Αθλητισμός

Κύπελλο Ελλάδας: Αυτά είναι τα ζευγάρια των ημιτελικών

Κύπελλο Ελλάδας: Αυτά είναι τα ζευγάρια των ημιτελικών
Κύπελλο Ελλάδας: ΠΑΣ Γιάννινα - Ολυμπιακός και ΑΕΚ - ΠΑΟΚ είναι οι δύο αναμετρήσεις που έβγαλε η κληρωτίδα.

Στην τελική του ευθεία μπαίνει ο θεσμός του Κυπέλλου για τη φετινή σεζόν, με τον χρόνο να μετρά αντίστροφα για την ημιτελική φάση. Σήμερα (16/3) πραγματοποιήθηκε  στα γραφεία της ΕΠΟ η κλήρωση από την οποία προέκυψαν τα δύο ζευγάρια. Αυτό του ΠΑΣ Γιάννινα – Ολυμπιακός και του ΑΕΚ – ΠΑΟΚ. Θυμίζουμε ότι χτες έγιναν γνωστά για τη Super League τα play off και play out.

Κύπελλο Ελλάδας: Τα ζευγάρια των ημιτελικών του Κυπέλου

  • ΠΑΣ Γιάννινα – Ολυμπιακός
  • ΑΕΚ – ΠΑΟΚ

Οι αγώνες θα της ημιτελικής φάσης είναι διπλοί, με τον πρώτο εξ αυτών να διεξάγεται στην έδρα της ομάδας που αναφέρεται πρώτη. Οι πρώτοι θα πραγματοποιηθούν το διάστημα 6, 7 ή 8 Απριλίου, ενώ οι ρεβάνς τρεις εβδομάδες αργότερα και συγκεκριμένα στις 27, 28 ή 29 Απριλίου. Μέσα στη μέρα αναμένεται να γίνουν γνωστές και οι ακριβείς ημερομηνίες. Ο τελικός θα διεξαχθεί στις 22 Μαΐου στο ΟΑΚΑ και τυπικά γηπεδούχος θα είναι ο νικητής που θα προκύψει από το ζευγάρι ΠΑΣ Γιάννινα – Ολυμπιακός.

Θυμίζουμε ότι στα προημιτελικά, ο Ολυμπιακός απέκλεισε τον Άρη με συνολικό σκορ 3-2, ο ΠΑΟΚ άφησε εκτός τη Λαμία με 6-3 συνολικό σκορ, η ΑΕΚ τον Βόλο με 4-3 συνολικό σκορ, ενώ ο ΠΑΣ Γιάννινα έκανε την έκπληξη και με δύο νίκες (2-1, 1-2) απέκλεισε τον Παναθηναϊκό.

Κύπελλο Ελλάδας: Δείτε παρακάτω την κλήρωση

Κύπελλο Ελλάδος: Η δεύτερη σημαντικότερη εγχώρια διοργάνωση ποδοσφαίρου ανδρών, μετά το πρωτάθλημα της Super League

Διοργανώτρια αρχή του θεσμού είναι η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ). Από την έναρξή του το 1931 έχει διεξαχθεί 78 φορές, στις οποίες κυπελλούχος αναδείχθηκε τις 77 . Από την περίοδο 2018-2019 στο Κύπελλο Ελλάδος συμμετέχουν οι ΠΑΕ των επαγγελματικών κατηγοριών και οι 53 κυπελλούχοι ομάδες των τοπικών ΕΠΣ. Από την αγωνιστική περίοδο 2013−2014 έως την περίοδο 2017-2018 μετείχαν μόνο οι σύλλογοι των δύο ανώτερων εθνικών κατηγοριών, Super League και Football League, ενώ μέχρι τη σεζόν 2012−2013 λάμβαναν επίσης μέρος αυτοί της Γ΄ Εθνικής (Football League 2 κατά το 2010-2013). Παλαιότερα και έως την περίοδο 1970−1971, δικαίωμα προαιρετικής συμμετοχής είχαν και οι αγωνιζόμενοι στα πρωταθλήματα των τοπικών Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων (ΕΠΣ), με αποτέλεσμα κάποιες χρονιές ο αριθμός των ομάδων να φτάνει ή ακόμα και να υπερβαίνει τις 200.

Κατά καιρούς υπέστη διαφοροποιήσεις της επίσημης ονομασίας του, όπως π.χ. με την προσθήκη ονομασιών των εκάστοτε χορηγών. Η πιο επιτυχημένη ομάδα του θεσμού είναι ο Ολυμπιακός με 28 τίτλους (εκ των οποίων τα 22 αήττητα), ο οποίος κατέχει και το ρεκόρ συνεχόμενων κατακτήσεων με 6 σερί τρόπαια (και μάλιστα αήττητα) από την περίοδο 1956-1957 έως και την περίοδο 1962-1963 (το 1962 δεν αναδείχθηκε κανείς νικητής αφού ο τελικός μεταξύ ΟΣΦΠ – ΠΑΟ διακόπηκε στην παράταση). Είναι, επίσης, ο κάτοχος του τροπαίου για το 2020.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments