Διεθνή

Κατάρ: Υψίστης σημασίας η υγεία και η ευημερία όλων

Κατάρ: Υψίστης σημασίας η υγεία και η ευημερία όλων
Κατάρ: Όλοι οι πολίτες και οι αλλοδαποί έχουν πρόσβαση στη δωρεάν υγειονομική περίθαλψη πρώτης κατηγορίας και θα συνεχιστεί περαιτέρω βελτίωσή της.

Η κυβέρνηση του Κατάρ, στοχεύοντας στην επίλυση των ζητημάτων που ανακύπτουν, όπως με την Κρίση στον Κόλπο για την οποία δεν υπάρχουν εμπόδια σε πολιτικό επίπεδο, έχει καταστήσει σαφές ότι η υγεία και η ευημερία όσων ζουν εκεί, είναι υψίστης σημασίας. Σύμφωνα με τα αρχεία της κυβέρνησης του Κατάρ, τις δύο τελευταίες δεκαετίες, έχουν μεταμορφώσει το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης για να καλύψουν τις ιατρικές ανάγκες του διαφορετικού πληθυσμού τους. Όλοι οι πολίτες και οι αλλοδαποί έχουν πρόσβαση στη δωρεάν υγειονομική περίθαλψη πρώτης κατηγορίας και «θα συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε τεκμηριωμένες πολιτικές για περαιτέρω βελτίωση της υγειονομικής περίθαλψης του πληθυσμού».

Περισσότεροι από 1,5 εκατομμύρια απόδημοι από την Ινδία, τη Σρι Λάνκα, το Μπαγκλαντές και το Νεπάλ ζουν σήμερα στο Κατάρ. «Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά την υγεία και την ασφάλεια του πληθυσμού μας. Από τα εκατομμύρια κατοίκων από την Ινδία, τη Σρι Λάνκα, το Μπαγκλαντές και το Νεπάλ που έχουν ζήσει στο Κατάρ από το 2011 έως το 2019, ένας μικρός αριθμός απεβίωσε δυστυχώς ενώ βρίσκεται στο Κατάρ. Το ποσοστό θνησιμότητας μεταξύ αυτών των κοινοτήτων είναι εντός του αναμενόμενου εύρους για το μέγεθος και τα δημογραφικά στοιχεία του πληθυσμού», αναφέρεται σε ανακοίνωση τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Κατάρ

Ωστόσο, «κάθε χαμένη ζωή είναι μια τραγωδία και δεν καταβάλλεται προσπάθεια για την αποτροπή κάθε θανάτου στη χώρα μας. Όσο αφορά συγκεκριμένα στους εργαζομένους, κατά την τελευταία δεκαετία σημειώθηκε σταθερή μείωση του ποσοστού θνησιμότητας λόγω των εκτεταμένων μεταρρυθμίσεων στον τομέα της υγείας και της ασφάλειας που έχουμε εισαγάγει στο εργασιακό μας σύστημα. Αναμένουμε ότι αυτή η πτωτική τάση θα συνεχιστεί στο μέλλον».

Κατάρ: Έχει ευαισθητοποιήσει τους κινδύνους για την υγεία

Σχετικά με το ποια μέτρα έχει λάβει η κυβέρνηση του Κατάρ για τη μείωση του αριθμού των θανάτων μεταξύ ξένων υπηκόων, ιδίως των λεγόμενων φυσικών θανάτων, το Κατάρ καταγράφει μια φυσική αιτία θανάτου σε περιπτώσεις όπου ένα άτομο έχει δίαιτα από ηλικία, ασθένεια ή ασθένεια σε αντίθεση με ατυχήματα ή βία. Ως μέρος όλων των συμβάσεων εργασίας, οι αλλοδαποί έχουν πρόσβαση σε δωρεάν πρώτης κατηγορίας υγειονομική περίθαλψη. Το πεδίο των υπηρεσιών υγείας του Κατάρ έχει επεκταθεί τα τελευταία χρόνια για να υποστηρίξει ένα ευρύτερο φάσμα ιατρικών παθήσεων και το Κατάρ επενδύει περισσότερο κατά κεφαλήν στην υγειονομική περίθαλψη από οποιαδήποτε άλλη χώρα του ΣΣΚ.

Στο πλαίσιο των προσπαθειών της κυβέρνησης για περαιτέρω μείωση του ποσοστού θνησιμότητας, το Κατάρ έχει ευαισθητοποιήσει τους κινδύνους για την υγεία, όπως το κάπνισμα και μια ανθυγιεινή διατροφή, ενίσχυσε τους νόμους για την υγεία και την ασφάλεια, ξεκίνησε πρωτοβουλίες ψυχικής υγείας, συμπεριλαμβανομένης μιας τηλεφωνικής γραμμής ψυχικής υγείας σε πολλές γλώσσες, επέβαλε αυστηρές κυρώσεις για επικίνδυνη οδήγηση και ενθάρρυνε έναν ενεργό τρόπο ζωής. Κατάρ

Κατάρ: «Κάνουμε μια τολμηρή κίνηση στη δημιουργία μιας κοινωνικής και ανθρώπινης κληρονομιάς»

Σημειώνεται πως η Ανώτατη Επιτροπή Παράδοσης και Κληρονομιάς (SC) ιδρύθηκε από το κράτος του Κατάρ το 2021 ώστε να μπορέσει να φιλοξενηθεί ένα ιστορικό Παγκόσμιο Κύπελλο. Αυτό επιταχύνει την πρόοδό του προς την επίτευξη εθνικών αναπτυξιακών στόχων και δημιουργεί μια διαρκή κληρονομιά για τη χώρα, την περιοχή, την Ασία και τον κόσμο. Επίσης, η Εργατική Ευημερία ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή του έργου της SC, με αφοσιωμένες ομάδες που εργάζονται σε θέματα πρόνοιας από το 2013. Το τρέχον Τμήμα Πρόνοιας Εργαζομένων (WWD) στεγάζεται στο Γραφείο του Γενικού Γραμματέα και έχει ένα όραμα για ένα εκπληκτικό τουρνουά που επιτυγχάνει βέλτιστες πρακτικές για την ευημερία των εργαζομένων και υποστηρίζει την ανθρώπινη και κοινωνική ανάπτυξη στο Κατάρ.

«Το να κερδίσουμε την προσφορά να φιλοξενήσουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο δεν ήταν μόνο η ευκαιρία να φιλοξενήσουμε το μεγαλύτερο αθλητικό τουρνουά στον πλανήτη, αλλά και να κάνουμε μια τολμηρή κίνηση στη δημιουργία μιας κοινωνικής και ανθρώπινης κληρονομιάς. Μέσω προγραμμάτων, συμπεριλαμβανομένης της Ευημερίας των Εργαζομένων, η ΕΕ αξιοποιεί τη δύναμη του ποδοσφαίρου για την τόνωση της ανθρώπινης, κοινωνικής, οικονομικής και περιβαλλοντικής ανάπτυξης σε κοινότητες σε όλο το Κατάρ, την περιοχή και την Ασία. Λίγο αφότου κερδίσαμε τα δικαιώματα φιλοξενίας για το Κατάρ 2022, η Επιτροπή Εποπτείας πραγματοποίησε κρίσιμη βάση για να κατανοήσει πλήρως το περιβάλλον και να εντοπίσει τυχόν κενά στις πρακτικές πρόνοιας για τα Πρότυπα Πρόνοιας των Εργαζομένων (WWS) που δημοσιεύθηκαν το 2014 και στη συνέχεια ενημερώθηκαν το 2016 και το 2018», συνεχίζει η ανακοίνωση για το Κατάρ, όπως αναφέρεται και εδώ.

Για να δείτε αναλυτικά όλη την ανακοίνωση στα αγγλικά, πατήστε εδώ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments