Ελλάδα

Χαρίσειο Γηροκομείο: H ανακοίνωση του ιδρύματος για τη διασπορά των κρουσμάτων

Χαρίσειο Γηροκομείο: H ανακοίνωση του ιδρύματος για τη διασπορά των κρουσμάτων
Χαρίσειο Γηροκομείο: Από τα 14 άτομα που βρέθηκαν θετικά στον ιό τα 3 είχαν εμβολιαστεί.
Χαρίσειο Γηροκομείο: Από τα 14 άτομα που βρέθηκαν θετικά στον ιό τα 3 είχαν εμβολιαστεί.

Ανακοίνωση για τη διασπορά των κρουσμάτων του κορωνοϊού σε ηλικιωμένους, εξέδωσε η διοίκηση του Χαρίσειου Γηροκομείου. Σημειώνεται ότι για την υπόθεση έχει διαταχθεί προκαταρκτική έρευνα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Χαρίσειο Γηροκομείο: Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι τα κρούσματα είναι συνολικά 14, όλα μεταξύ των γηροκομούμενων.

Οι δέκα απ’ τους νοσούντες νοσηλεύονται με ήπια συμπτώματα σε νοσοκομεία και οι υπόλοιποι τέσσερις παραμένουν απομονωμένοι στην μονάδα Covid του γηροκομείου. Από το σύνολο των ηλικιωμένων που βρέθηκαν θετικοί στον ιό, οι «τρεις είχαν εμβολιαστεί», εκ των οποίων «ο ένας δεν έχει αναπτύξει αντισώματα» σε αντίθεση με τους άλλους δύο που έχουν αναπτύξει.

Αναφορικά με τους εμβολιασμούς, η διοίκηση του Γηροκομείου υπογραμμίζει ότι μέχρι στιγμής έχουν διενεργηθεί εμβολιασμοί, και με τις δύο δόσεις, σε 72 γηροκομούμενους και 28 εργαζόμενους (σε σύνολο 150 ατόμων, ηλικιωμένων και εργαζόμενων). Οι σχετικές διαδικασίες ολοκληρώθηκαν την 1η Φεβρουαρίου, ενώ σύμφωνα με σημερινά αποτελέσματα αντισωμάτων τρεις εκ των εμβολιασμένων ηλικιωμένων δεν ανέπτυξαν αντισώματα.

Χαρίσειο Γηροκομείο

Χαρίσειο Γηροκομείο

Όσοι εκ των φιλοξενούμενων δεν εμβολιάστηκαν είτε δεν είχαμε την συναίνεση των ίδιων και των στενών συγγενικών τους προσώπων, είτε παρουσίαζαν σοβαρό πρόβλημα υγείας, το οποίο δεν επιτρέπει τον εμβολιασμό τους στο Ίδρυμα, είτε ήταν νεοεισερχόμενοι που δεν είχαν κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό. Για τους εργαζόμενους που δεν εμβολιάστηκαν η ανακοίνωση αναφέρει ότι «έγιναν συνεχείς οχλήσεις από την διοίκηση για να προβούν σε εμβολιασμό».

Μάλιστα διευκρινίζεται ότι «η διοίκηση δεν μπορεί να υποχρεώσει τον οποιοδήποτε εργαζόμενο να εμβολιαστεί. Είμαστε σε επικοινωνία για να πραγματοποιηθεί εμβολιασμός στους ανεμβολίαστους». Τέλος, γνωστοποιείται ότι από τη στιγμή που διαπιστώθηκαν τα πρώτα οκτώ κρούσματα (στις 3 Μαρτίου κατόπιν μοριακών ελέγχων από κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας) ακολουθήθηκαν τα σχετικά υγειονομικά πρωτόκολλα και οι οδηγίες του Οργανισμού, ενώ οι συγκεκριμένοι ηλικιωμένοι «όλοι ασυμπτωματικοί απομονώθηκαν στην μονάδα Covid του γηροκομείου και διενεργούνται συνεχείς απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους του γηροκομείου, με τήρηση υψηλών μέτρων ασφαλείας».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments