Ελλάδα

Κορωνοϊός ενημέρωση: Ποιες ομάδες εμβολιάζονται

Κορωνοϊός ενημέρωση:  Ποιες ομάδες εμβολιάζονται
Κορωνοϊός ενημέρωση: Σε εξέλιξη βρίσκεται η ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τον κορωνοϊό.
Κορωνοϊός ενημέρωση: Σε εξέλιξη βρίσκεται η ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τον κορωνοϊό.

Ο κορωνοϊός παραμένει και η ενημέρωση για την πορεία των εμβολιασμών συνεχίζεται. Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους μίλησαν για τα εμβόλια.

Στην εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για συνέχιση των εμβολιασμών με το εμβόλιο της AstraZeneca στη χώρα μας αναφέρθηκε η κ. Θεοδωρίδου. Όπως είπε, η εμφάνιση των περιστατικών θρομβώσεων μπορεί να είναι μια χρονική σύμπτωση και να μην σημαίνει αιτιολογική συσχέτιση.

Κορωνοϊός ενημέρωση: Η ίδια επανέλαβε την εισήγηση της επιτροπής, η οποία έχει ως εξής:

«Η Επιτροπή επισημαίνει ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO), οι οποίοι έχουνστη διάθεσή τους το σύνολο των δεδομένων από όλες τις χώρες συνιστούν τη συνέχισητου εμβολιασμού με το εμβόλιο της AstraZeneca. Επισημαίνεται εκ νέου ότι η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, σε συνεργασία με την Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνησης του ΕΟΦ, δίνoυν απόλυτη προτεραιότητα σε θέματα ασφάλειας των εμβολίων. Έτσι, παρακολουθούν αδιάλειπτα τις αξιολογήσεις του ΕΜΑ και του WHOκαθώς και τις αναφορές για πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες όλων των εμβολίων κατά της νόσου COVID-19».

«Συμπερασματικά, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών συνεκτιμώντας όλα τα δεδομένα εισηγείται ομόφωνα τη συνέχισητου εμβολιασμού με το εμβόλιο της AstraZeneca στη χώρα μας σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει». Όπως είπε είναι λάθος να παίρνουν αντιπηκτικά προηγουμένως όσοι πρόκειται να κάνουν το εν λόγω εμβόλιο. κορωνοϊός ενημέρωση

Κορωνοϊός ενημέρωση: Ξεκινά ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων

Όπως είπε η κ. Θεοδωρίδου, επίκειται ο εμβολιασμός ανθρώπων που βρίσκονται στην πρώτη ομάδα υψηλού κινδύνου. Αναλυτικοί πίνακες υπάρχουν στο emvolio.gov.gr

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΠΟΥ ΠΑΣΧΟΥΝ ΑΠΟ ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΥΨΗΛΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟ

  • Άτομα με μεταμόσχευση
  • Άτομα με νεφρική ανεπάρκεια
  • Άτομα που νοσούν με κυστική ίνωση
  • Άτομα με καρκίνο υπό αγωγή
  • Σοβαρά χρόνια νοσήματα του αναπνευστικού
  • Σοβαρή καρδιακή νόσος
  • Σοβαρή ηπατική νόσος
  • Ανοσοκαταστολή
  • Άλλα νοσήματα

Στις 26/3 ξεκινούν οι εμβολιασμοί για τους 70-74

Στις 26/3 ανοίγει η πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς της ηλικιακής ομάδας 70 -74 και αρχές Απριλίου της ομάδας 65-69, όπως ενημέρωσε ο κ. Θεμιστοκλέους

Δείτε ζωντανά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας:

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments