Ελλάδα

SMS 13032: Πως ψωνίζουμε από 22 Μαρτίου

SMS 13032: Πως ψωνίζουμε από 22 Μαρτίου
SMS 13032: Με τη χρήση sms θα γίνονται τα ψώνια μας και πως θα λειτουργεί. Το άνοιγμα της αγοράς έχει ως πιθανότερη ημερομηνία τις 22 Μαρτίου.

Με SMS στο 13032 θα γίνονται τα ψώνια των πολιτών στο λιανεμπόριο. Η ημερομηνία που θεωρείται πιθανότερη αυτή τη στιγμή είναι στις 22 Μαρτίου. Με την πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας να αναμένεται μεγαλύτερη την επόμενη βδομάδα το ενδεχόμενο της 15ης Μαρτίου φαίνεται να απομακρύνεται.  Τα καταστήματα, θα ανοίξουν ξανά υπό αυστηρούς κανόνες και μέτρα προστασίας. Αυτό που φαίνεται να έχει «κλειδώσει» κι αντικαθιστά τα δύο προηγούμενα μέτρα για τα ψώνια (τα clock away και clock inside), είναι η αποστολή SMS στο 13032, το οποίο έχει θα έχει τόσο χρονική, αλλά και χιλιομετρική διάρκεια. SMS 13032

SMS 13032: Πως θα λειτουργεί

Με το μήνυμα στο 13032 οι καταναλωτές θα μπορούν να βρίσκονται στην αγορά για 3 ώρες. Αν κάποιος στείλει νέο sms εντός της ίδιας ημέρας, τότε θα λαμβάνει το μήνυμα «η μετακίνηση σε εμπορικό κατάστημα δεν είναι εφικτή», κάτι που σημαίνει ότι θα επιτρέπεται μία μετακίνηση το 24ωρο. Σύμφωνα με πληροφορίες του Έθνους οι καταναλωτές θα μπορούν να κάνουν τις αγορές τους εντός του δήμου τους ή σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από την οικεία τους. Ωστόσο, θα υπάρχουν κι εξαιρέσεις για παράδειγμα σε περιφερειακές κυρίως κοινότητες και δήμους στους οποίους μπορεί να μην υπάρχει ένα κατάστημα που να καλύπτει κάποια ανάγκη στην ακτίνα 2 χιλιομέτρων ή μέσα στο δήμο, οπότε και θα υπάρχει δυνατότητα να μετακινηθεί κάποιος εκτός ορίων.

SMS 13032

SMS 13032: Έτοιμη η πλατφόρμα

Έτοιμη, σύμφωνα με παλαιότερες δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην κυβέρνηση Κυριάκου Πιερρακάκη, είναι η εφαρμογή με το SMS στον πενταψήφιο αριθμό 13032 με περιορισμό χρόνου στην περίπτωση που θα ανοίξει το λιανεμπόριο. Μιλώνστας σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στα Παραπολιτικά Fm, ανέφερε ότι «το εργαλείο είναι έτοιμο, υπάρχει πολύ ισχυρή πιθανότητα να εφαρμοστεί στο λιανεμπόριο όπως έχει συζητηθεί, αλλά από εκεί και πέρα για το αν και πώς θα εφαρμοστεί, θα το δούμε στην πορεία». «Θα πρέπει κάποιος να δει τι συμβαίνει με την επιδημιολογική καμπύλη στην Αττική, σε όλη τη χώρα, οπότε όλα αυτά αξιολογούνται κάθε μέρα, κάθε στιγμή», εξήγησε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments