Ελλάδα

Κρούσματα Αττική: Έντονη πίεση στο ΕΣΥ – Διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ

Κρούσματα Αττική: Έντονη πίεση στο ΕΣΥ – Διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ
Κρούσματα Αττική: Οι γιατροί κάνουν λόγο για "συνθήκες πολέμου".

Καθόλου ευχάριστα δεν είναι τα νέα από την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα. Παρά το αυστηρό lockdown τα κρούσματα συνεχίζουν να είναι υψηλά ενώ οι λοιμωξιολόγοι ανησυχούν για τις μεταλλάξεις. Την ίδια ώρα, το ΕΣΥ “φωνάζει”, καθώς οι ΜΕΘ λιγοστεύουν με γοργούς ρυθμούς, ειδικά στην Αττική.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ και τον πρόεδρό της, Μιχάλη Γιαννάκο, υπάρχουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, ενώ στα νοσοκομεία της 3ης ΥΠΕ δεν υπάρχει καμία κενή κλίνη. Χαρακτηριστικά αναφέρονται το Θριάσιο και Ασκληπιείο, που είναι γεμάτα από ασθενείς και νοσηλεύουν και περιστατικά εκτός ΜΕΘ.

Κρούσματα Αττική: Αναλυτικά τι λέει ο κ. Γιαννάκος για την κατάσταση

Οι συνάδελφοι από τα εφημερεύοντα νοσοκομεία χθες (6/3) βράδυ και σήμερα (7/3) πρωί περιγράφουν καταστάσεις πολέμου. Σε Ιπποκράτειο, Ερυθρό Σταυρό, Θριάσιο και Ασκληπιείο, το σύστημα έχει υποστεί άλλη μια ήττα. Τελείωσε η εφημερία και ακόμη διεκπεραιώνουν περιστατικά. Ανακατεμένοι ασθενείς με κορωνοϊό, άλλων παθήσεων, ύποπτα κρούσματα. Στα ΤΕΠ οι ασθενείς ύποπτα κρούσματα περιμένουν πάνω από 8 ώρες να εξυπηρετηθούν με πυρετό, βήχα. Επίσης, υπάρχει μεγάλη νοσοκομειακή διασπορά σε ασθενείς άλλων παθήσεων, ακόμη και σε καρδιολογικές κλινικές.

Κρούσματα Αττική: Το Θριάσιο νοσοκομείο

Κρούσματα Αττική: Το Θριάσιο νοσοκομείο

Διασωληνωμένα περιστατικά σε θαλάμους κλινικών κορωνοϊού ψάχνουν ΜΕΘ. Αυτή τη στιγμή δύο διασωληνωμένοι ασθενείς στο Ασκληπιείο και δύο διασωληνωμένοι στο Θριάσιο βρίσκονται σε θαλάμους και ψάχνουν ΜΕΘ. Στα νοσοκομεία της 2ης ΥΠΕ όλες οι ΜΕΘ είναι κατηλλειμένες. Συγκεκριμένα στο:

  • Θριάσιο είναι 17 ασθενείς στις 17 κλίνες και δύο εκτός ΜΕΘ
  • Αττικό είναι 43 ασθενείς στις 43 κλίνες.
  • Ασκληπιείο είναι 12 ασθενείς στις 12 κλίνες και δύο ΜΕΘ.

ΣΤΗ 1η ΥΠΕ γεμάτες είναι οι ΜΕΘ των νοσοκομείων Αγία Όλγα με 9 ασθενείς, Σισμανόγλειο με 14 ασθενείς, Ερυθρός Σταυρός με 14 ασθενείς, Γεννηματάς με 16 ασθενείς, ΝΙΜΙΤΣ με 6 ασθενείς, Ελπίς με 6 ασθενείς, Ιπποκράτειο με 7 ασθενείς. Λίγες κλίνες υπάρχουν στον Ευαγγελισμό (10 κλίνες), στο ΚΑΤ (5 κλίνες) και στο Σωτηρία. Ο ιδιωτικός τομέας δεν επιτάσσεται, ακόμη διαπραγματεύονται. Το σύστημα ηττάται. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή από όλους τους πολίτες, οι οποίοι πληρώνουν την ανοργανωσιά του συστήματος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments