγική επιλογή η μετατροπή της Θεσσαλονίκης σε «έξυπνη» πόλη
Κώστας Ζέρβας: Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης μίλησε σε εκδήλωση με θέμα «5G – Η Ελλάδα αλλάζει ταχύτητα – Προκλήσεις και ευκαιρίες».
Κώστας Ζέρβας: Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης μίλησε σε εκδήλωση με θέμα «5G – Η Ελλάδα αλλάζει ταχύτητα – Προκλήσεις και ευκαιρίες».

Ο Κώστας Ζέρβας μίλησε σε εκδήλωση με θέμα «5G – Η Ελλάδα αλλάζει ταχύτητα – Προκλήσεις και ευκαιρίες». Μπορεί η κατάσταση να είναι δύσκολη λόγω των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην πόλη και λόγω των νέων μέτρων που αποφασίστηκαν σήμερα, αλλά αντίστοιχες εκδηλώσεις συνεχίζουν να γίνονται.

Ο Δήμαρχος τόνισε ότι: «Η μετατροπή της Θεσσαλονίκης σε μια έξυπνη πόλη δεν είναι μόδα, αλλά στρατηγική επιλογή» μιλώντας την Τετάρτη στην εκδήλωση την οποία διοργάνωσε το Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων της Cisco και του Δήμου Θεσσαλονίκης. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

H εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του Εργαστηρίου Ειρηνευτικής Δημοσιογραφίας -Τμήμα Δημοσιογραφίας, ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης- και του DCN Global. Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο Κώστας Ζέρβας υπογράμμισε ότι η ενσωμάτωση των διαθέσιμων τεχνολογιών στη ζωή και στην καθημερινότητα των πολιτών αποτελεί στην πραγματικότητα μια επιλογή μετεξέλιξης και αναβάθμισης της Θεσσαλονίκης.

Κώστας Ζέρβας: Τι σημαίνει κάτι τέτοιο από άποψη κόστους

«Είναι μια επιλογή που πρώτον είναι εφικτή, δεύτερο δεν είναι απαγορευτικά κοστοβόρα και, τρίτον ευθυγραμμίζει την πόλη μας με όλες εκείνες τις αναπτυγμένες πόλεις του κόσμου, που πέρα από το υψηλότερο βιοτικό επίπεδο που προσφέρουν απαντούν στις αυξανόμενες προκλήσεις της αστικοποίησης», σημείωσε ο κ. Ζέρβας.

Ο Κώστας Ζέρβας

Ο Κώστας Ζέρβας

Κώστας Ζέρβας: Αναφέρθηκε και στη δημιουργία του Κέντρου Ψηφιακού Μετασχηματισμού

Ο ίδιος, ακόμα, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί από τη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης στο πεδίο του ψηφιακού μετασχηματισμού και της ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης των πολιτών. Υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι «δημιουργήσαμε το Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και παράλληλα αναβαθμίζουμε συστηματικά όλες τις ψηφιακές υποδομές του δήμου, προχωρούμε τάχιστα στην ψηφιοποίηση διαδικασιών κι εξυπηρετούμε πλέον πολίτες και επιχειρήσεις ηλεκτρονικά».

Με την επισήμανση ότι «το 5G μπορεί να αποδειχθεί καταλύτης του μετασχηματισμού της ελληνικής οικονομίας», ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης στην ομιλία του κάλεσε την ελληνική πολιτεία να εμπιστευτεί την αυτοδιοίκηση, γιατί, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, οι δήμοι γνωρίζουν και μπορούν να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν έργα στο πεδίο του ψηφιακού μετασχηματισμού και των έξυπνων πόλεων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments