Ελλάδα

Χαράλαμπος Γώγος: Το πρώτο που μπορεί να ανοίξει είναι το λιανεμπόριο

Χαράλαμπος Γώγος: Το πρώτο που μπορεί να ανοίξει είναι το λιανεμπόριο
Χαράλαμπος Γώγος: Τι ανέφερε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας για την σταδιακή άρση των μέτρων.

Αρκετοί είναι οι ειδικοί που το τελευταίο χρονικό διάστημα αναφέρουν πως σιγά σιγά οι πολίτες πρέπει να επιστρέψουν στην κανονικότητα. Μπορεί τα κρούσματα να παραμένουν σε υψηλά νούμερα, με την Αττική να αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα, ωστόσο τα μέτρα θα μπορούσαν να χαλαρώσουν με σκοπό την ελάφρυνση του κλίματος κόπωσης. Στο ενδεχόμενο αυτό αναφέρθηκε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας και μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων, Χαράλαμπος Γώγος.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ο καθηγητής επεσήμανε πως το να λειτουργήσει το λιανεμπόριο «συντεταγμένα, δεν πρόκειται να προσθέσει κάτι παραπάνω από αυτά που γίνονται αυτή τη στιγμή. Στο πλαίσιο αυτό, πρέπει να δούμε τη δημιουργία κάποιων βαλβίδων εκτόνωσης ούτως ώστε να μπορέσει ο κόσμος να κάνει κάποιες δραστηριότητες».

Χαράλαμπος Γώγος: Υπάρχει συζήτηση στην Επιτροπή για να ανοίξουν κάποιες δραστηριότητες

Όπως είπε ο κ. Γώγος, “αυτή τη στιγμή προέχει η αντιμετώπιση του κύματος στα νοσοκομεία. Υπάρχει συζήτηση στην Επιτροπή εδώ και καιρό, για να ανοίξουν κάποιες δραστηριότητες. Το πρώτο που μπορεί να ανοίξει είναι το λιανεμπόριο. Αν η καμπύλη αυτών που νοσηλεύεται στα νοσοκομεία σταθεροποιηθεί, μπορούμε να το συζητήσουμε, αν και το βλέπω να ανοίγει στο τέλος του μήνα».

Επίσης, ο καθηγητής σημείωσε ότι, “τα μέτρα δεν τηρούνται και παρότι δεν τηρούνται, αν δεν υπήρχαν τα μέτρα, θα είχαμε σαφώς μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων”. Σχολιάζοντας τις συγκεντρώσεις και τα πάρτι που έγιναν σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας την Κυριακή (14/3), ανέφερε ότι μας πάνε πίσω επιδημιολογικά, αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης που ανατρέπουν κι όλα τα δεδομένα που περιμένουμε. «Δηλαδή μιλάμε για ελάττωση της καμπύλης και για ύφεση, όταν τέτοιες εστίες μπορούν ξαφνικά να γεμίσουν τα νοσοκομεία και να υπάρξει μεγάλη αύξηση κρουσμάτων», κατέληξε ο κ. Γώγος.

Ο Χαράλαμπος Γώγος

Ο Χαράλαμπος Γώγος

Χαράλαμπος Γώγος: Τι λένε τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ

Θυμίζουμε ότι χθες ανακοινώθηκαν 1.134 νέα κρούσματα στη χώρα, εκ των οποίων 13 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 222.281 (ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 51.6% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 61 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.744 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 46, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 7.137 θάνατοι. Το 95.8% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 564 (68.4% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments