Αθλητισμός

Champions League: Προκρίθηκαν στους «8» Παρί και Λίβερπουλ

Champions League: Προκρίθηκαν στους «8» Παρί και Λίβερπουλ
Champions League: Τα φαβορί, μετά τα πρώτα ματς, πήραν την πρόκριση για τους προημιτελικούς της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Στους «8» του Champions League προκρίθηκαν μετά τους αποψινούς αγώνες η Παρί Σεν Ζερμέν και η Λίβερπουλ, όπως είχαν κάνει από χθες η Μπορούσια Ντόρτμουντ και η Πόρτο. Οι Παριζιάνοι έφεραν ισοπαλία με την Μπαρτσελόνα με 1-1, αλλά χάρη στο 4-1 του πρώτου αγώνα είναι στους προημιτελικούς. Η Λίβερπουλ νίκησε ξανά στη Βουδαπέστη τη Λειψία με 2-0, «έσπασε» το άσχημο σερί των αποτελεσμάτων που έχει τελευταία και με δύο νίκες με το ίδιο σκορ πέρασε και αυτή στην επόμενη φάση.

Champions League: Παρί Σεν Ζερμέν – Μπαρτσελόνα 1-1

Η Παρί κέρδισε πέναλτι στο 30′, έγινε έλεγχος από το VAR και ανέλαβε να το εκτελέσει ο Κιλιάν Εμπαπέ. Ο Γάλλος άσος ευστόχησε και έγινε ο νεότερος στην ιστορία της διοργάνωσης που φτάνει τα 25 γκολ, ξεπερνώντας τον Λιονέλ Μέσι. Ο Εμπαπέ είναι μόλις 22 ετών και 80 ημερών.

Η Μπαρτσελόνα ισοφάρισε στο 37′. Ο Μέσι πήρε τη μπάλα αρκετά μέτρα εκτός περιοχής, ζύγισε το σουτ, το επιχείρησε με το αριστερό και έστειλε τη μπάλα στο δεξί παράθυρο της εστίας του Νάβας. Πανέμορφο γκολ από τον Αργεντινό για το 1-1. Ο Αργεντινός άσος θα μπορούσε να είχε σκοράρει ξανά, αλλά έχασε πέναλτι στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου.

Οι συνθέσεις:

Παρί Σεν Ζερμέν: Νάβας, Φλορέντσι, Μαρκίνιος, Κιμπεμπέ, Κουρζαβά, Γκέιγ (60′ Περέιρα), Παρέδες, Βεράτι, Ντράξλερ (59′ Ντι Μαρία), Ικάρντι, Εμπαπέ.

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Ντεστ, Μινγκέθα (35′ Φίρπο), Λανγκλέ, Άλμπα, Ντε Γιονγκ, Μπουσκέτς, Πέδρι, Γκριεζμάν, Μέσι, Ντεμπελέ.

Champions League: Λίβερπουλ – Λειψία 2-0

Στο άλλο αποψινό ματς τα γκολ της Λίβερπουλ σημείωσαν ο Μοχάμεντ Σαλάχ και ο Σάντιο Μανέ. Στο 71′ οι παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ έκρυψαν την μπάλα με πολλές πάσες πριν αυτή καταλήξει στα δίχτυα του Πέτερ Γκουλάσι από εξαιρετικό συρτό αριστερό πλασέ του Σαλάχ εντός περιοχής.

Τρία λεπτά αργότερα οι «κόκκινοι» γύρισαν εκ νέου εξαιρετικά τη μπάλα έξω από την περιοχή της Λειψίας, για να φτάσει αυτή στον Ντιβόκ Οριγκί που έκανε το γύρισμα από τα δεξιά και τον Μανέ να πεταχτεί στο ύψος της μικρής περιοχής για να κάνει το 2-0 με ένα εύκολο για την κλάση του Σενεγαλέζου πλασέ.

Champions League: Πανηγυρίζουν οι παίκτες της Λίβερπουλ

Champions League: Πανηγυρίζουν οι παίκτες της Λίβερπουλ

Οι συνθέσεις:

Λίβερπουλ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Φίλιπς, Καμπάκ, Ρόμπερτσον (90′ Τσιμίκας), Φαμπίνιο, Βαϊνάλντουμ (82′ Μίλνερ), Τιάγκο (72′ Κεϊτά), Μανέ (90′ Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν), Σαλάχ, Ζότα (71′ Οριγκί)

Λειψία: Γκουλάσι, Μουκιέλε, Ουπαμεκανό, Κλόστερμαν, Καμπλ (46′ Σέρλοθ), Άνταμς, Όλμο (72′ Χαϊνταρά), Σάμπιτζερ, Ενκουνκού, Πόουλσεν (60′ Χουάνγκ), Φόρσμπεργκ (60′ Κλάιφερτ)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments