Αθλητισμός

ΠΑΟΚ – Άρης: Δυνατές συγκινήσεις από παλαιότερα ντέρμπι

ΠΑΟΚ – Άρης: Δυνατές συγκινήσεις από παλαιότερα ντέρμπι
ΠΑΟΚ - Άρης: Τα ντέρμπι μεταξύ ΠΑΟΚ και Άρη, έχουν κατά καιρούς προσφέρει δυνατές συγκινήσεις στους φιλάθλους των δύο ομάδων.

ΠΑΟΚ και Άρης στις αναμετρήσεις τους έχουν χαρίσει δυνατές συγκινήσεις τόσο στους οπαδούς των ομάδων όσο τον ποδοσφαιρικό κόσμο της χώρας γενικότερα. Το τελευταίο ντέρμπι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Άρη που είχε νικητή χρονολογείται στις 24 Νοεμβρίου του 2013. ΠΑΟΚ - Άρης

Η προϊστορία του ντέρμπι

Το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης στο παρελθόν και κυρίως κατά το δεύτερο μισό της δεκαετίας του 1980 και στο ξεκίνημα της δεκαετίας του 1990, είχε εξαιρετικά ενδιαφέρουσες  αναμετρήσεις των δύο συλλόγων και στο μπάσκετ, ενδιαφέρον που όμως έχει σε σημαντικό βαθμό φθίνει σταδιακά με την πάροδο των χρόνων. Στα ποδοσφαιρικά δρώμενα της Ελλάδας, το ντέρμπι ΠΑΟΚ – Άρη εξακολουθεί να παραμένει ενδιαφέρον, παρά το γεγονός ότι δεν είναι σύνηθες οι δύο ομάδες να διεκδικούν ταυτόχρονα το πρωτάθλημα, ώστε οι μεταξύ τους αναμετρήσεις να είναι θεωρητικά αυτές που θα μπορούσαν να κρίνουν ακόμα και τον τίτλο του πρωταθλητή. Το ντέρμπι αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πόλη της Θεσσαλονίκης, δεδομένου ότι οι δύο σύλλογοι εδρεύουν σ’ αυτήν, καθώς και γενικότερα για τη Βόρεια Ελλάδα, όπου οι δύο ομάδες διαθέτουν πολλούς οπαδούς ανά την επικράτεια της.

Στις 116 μεταξύ τους αναμετρήσεις σε αγώνες Α’ Εθνικής ο ΠΑΟΚ έχει νικήσει 45 αγώνες, ενώ ο Άρης 30. 41 υπήρξαν οι ισοπαλίες. Οι δύο σύλλογοι της Θεσσαλονίκης θα αναμετρηθούν αύριο στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της Super League, με το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης να έχει μαζέψει ξανά το ενδιαφέρον των ποδοσφαιρόφιλων.

ΠΑΟΚ - ΆρηςΜία από τις ιστορικότερες αναμετρήσεις μεταξύ των δύο συλλόγων ήταν και αυτή του 2003, στον τελικό του κυπέλλου που είδε τον ΠΑΟΚ νικητή με σκόρ 1-0. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης ήταν του Γιώργου Γεωργιάδη στο 25′ ήταν αυτό που έδωσε το προβάδισμα στον ΠΑΟΚ, και, τελικά, αυτό που έκρινε και την αναμέτρηση και καθόρισε την ομάδα που θα πανηγύριζε το βράδυ του Σαββάτου 17 Μαΐου 2003 γύρω από το γήπεδο, στον Λευκό Πύργο και μέχρι τα ξημερώματα μαζί με τους ποδοσφαιριστές στο γλέντι. Ο ΠΑΟΚ, υπό τις οδηγίες του Άγγελου Αναστασιάδη, έκανε αρκετές υπερβάσεις στον δρόμο μέχρι τον τελικό.

Δείτε τα στιγμιότυπα ορισμένων αναμετρήσεων εμταξύ των δύο ομάδων

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments