Ελλάδα

Πανόρμου επεισόδια: Ένταση και κυνηγητό

Πανόρμου επεισόδια: Ένταση και κυνηγητό
Πανόρμου επεισόδια: Ένταση σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας περίπου 100 ατόμων.

Επεισόδια ξέσπασαν στην Πανόρμου, στους Αμπελόκηπους, μεταξύ αγνώστων και δυνάμεις της Αστυνομίας. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, περίπου 500 άτομα είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία μετρό στην Πανόρμου διαμαρτυρόμενοι για τα γεγονότα της Κυριακής στη Νέα Σμύρνη.

Στη συνέχεια έκαναν την εμφάνισή τους ΔΙΑΣ από τη μεριά της οδού Λουίζης Ριανκούρ και δυνάμεις των ΜΑΤ από τη Λεωφόρο Κηφισίας, με σκοπό να περικυκλώσουν την πλατεία. Ο κόσμος άρχισε να απομακρύνεται μαζικά από το σημείο, ενώ ακολούθησε ένταση, με τους αστυνομικούς να κάνουν χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και να κυνηγούν ομάδες νεαρών στα γύρω στενά. Έγιναν τρεις προσαγωγές.

Πανόρμου επεισόδια: 4 προσαγωγές μετά από τη δίωξη

Τα άτομα πέταξαν βεγγαλικά σε αστυνομικούς της ομάδας Δράση, οι οποίοι ανταπέδωσαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και ακολούθησε κυνηγητό. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση βομβίδων κρότου λάμψης, ενώ στο σημείο έσπευσαν και άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ και ΜΑΤ. Σημειώνεται ότι στον δρόμο που έγιναν τα επεισόδια εδρεύουν τα γραφεία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων. Στο σημείο παραμένουν άνδρες των ΜΑΤ, ενώ έχουν γίνει και τρεις προσαγωγές.

Πανόρμου επεισόδια

Ωστόσο δείτε τι είπε πριν από λίγο η δικηγόρος του αστυνομικού που φαίνεται να ασκεί βία στο βίντεο

Για την αστυνομική βία που έλαβε χώρα χθες στη Νέα Σμύρνη μιλά ολόκληρη η χώρα. Μετά τα αποτρόπαια αυτά περιστατικά τον λόγο έχει η δικαιοσύνη με σκοπό να διερευνηθεί το ενδεχόμενο διάπραξης αξιόποινων πράξεων από αστυνομικούς.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή βίντεο και καταγγελίες που δημοσιοποιήθηκαν σχετικά με άσκηση βίας από αστυνομικούς σε βάρος πολιτών, με αφορμή ελέγχους για την τήρηση των μέτρων του κορωνοϊού. Η Εβίτα Βαρελά, δικηγόρος του αστυνομικού που φαίνεται σε βίντεο -τα οποία κυκλοφόρησαν στα social media- να χτυπά με το πτυσσόμενο γκλοπ τον νεαρό, υποστήριξε μιλώντας στο Mega και την εκπομπή “Live News” ότι “δεν πρόκειται περί απρόκλητης επίθεσης αστυνομικού σε βάρος πολίτη”, τονίζοντας ότι είχε προηγηθεί επεισόδιο από μερίδα ατόμων εναντίον αστυνομικών στην περιοχή. αστυνομική βία στη Νέα Σμύρνη

Αστυνομική βία: «Ο αστυνομικός επιτέθηκε σε δράστη αξιόποινης πράξεως»

«Στην προκειμένη περίπτωση έχει προηγηθεί αξιόποινη πράξη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας” σημείωσε η κα. Βαρελά, προσθέτοντας πως «ο αστυνομικός αναγνώρισε το πρόσωπο που είχε επιτεθεί προηγουμένως, βρίζοντάς τον και το οποίο κατηγορείται για απόπειρα πρόκλησης σωματικής βλάβης, απείθεια, οπλοφορία και παραβίαση μέτρων διασποράς και αφού λοιπόν αποπειράθηκε να τον συλλάβει έγινε χρήση αστυνομικής βίας». Για τη συμπεριφορά του εντολέα της, η δικηγόρος απάντησε ότι θα κριθεί από την Ένορκη Διοικητική Εξέταση, που βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ για την πτυσσόμενη μεταλλική ράβδο που έφερε μαζί του, υποστήριξε ότι δεν υπάρχει ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας για την απόσυρσή τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες συνελήφθησαν 11 άτομα, ανάμεσά τους και ο νεαρός που φαίνεται να ξυλοκοπείται από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, κάτι που προκάλεσε αντιδράσεις και την πορεία στο Αστυνομικό Τμήμα, όπου η αστυνομικές δυνάμεις τους αντιμετώπισαν με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης. Και οι 11 αφέθηκαν ελεύθεροι από χθες το βράδυ με προφορική εντολή του εισαγγελέα, στον οποίο αποστέλλεται η δικογραφία που συνέταξε η αστυνομία και θα οριστεί ρητή δικάσιμος σε βάρος τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments