Πολιτική

Νάσος Ηλιόπουλος: Εμπρηστής της όξυνσης ο Μητσοτάκης

Νάσος Ηλιόπουλος: Εμπρηστής της όξυνσης ο Μητσοτάκης
Νάσος Ηλιόπουλος: Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ με δηλώσεις του υποστήριξε ότι ο υπεύθυνος για όσα συμβαίνουν τα τελευταία 24ωρα είναι ο πρωθυπουργός.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος αναφέρθηκε σε όσα συμβαίνουν τα τελευταία 24ωρα στη χώρα. «Τα όσα έγιναν στη Νέα Σμύρνη συνδέονται άμεσα με την αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής», τόνισε, λέγοντας ότι «αν κάποιος πιστεύει ότι 6.000 άνθρωποι κατέβηκαν να διαδηλώσουν στη Νέα Σμύρνη επειδή έκανε κάλεσμα ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, προφανώς βρίσκεται σε άλλον πλανήτη», τόνισε στην αρχική του τοποθέτηση.

«Οι άνθρωποι αυτοί κατέβηκαν επειδή έχουμε μια κοινωνία που είναι στα όριά της, μια κοινωνία θυμωμένη, απογοητευμένη. Μια κοινωνία που βλέπει κυβερνητικά στελέχη να κάνουν κορονογλέντια και την ίδια στιγμή στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, άνθρωποι να τρώνε ξύλο χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος και να γίνονται συλλήψεις στο σωρό», σημείωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Όσον αφορά τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκε χθες αστυνομικός στη Νέα Σμύρνη, εξέφρασε την απερίφραστη καταδίκη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. «Όταν παλεύεις για μια δημοκρατική κοινωνία, αυτό το κάνεις με τη δημοκρατία και όχι με το να λιντσάρεις ανθρώπους», ξεκαθάρισε.

Νάσος Ηλιόπουλος

Νάσος Ηλιόπουλος

Νάσος Ηλιόπουλος: Υπεύθυνος για τις σκηνές βίας ο κύριος Μητσοτάκης

Αναφερθείς στην εκτεταμένη αστυνομική βία που ασκήθηκε χθες στην περιοχή της Νέας Σμύρνης και αποτυπώθηκε σε δεκάδες βίντεο, επισήμανε ότι «δεν υπάρχει τίποτα που να δικαιολογεί το να ακούγεται από ομάδα αστυνομικών η φράση “θα τους σκοτώσουμε”». «Ο “εμπρηστής” αυτής της όξυνσης είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης», τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Τον κόσμο τον κατεβάζουν στο δρόμο οι κυβερνητικές επιλογές», υπογράμμισε ακόμα, εξηγώντας ότι «όταν εν μέσω πανδημίας, η ΝΔ ψηφίζει νόμο που αφήνει εκτός πανεπιστημίου 24.000 παιδιά, δε γίνεται να πιστεύει ότι δε θα υπάρξουν αντιδράσεις». «Όταν, μέσα σε μια κατάσταση που ο κόσμος είναι θυμωμένος και απογοητευμένος, ένας άνθρωπος ξυλοκοπείται με αυτόν τον τρόπο την Κυριακή στη Νέα Σμύρνη, προφανώς θα υπάρξουν αντιδράσεις», πρόσθεσε.

«Η δημοκρατία δεν γίνεται να μπει σε καραντίνα», σημείωσε, λέγοντας ότι «η ίδια η κυβέρνηση είναι εκείνη που ποντάρει μονόπλευρα σε περιοριστικά μέτρα και επενδύει στην καταστολή, επειδή αρνείται να πάρει τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας». «Η κατάσταση στα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι αδιανόητη», τόνισε, λέγοντας ότι «στο καλό σενάριο ο συρμός του ηλεκτρικού έρχεται το πρωί ανά 7 και ανά 8 λεπτά».

«Ακόμα και σήμερα η κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει στη συνταγογράφηση των τεστ», συνέχισε ο Νάσος Ηλιόπουλος και πρόσθεσε ότι «σε αυτήν την τόσο κρίσιμη στιγμή που πιέζεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας, ειδικά στην Αττική, η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να επιστρατεύσει κάθε εφεδρεία –γιατρούς και κλινικές του ιδιωτικού τομέα- ώστε να μη χάσουμε ανθρώπινες ζωές».

Τέλος, ανέφερε ότι «στη Νέα Σμύρνη δεν είδαμε για πρώτη φορά την αστυνομία να ξεφεύγει». «Το είδαμε στην Αγία Παρασκευή, στην Κυψέλη, το είδαμε στο σπίτι της οικογένειας Ινδαρέ, όπου κανένας δεν τιμωρήθηκε», επισήμανε. «Υπάρχει ένα συνειδητό σήμα ατιμωρησίας από την πλευρά της ηγεσίας της ΝΔ», κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments