Πολιτική

Σχοινάς: Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι για την Ελλάδα

Σχοινάς: Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι για την Ελλάδα
Σχοινάς: «Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι για την ευρωπαϊκή Ελλάδα, ιδιαίτερα αυτή την εμβληματική χρονιά», υποστηρίζει ο Μαργαρίτης Σχοινάς.

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς είναι ένας από τους ανθρώπους που έχει εκφράσει την ικανοποίησή του για τους εμβολιασμούς στην Ελλάδα, χαρακτηρίζοντας την όλη διαδικασία σαν ένα μικρό θαύμα. Και σε πρόσφατο άρθρο του στην «Καθημερινή» υπό τον τίτλο «Γιατί είμαι αισιόδοξος για την Ελλάδα», εξήγησε αναλυτικά τους λόγους.

«Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι για την ευρωπαϊκή Ελλάδα, ιδιαίτερα αυτή την εμβληματική χρονιά 200 χρόνια από την Εθνική Παλιγγενεσία και 40 χρόνια από την ένταξη της χώρας στην Ενωμένη Ευρώπη». Αυτή είναι η διαπίστωση του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής, από τις επαφές του την προηγούμενη βδομάδα στη χώρα μας με τον πρωθυπουργό, υπουργούς και κρατικούς αξιωματούχους.

Μαργαρίτης Σχοινάς Βασίλης Κικίλιας

Μαργαρίτης Σχοινάς και Βασίλης Κικίλιας

Σχοινάς: «Η Ελλάδα είναι ένας στιβαρός ευρωπαϊκός παίκτης»

Πρόκειται για αισιοδοξία, που μεταξύ άλλων στηρίζεται στις διαπιστώσεις του πως «σε καίρια ευρωπαϊκά εργοτάξια που συνδέονται άμεσα με τη διαχείριση της πανδημίας, η Ελλάδα προβάλλει με τη σοβαρότητα ενός στιβαρού ευρωπαϊκού παίκτη». «Αντίστοιχη εικόνα προκύπτει και στη διαχείριση του μεταναστευτικού», ενώ «το ελληνικό προσχέδιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης που θα ενεργοποιήσει τους πρωτοφανείς πόρους του ομώνυμου Ταμείου δίκαια χαρακτηρίστηκε ως υπόδειγμα για άλλους».

«Στα πάνω από 30 χρόνια τριβής μου με την ευρωπαϊκή πολιτική, βρέθηκα συχνά αντιμέτωπος με την κυριαρχία των απαισιόδοξων που επενδύουν με ευκολία στο ότι δεν θα τα καταφέρουμε, στη συστηματική καταστροφολογία και στην αυτομαστίγωση. Αυτή η διανοητική επικυριαρχία των απαισιόδοξων όχι μόνο δυσκολεύει τη παραγωγή και την υπεράσπιση των ευρωπαϊκών πολιτικών, αλλά επιμολύνει και τον εθνικό πολιτικό διάλογο ιδιαίτερα σε καιρούς κρίσης», γράφει στο άρθρο του.

Μαργαρίτης Σχοινάς και Βασίλης Κικίλιας

Μαργαρίτης Σχοινάς και Βασίλης Κικίλιας

Σχοινάς: «Αισιοδοξία δεν πρέπει να σημαίνει επανάπαυση ή εφησυχασμός»

«Βρέθηκα την περασμένη βδομάδα για 4 μέρες στην Ελλάδα και αισθάνθηκα ακόμη μια φορά το γιατί η αισιοδοξία της δράσης είναι ανώτερη από την απαισιοδοξία της ανάλυσης. Στο πεδίο της αντιμετώπισης της πανδημίας η Ελλάδα τρέχει ένα από τα πιο πετυχημένα εθνικά σχέδια εμβολιασμού σε όλη την ΕΕ. Τα εθνικά συστήματα παιδείας και υγείας αντέχουν στη πρωτοφανή πίεση με επάρκεια για χώρα με το μέγεθος και τις υποδομές της. Η ευρωπαϊκή στήριξη σε όλο το εύρος της υγειονομικής διαχείρισης, από τα εμβόλια ως τις κινητές ομάδες υγείας και τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό – σύμβολο της Ευρώπης που προστατεύει», προσθέτει ο Μαργαρίτης Σχοινάς.

Πάντως, τονίζει πως «αισιοδοξία σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να σημαίνει επανάπαυση ή εφησυχασμός. Έχουμε ακόμη πολύ και δύσκολο δρόμο μπροστά μας. Τώρα όμως, πατάμε γερά στα πόδια μας κι ο θόρυβος των απαισιόδοξων δεν μπορεί να σκεπάσει τα βήματα μας προς το μπρος».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments