Ελλάδα

Κορωνοϊός ΕΣΥ: Ποιο είναι το σχέδιο για το χειρότερο σενάριο

Κορωνοϊός ΕΣΥ: Ποιο είναι το σχέδιο για το χειρότερο σενάριο
Κορωνοϊός ΕΣΥ: Η κατάσταση με την πανδημία στην Ελλάδα χειροτερεύει με αποτέλεσμα να υπάρχουν σενάρια για έκτακτα μέτρα για τα νοσοκομεία.

Ο κορωνοϊός έχει πιέζει με σφοδρότητα το ΕΣΥ, παρόλο τον τεράστιο αγώνα που δίνουν οι υγειονομικοί για να το κρατήσουν όρθιο και να φροντίσουν τους ασθενείς που καθημερινά αυξάνονται. Η πανδημία γνωρίζει νέα έξαρση, όπως φανερώνουν και τα σημερινά νούμερα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, ενώ οι εισαγωγές ασθενών πληθαίνουν καθημερινά.

Το υπουργείο Υγείας επεξεργάζεται έκτακτο σχέδιο για την αντιμετώπιση του χειρότερου σεναρίου, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN. Σε περίπτωση ενεργοποίησης του σχεδίου, είναι πιθανό να μετατραπούν κι άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα, σε νοσοκομεία αποκλειστικά για ασθενείς με κορωνοϊό. Στο «τραπέζι» βρίσκεται ακόμα και η επιστράτευση ιδιωτών γιατρών. Δείτε το βίντεο:

Να θυμίσουμε ότι σήμερα ο Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε ότι δύο ιδιωτικές κλινικές μπαίνουν στο σχέδιο του ΕΣΥ για να ενισχύουν την προσπάθεια αποσυμφόρησης στα δημόσια νοσοκομεία. Πρόκειται για την κλινική Λητώ και το Ιατρικό Περιστερίου, που θα νοσηλεύουν περιστατικά covid στην Αττική. «Το Υπουργείο Υγείας έκανε, κάνει και θα συνεχίσει να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο, προκειμένου να μη μείνει κανείς συμπολίτης μας χωρίς ιατρονοσηλευτική φροντίδα» υπογράμμισε ο υπουργός.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Κέντρου, Γιώργος Αποστολόπουλος δήλωσε ότι το Ιατρικό Κέντρο μπαίνει στη μάχη για την ανάσχεση της πανδημίας του κορωνοϊού. «Είμαστε αλληλέγγυοι σε όλες τις προσπάθειες του υπουργείου υγείας από την πρώτη στιγμή που χτύπησε ο covid-19. Το υπουργείο μας είπε βάλτε ένα χεράκι γιατί τα πράγματα δυσκολεύουν. Δεν μπορούσαμε εμείς ως όμιλος, ιατρικός, ελληνικός που έχει δεχτεί την αγάπη των Ελλήνων, να μην μπει στη μάχη», είπε, ανάμεσα σε άλλα, ο πρόεδρος του Ομίλου του Ιατρικού Κέντρου, Γιώργος Αποστολόπουλος στο Πρώτο Πρόγραμμα και τον Θάνο Σιαφάκα.

Κορωνοϊός ΕΣΥ: Τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ για τις ΜΕΘ

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδίας Εργαζόμενων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) 12 νοσηλεύονται στα Νοσοκομεία Παίδων. Τα στοιχεία για τα νοσηλευόμενα παιδιά έδωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος. Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ τόνισε πως στα τρία νοσοκομεία Παίδων τα 12 παιδιά νοσηλεύονται με ήπια συμπτώματα. Όσον αφορά την κατάσταση στα νοσοκομεία, αυτή σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ είναι εκτός ελέγχου.

«Τα νοσοκομεία αντιμετωπίζουν απίστευτες καταστάσεις. Αδειάζουν τη μία μετά την άλλη τις γενικές κλινικές και σε μία μόνο εφημερία γεμίζουν. Τα εφημερεύοντα νοσοκομεία εισάγουν από 50 και πλέον ασθενείς. Γεμίζουν δύο κλινικές»,τονίζει ο κ. Γιαννάκος.

Κορωνοϊός ΕΣΥ: Πιέζεται αφόρητα από την πανδημία

Κορωνοϊός ΕΣΥ: Πιέζεται αφόρητα από την πανδημία

Κορωνοϊός ΕΣΥ: Τι γίνεται με τις ΜΕΘ

  • ΚΑΤ 29 γεμάτες ΜΕΘ στις 41
  • ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ 14 στις 14
  • ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ.8 στις 9
  • ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ 16 στις 26
  • ΣΩΤΗΡΙΑ 81 στις 84
  • ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ 50 στις 58
  • ΕΡΥΘΡΟΣ 24 στις 14
  • ΕΛΠΙΣ 6 στις 6
  • ΝΙΜΤΣ 6 στις 6
  • ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ 7 στις 7 (και 4 διασωληνωμένοι στη ΜΑΦ)
  • ΘΡΙΑΣΙΟ 17 στις 17
  • ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ 12 στις 12
  • ΑΤΤΙΚΟ 40 στις 43

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments