Ελλάδα

Σοφία Νικολάου: Κανείς δεν θέλει νεκρό τον Κουφοντίνα

Σοφία Νικολάου: Κανείς δεν θέλει νεκρό τον Κουφοντίνα
Σοφία Νικολάου: Μίλησε για την περίπτωση του Δημήτρη Κουφοντίνα, στην οποία ο νόμος έχει εφαρμοστεί πλήρως, και υπενθύμισε πως η Δικαιοσύνη αποφάσισε να απορρίψει το αίτημά του για διακοπή της έκτισης της ποινής του.

Η Σοφία Νικολάου μίλησε για τον Δημήτρη Κουφοντίνα και τη στοχοποίηση από πλευράς του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξη Τσίπρα για το εν λόγω θέμα. Η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου λοιπόν, υποστήριξε πως αυτή η επίθεση γίνεται στο πλαίσιο του πανικού του για να καλύψει τις αντιδράσεις για τα στελέχη του κόμματός του, που προβαίνουν σε δηλώσεις υπέρ της τρομοκρατίας.

Σε συνέντευξή της στον ΑΝΤ1 σε πρωινή εκπομπή, η Σοφία Νικολάου είπε πως στην περίπτωση του Δημήτρη Κουφοντίνα, ο νόμος έχει εφαρμοστεί πλήρως. Μάλιστα, υπενθύμισε πως η Δικαιοσύνη αποφάσισε να απορρίψει το αίτημά του για διακοπή της έκτισης της ποινής του ενώ σύντομα θα συνεδριάσει το Δικαστικό Συμβούλιο και για τα άλλα αιτήματά του. Σοφία Νικολάου

Σοφία Νικολάου: «Δεν μπορεί κρατούμενος να επιλέγει τη φυλακή του»

Στη συνέχεια, εξήγησε ότι το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα για μεταγωγή στις φυλακές Κορυδαλλού είναι παράνομο να ικανοποιηθεί. Και απάντησε και στην ερώτηση για τους άλλους καταδικασμένους για τρομοκρατία οι οποίοι εκτίουν εκεί τις ποινές τους. «Περισσότεροι από 1.000 κρατούμενοι έχουν φύγει τον τελευταίο καιρό από εκεί και μόλις το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες θα φύγουν και οι υπόλοιποι με βάση τον ισχύοντα νόμο», ξεκαθάρισε.

Μάλιστα, η Σοφία Νικολάου ερωτηθείσα για την υποχρεωτική σίτιση του Δημήτρη Κουφοντίνα εξήγησε πως με απόφαση της εισαγγελίας Λαμίας έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για να σωθεί η ζωή του. «Δεν μπορεί κρατούμενος να επιλέγει τη φυλακή του», δήλωσε η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, συμπληρώνοντας πως κανένας δεν θέλει νεκρό τον Δημήτρη Κουφοντίνα. Όμως, «η ζωή του είναι στα χέρια του και ο μόνος δρόμος που έχει, είναι η προσφυγή στη Δικαιοσύνη και όχι η απεργία πείνας».

Πάντως, «πρόσχημα» χαρακτήρισε ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Αντώνης Μανιτάκης το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα να μεταχθεί στις φυλακές Κορυδαλλού. Και σημείωσε ότι «η κυβέρνηση να μην παίξει το επικίνδυνο παιχνίδι της αντιπολίτευσης, ούτε και να μπει στη λογική της. Είναι πρόσχημα αυτό που ζητάει ο Κουφοντίνας, κυρίως όταν διαπίστωσε ότι η στάση αυτή έχει την κάλυψη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments