Ελλάδα

Κατανομή κρουσμάτων: Πού εντοπίζονται

Κατανομή κρουσμάτων: Πού εντοπίζονται
Κατανομή κρουσμάτων: Δείτε αναλυτικά πώς κατανέμονται τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία του ΕΟΔΥ.

Όπως δείχνει η κατανομή κρουσμάτων στο «κόκκινο» βρίσκεται ξανά η Αττική με 521 κρούσματα, ενώ στη Θεσσαλονίκη έφτασαν τα 132 . Ενώ πριν από λίγο ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1134 νέα κρούσματα.

Η κατανομή κρουσμάτων επίσης δείχνει ότι στην Αχαΐα σήμερα καταγράφηκαν 65 κρούσματα. Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.134 , εκ των οποίων 5 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Κατανομή κρουσμάτων: Αναλυτικότερα στην Αττική:

  • Ανατολική Αττική: 59 κρούσματα
  • Βόρειος Τομέας Αθηνών: 71 κρούσματα
  • Δυτική Αττική: 19 κρούσματα
  • Δυτικός Τομέας Αθηνών: 88 κρούσματα
  • Κεντρικός Τομέας Αθηνών: 140 κρούσματα
  • Νήσων: 4  κρούσματα
  • Νότιος Τομέας Αθηνών: 79 κρούσματα
  • Πειραιώς: 61 κρούσματα
  • Στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν 132 νέες μολύνσεις και στην 65 Αχαΐα.
Κατανομή κρουσμάτων

Πότε θα υπάρξει μείωση των νοσηλευομένων

Μια ημέρα μετά την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα 1.626 κρούσματα στη χώρα η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη, έκανε τη δική της εκτίμηση για τον αριθμό των νοσηλευομένων τις επόμενες ημέρες. Παράλληλα, σχολίασε τις αποφάσεις της Επιτροπής, όπως είχε κάνει και στο pagenews.gr.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η Ματίνα Παγώνη επεσήμανε πως αποτελεί λογικό σενάριο το να διασωληνωθούν, μέσα στις επόμενες μέρες ασθενείς που νοσηλεύονται σε απλές κλίνες και με βάση αυτό συνόψισε πως «δεν θα πρέπει να περιμένουμε άμεση μείωση στον αριθμό των νοσηλευομένων σε ΜΕΘ. Η μείωση θα είναι σταδιακή και αργά μετά από 10 μέρες».

Αναφερόμενη στο ενδεχόμενο να ξεπεράσουμε και πάλι τον αριθμό των 600 διασωληνωμένων η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών είπε πως «αυτό δεν είναι ούτε πιθανό αλλά ούτε κι απίθανο να συμβεί και εξαρτάται από το πόσοι από τους νοσηλευόμενους σε απλές κλίνες θα χρειαστούν εντέλει διασωλήνωση».

Ακόμη, υπογράμμισε ότι «ο ιατρικός κόσμος επί έναν χρόνο καλείται να «παλέψει» με έναν άγνωστο ιό που μάλιστα μεταλλάσσεται συνεχώς, είναι λογικό να γίνονται λάθη επί των κρίσεων. Λάθη θα γίνονται, είτε από την επιτροπή είτε από οπουδήποτε».

Τέλος, σχολίασε τα φαινόμενα συνωστισμού από κόσμο που αψήφισε τα περιοριστικά μέτρα και βγήκε σε πλατείες για να γιορτάσει το τέλος του τριωδίου. Όπως είπε «αυτά ήταν αναμενόμενα δεδομένου ότι ο κόσμος μετά από έναν χρόνο περιορισμών θέλει να ξεσκάσει, ειδικά εφόσον παρασύρεται από μεγάφωνα και μουσικές που ακούγονται από διάφορα σημεία των πόλεων». Κρούσματα σήμερα

 Η εκτίμηση Σκέρτσου για την επιστροφή στην κανονικότητα

Αισιόδοξος ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες εμφανίστηκε σε συνέντευξή του ο Άκης Σκέρτσος. Παρά το γεγονός πως τα κρούσματα στη χώρα συνεχίζουν να είναι υψηλά και ενώ το lockdown παραμένει, o υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ δήλωσε ότι «τον Μάιο θα δούμε μόνιμη άρση των περιοριστικών μέτρων στην οικονομία».

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην «Καθημερινή» ο Άκης Σκέρτσος ανέφερε: «Θεωρούμε πως είναι αναγκαία μια νέα κοινωνική συμφωνία για το πλαίσιο διαχείρισης του τέλους της πανδημίας που θα εξειδικευθεί το αμέσως επόμενο διάστημα. Κατ’ αρχάς απαιτείται ορατότητα με σαφή χρονικά ορόσημα που συνδέονται σε μεγάλο βαθμό με το πρόγραμμα εμβολιασμού που έχει περιβληθεί με την εμπιστοσύνη των πολιτών».

Για τη συνέχεια επεσήμανε ότι, «από τον Σεπτέμβριο μπορούμε να πούμε ότι η ζωή μας θα επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς, έχοντας εντάξει βέβαια τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού μόνιμα πλέον στο πρόγραμμά μας ως ασπίδα προστασίας από τις όποιες μεταλλάξεις του. Το σίγουρο είναι ότι το φετινό καλοκαίρι θα είναι πολύ πιο ελεύθερο και αισιόδοξο από το περσινό».

Κατανομή κρουσμάτων

Παράλληλα, ο κ. Σκέρτσος έκανε ειδική μνεία στους νέους ανθρώπους λέγοντας: «Υπάρχει ευρύτερο ζήτημα διαγενεακής δικαιοσύνης στη χώρα μας με τους νέους να είναι συστηματικά χαμένοι από τις επιλογές που έχουν γίνει διαχρονικά τις τελευταίες δεκαετίες. Αυτό επιτείνεται από την πανδημία».

Αφού τους κάλεσε να μην βρουν καταφύγιο στη βία, το φανατισμό, την πόλωση και το μίσος, πρότεινε, «ένα νέο πλαίσιο πολιτικής και ένα νέο λεξιλόγιο ως κοινωνία για να συνομιλήσουμε με τη νέα γενιά που διεκδικεί καλύτερες δουλειές, περισσότερες ευκαιρίες και αξιοκρατία, καλύτερο δημόσιο σχολείο και πανεπιστήμιο, διαφάνεια, σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον και κυρίως Δικαιοσύνη. Αυτό είναι το μέγιστο διακύβευμα».

Ακόμη, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ σημείωσε ότι η χώρα μας τα έχει καταφέρει καλύτερα από άλλες χώρες της Ε.Ε. υπογραμμίζοντας: Οι ΜΕΘ από 556 που παρέλαβε η παρούσα κυβέρνηση, έχουν αυξηθεί σε 1.404, προσελήφθησαν 7.000 υγειονομικοί, 1.400 μόνιμοι γιατροί, 4.000 νοσηλευτές μονιμοποιούνται. Επιπλέον ενισχύθηκαν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (στη Θεσσαλονίκη διπλασιάστηκαν τα οχήματα, ενώ στην Αττική έχουν αυξηθεί από 850 σε 1.300, και κατά 3.000 τα δρομολόγια).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments