Ελλάδα

Σχολικό έτος: Σκέψεις να παραταθεί για δύο εβδομάδες

Σχολικό έτος: Σκέψεις να παραταθεί για δύο εβδομάδες
Σχολικό έτος: Τι ανέφερε επί του θέματος η υφυπουργός Παιδείας.

Με τηλεκπαίδευση λειτουργούν από σήμερα όλες οι σχολικές βαθμίδες σε όλη την επικράτεια, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού στην κοινότητα. Στο πλαίσιο αυτό και επειδή οι οθόνες δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την διά ζώσης εκπαίδευση το υπουργείο Παιδείας εξετάζει την παράταση του σχολικού έτους. Ήδη η Νίκη Κεραμέως έχει τονίσει πως «αν κριθεί αναγκαίο, το σχολικό έτος θα επεκταθεί, όπως έγινε και πέρσι». 

Σήμερα (16/3) η υφυπουργός Παιδείας, Ζέτα Μακρή, αναφέρθηκε ξανά στο θέμα κάνοντας την εκτίμηση πως εάν παραταθεί το σχολικό έτος, αυτό θα γίνει για ένα διάστημα δύο εβδομάδων.  Μιλώντας στο Mega η κ. Μακρή σημείωσε πως η παράταση του σχολικού έτους είναι ένα θέμα που έχει συζητηθεί χωρίς, ωστόσο, να έχουν ληφθεί, ακόμη, αποφάσεις.

«Όχι για την κάλυψη της ύλης, που έχει καλυφθεί μέσω της τηλεκπαίδευσης, αλλά επειδή θεωρούμε ότι η διά ζώσης εκπαίδευσης παίζει σημαντικό ρόλο. Το υπουργείο έχει ανά πάσα στιγμή γνώση της ύλης που διδάσκεται. Κρίνεται σκόπιμο – αν αποφασιστεί η παράταση– επειδή η επαφή με το σχολικό περιβάλλον κρίνεται απαραίτητη για τα παιδιά. Όταν έχουμε τα πλήρη δεδομένα θα αποφασίσουμε το καλύτερο για τα παιδιά και την εκπαιδευτική κοινότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχολικό έτος: Σε καμία περίπτωση δε θα είναι ο Ιούλιος

«Εάν παραταθεί το σχολικό έτος, κάνω μια εκτίμηση ότι αυτό θα είναι για δύο εβδομάδες. Σε καμία περίπτωση δε θα είναι ο Ιούλιος, όπως έχει δηλώσει και η υπουργός» εξήγησε και αναφέρθηκε στο πότε και πώς θα γίνει το άνοιγμα το σχολείων. «Η επιθυμία μας είναι τα σχολεία να λειτουργήσουν διά ζώσης. Δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό παρά τις αποφάσεις των ειδικών. Οι εισηγήσεις των ειδικών επέβαλαν αυτή την απόφαση, και δεν μπορούσαμε να κάνουμε διαφορετικά» εξήγησε.

Σχολικό έτος

Σχολικό έτος

Σε ερώτηση για το τι θα γίνει με τις προαγωγικές εξετάσεις, αλλά και τις πανελλαδικές, η υφυπουργός απάντησε ότι «για τις προαγωγικές, όταν το υπουργείο αποφασίσει με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα τι πρέπει να κάνει, θα πληροφορηθούν έγκαιρα και οι γονείς, και οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί».

«Για τις πανελλαδικές, ο στόχος είναι να γίνουν στην ώρα τους. Ήδη έχει μειωθεί κατά 30% η ύλη από τον Ιανουάριο και το γνωρίζουν οι μαθητές. Δεν εξετάζεται περαιτέρω μείωση της ύλης. Για τα παιδιά που είναι σε σεισμόπληκτες περιοχές υπάρχουν ειδικές ρυθμίσεις, θα εξεταστεί το σχετικό αίτημα για τα παιδιά της Λάρισας» κατέληξε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments