Διεθνή

Οι Τρεις Πινακίδες Έξω από το Έμπινγκ, στο Μιζούρι: Η ταινία που σάρωσε τα βραβεία

Οι Τρεις Πινακίδες Έξω από το Έμπινγκ, στο Μιζούρι: Η ταινία που σάρωσε τα βραβεία
Οι Τρεις Πινακίδες Έξω από το Έμπινγκ, στο Μιζούρι: Η βραβευμένη ταινία που προβλήθηκε το βράδυ της Τρίτης και κέρδισε το Ελληνικό κοινό.

Το “Οι Τρεις Πινακίδες Έξω από το Έμπινγκ, στο Μιζούρι” είναι μια από τις κορυφαίες ταινίες των τελευταίων ετών. Μάλιστα το pagenews.gr την είχε συμπεριλάβει στις κορυφαίες ταινίες της περασμένης δεκαετίας. Πρόκειται για μια ταινία που σάρωσε στα βραβεία. Στις 75ες Χρυσές Σφαίρες κέρδισε σε τέσσερις κατηγορίες: καλύτερης δραματικής ταινίας, Α’ Γυναικείου Ρόλου (Φράνσις ΜακΝτόρμαντ), Β’ Ανδρικού Ρόλου (Σαμ Ρόκγουελ) και σεναρίου και ήταν υποψήφια σε άλλες δύο: σκηνοθέτη και πρωτότυπης μουσικής.

Η δραματική ταινία προβλήθηκε το βράδυ της Τρίτης στην Ελλάδα. Ο Alpha εξεσφάλισε την πρώτη τηλεοπτική προβολή στη χώρα μας. Η ταινία κέρδισε το στοίχημα της τηλεθέασης καθώς επέλεξαν να περάσουν το βράδυ τους παρακολουθώντας την. Μάλιστα αρκετοί από αυτούς την έψαξαν στη συνέχεια με αποτέλεσμα να μπει στα σημερινά trends της Google.

Οι Τρεις Πινακίδες Έξω από το Έμπινγκ, στο Μιζούρι

Οι Τρεις Πινακίδες Έξω από το Έμπινγκ, στο Μιζούρι

Οι Τρεις Πινακίδες Έξω από το Έμπινγκ, στο Μιζούρι: Η πλοκή

Η Μίλντρεντ Χέιζ είναι μία χωρισμένη γυναίκα, που ζει με τον γιο της, Ρόμπι, και πριν από λίγους μήνες βιάστηκε και δολοφονήθηκε η κόρη της. Είναι εξοργισμένη επειδή οι έρευνες δεν προχωρούν και νοικιάζει τρεις πινακίδες στις οποίες αναγράφεται: “Βιαζόταν ενώ πέθαινε”, “Καμία σύλληψη ακόμη;” και “Πώς και έτσι, αστυνόμε Γουίλομπι;”.

Η τοπική κοινωνία αντιδρά στην τοποθέτηση αυτών των πινακίδων, μεταξύ αυτών και ο ρατσιστής αστυνόμος Τζέισον Ντίξον. Το γεγονός ότι ο Μπιλ Γουίλομπι έχει καρκίνο στο πάγκρεας και πεθαίνει σε λίγους μήνες, ενισχύει την οργή τους. Ο Ντίξον αποφασίζει να της κάνει τη ζωή δύσκολη, συλλαμβάνοντας τη συνεργάτιδά της και επανεξετάζοντας τους όρους της ενοικίασης των πινακίδων. Επίσης, ο πρώην άντρας της, Τσάρλι, πάει στο σπίτι της με τη νέα του σύντροφο και την κατηγορεί και για το θάνατο της κόρης τους και για τις πινακίδες.

Ένα βράδυ, ο Μπιλ αυτοκτονεί και αφήνει σημειώματα, που απευθύνονται μεταξύ άλλων και στη Μίλντρεντ, εξηγώντας της ότι δεν συσχετίζεται η αυτοκτονία του με εκείνη και ότι αυτός κρυφά έδωσε τα χρήματα για τις πινακίδες για ακόμα έναν μήνα. Ο Ντίξον αντιδρά έντονα όταν μαθαίνει για τον Μπιλ, επιτιθέμενος βίαια στον Ρεντ, που έδωσε την άδεια για τις πινακίδες. Ο νέος επικεφαλής του αστυνομικού τμήματος τον απολύει.

Κάποια νύχτα, η Μίλντρεντ και ο Ρόμπι βλέπουν τις πινακίδες να καίγονται. Η Μίλντρεντ οργισμένη ρίχνει μολότοφ στο αστυνομικό τμήμα, στο οποίο βρίσκεται μόνο ο Ντίξον που διαβάζει το σημείωμα που του άφησε ο Μπιλ, στο οποίο τον συμβουλεύει να μάθει να αγαπάει. Ο Ντίξον βγαίνει έξω με τον φάκελο της Άντζελα Χέιζ και έχει αρκετά εγκαύματα. Εκείνη τη στιγμή, βρίσκεται στο σημείο ο Τζέιμς, ο οποίος δίνει άλλοθι στη Μίλντρεντ και της ζητάει αν βγούνε για φαγητό. Στη συνέχεια, ένας από τους εργάτες που έφτιαξαν τις πινακίδες της λέει πως μπορούν να τις ξαναβάλουν χωρίς κόστος.

Οι Τρεις Πινακίδες Έξω από το Έμπινγκ, στο Μιζούρι

Οι Τρεις Πινακίδες Έξω από το Έμπινγκ, στο Μιζούρι

Όταν βγαίνει από το νοσοκομείο, ο Ντίξον ακούει σε ένα μπαρ έναν άντρα που είχε απειλήσει τη Μίλντρεντ να λέει ότι νάρκωσε μία γυναίκα και τη βίασε. Ο Ντίξον προκαλεί καυγά μαζί του για να πάρει το DNA του και το δίνει στον επικεφαλής του αστυνομικού τμήματος. Παράλληλα, η Μίλντρεντ βγαίνει με τον Τζέιμς σε ένα εστιατόριο και συναντά τον Τσάρλι , ο οποίος της λέει ότι αυτός έκαψε τις πινακίδες.

Μετά από την εξέταση DNA, αποδεικνύεται ότι δεν είναι αυτός ο δράστης. Ο Ντίξον, όμως, είχε δει την πινακίδα του αυτοκινήτου του και έμαθε ότι μένει στο Αϊντάχο και λέει στη Μίλντρεντ να πάνε εκεί να τον σκοτώσουν. Την επομένη, είναι και οι δύο στο αυτοκίνητο καθ’ οδόν, όπου η Μίλντρεντ του λέει πως αυτή έβαλε φωτιά στο αστυνομικό τμήμα και εκείνος της απαντά ότι το ήξερε. Στο τέλος, και οι δύο δεν είναι σίγουροι για αυτό που πάνε να κάνουν, αλλά θα το αποφασίσουν στη διαδρομή.

Διανομή

  • Φράνσις ΜακΝτόρμαντ ως Μίλντρεντ Χέιζ
  • Γούντι Χάρελσον ως Μπιλ Γουίλομπι
  • Σαμ Ρόκγουελ ως Τζέισον Ντίξον
  • Τζον Χοκς ως Τσάρλι Χέιζ
  • Πίτερ Ντίνκλατζ ως Τζέιμς
  • Λούκας Χέτζις ως Ρόμπι Χέιζ
  • Σαμάρα Γουίβινγκ ως Πενέλοπε
  • Κάλεμπ Λάντρι Τζόουνς ως Ρεντ Γουέλμπι

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments