Ελλάδα

Άρση lockdown: Συνεδριάζουν αύριο οι ειδικοί για το άνοιγμα της αγοράς

Άρση lockdown: Συνεδριάζουν αύριο οι ειδικοί για το άνοιγμα της αγοράς
Άρση lockdown: Οι ειδικοί θα επανεξετάσουν τα δεδομένα προκειμένου να αποφανθούν αν θα χαλαρώσουν τα μέτρα.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις αναφορικά με την άρση των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν στη χώρα. Το πρωί της Τρίτης (16/3) ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, έκανε λόγο για σταδιακό άνοιγμα προς το τέλος Μαρτίου και λίγο αργότερα έγινε γνωστό πως η Επιτροπή των ειδικών θα συνεδριάσει αύριο (17/3) εκτάκτως για να εξετάσει τα επιδημιολογικά δεδομένα και να συζητήσει το πότε και με ποιον τρόπο θα οδηγηθούμε στην άρση του lockdown.

Άρση lockdown: Θα αξιολογηθούν τα μέτρα και θα αποφασιστούν αλλαγές

Η κούραση των πολιτών από το lockdown των σχεδόν τεσσάρων μηνών είναι δεδομένη, έτσι η Επιτροπή στην έκτακτη συνεδρίαση της θα θέσει το χρονοδιάγραμμα της επιστροφής στην κανονικότητα και το σταδιακό άνοιγμα της αγοράς. Επίσης, θα εξεταστεί η επιδημιολογική κατάσταση, θα αξιολογηθούν τα ήδη υπάρχοντα μέτρα και θα αποφασιστούν αλλαγές όπου χρειάζεται.

Φυσικά, σημαντικό ρόλο στις αποφάσεις που θα ληφθούν, για το τι θα ανοίξει και πότε δηλαδή, θα είναι ο υγειονομικός παράγοντας και η συμβολή που θα έχει η κάθε δραστηριότητα στη μετάδοση του ιού, όπως αυτό προκύπτει από τα μέχρι στιγμής στοιχεία. Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση ελπίζει πως οι εμβολιασμοί θα οδηγήσουν στην οικοδόμηση του πρώτου μεγάλου τείχους προστασίας. Οι πληροφορίες αναφέρουν  ότι σχεδιάζεται το σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας, η οποία έχει πληγωθεί από τα πολλαπλά λουκέτα όλο αυτό το διάστημα.

Άρση lockdown: Λιανεμπόριο και κομμωτήρια στη λίστα

Όπως προκύπτει από τις ίδιες πληροφορίες δεν αποκλείεται να επιτραπεί το άνοιγμα του λιανεμπορίου, των κομμωτηρίων και των καταστημάτων περιποίησης νυχιών, ακόμη και από τη Δευτέρα 22 Μαρτίου, με αυστηρούς όρους λειτουργίας. Με ραντεβού, στην αρχή εκτός καταστήματος, και στη συνέχεια και εντός και με συγκεκριμένο αριθμό ατόμων στο εσωτερικό, με βάση τα τετραγωνικά μέτρα του κάθε χώρου.

Άρση lockdown

Άρση lockdown

Άρση lockdown: Τι ανέφερε ο Στέλιος Πέτσας

Νωρίτερα σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, μίλησε για σταδιακό άνοιγμα προς το τέλος Μαρτίου ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι κάτι τέτοιο εξαρτάται και από τα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας. Μιλώντας στον «Θέμα 104,6» εξέφρασε επίσης την άποψη ότι το φετινό Πάσχα θα είναι διαφορετικό από το περσινό.

Απαντώντας για τα αυξημένα κρούσματα, ο κ. Πέτσας εξήγησε ότι υπάρχει μια αίσθηση ματαιότητας στους πολίτες που δημιουργεί έναν φαύλο κύκλο. Όπως είπε, «πρέπει να γίνει κατανοητό ότι είμαστε στο τέλος του δύσκολου δρόμου. Πρέπει να πειστεί ο κόσμος ότι πρέπει να τηρηθούν για λίγο ακόμη τα μέτρα, ενώ τον Μάιο τα πράγματα θα είναι καλύτερα διότι θα υπάρχει και καλύτερη ροή εμβολίων».

Επίσης, ο ίδιος ανησυχεί διότι υπάρχει ένα κλίμα αναταραχής, καθώς υπάρχει «ένα μικρό ποσοστό που μπορεί να τινάξει στον αέρα την προσπάθεια των πολλών». Αναφορικά με τις επιπτώσεις της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων, παραδέχθηκε ότι υπάρχει πίεση στην πραγματική οικονομία, με ένα ιδιαίτερο πρόβλημα να παρατηρείται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments