Αθλητισμός

Αλεξάντερ Tσέφεριν: Το Euro θα γίνει με φιλάθλους

Αλεξάντερ Tσέφεριν: Το Euro θα γίνει με φιλάθλους
Αλεξάντερ Tσέφεριν: Με τον κόσμο στις κερκίδες θα διεξαχθεί το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου το καλοκαίρι.

“Καυτό” θα είναι το φετινό καλοκαίρι όσον αφορά τις αθλητικές διοργανώσεις, οι οποίες πέρυσι ακυρώθηκαν λόγω της πανδημίας. Εκτός από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο που θα διεξαχθούν κανονικά παρά τις φήμες για νέα αναβολή, οι φίλαθλοι μετρούν αντίστροφα και για το Euro.

Μάλιστα, το Πρωτάθλημα αναμένεται να διεξαχθεί παρουσία φιλάθλων στα γήπεδα. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, στο «Sky Sports», «το Euro θα διεξαχθεί με την παρουσία φιλάθλων και όποια από τις 12 πόλεις δεν μπορεί να το υποστηρίξει αυτό, θα αποκλειστεί».

Αλεξάντερ Tσέφεριν: Το deadline για την τελική απόφαση είναι η 20ή Απριλίου

Τονίζεται ότι η ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ποδοσφαίρου εξετάζει τον τρόπο με τον οποίο θα διεξαχθεί το Euro, λαμβανομένης υπόψιν της πανδημίας, με την τελική απόφαση να αναμένεται μέχρι τις 20 Απριλίου. Ωστόσο, στα πιθανά σενάρια δεν συμπεριλαμβάνεται η διεξαγωγή της διοργάνωσης χωρίς την παρουσία φιλάθλων. Όποια από τις 12 πόλεις στις οποίες έχει ανατεθεί η διοργάνωση του πρωταθλήματος, δεν είναι σε θέση να εξασφαλίσει την παρουσία κόσμου στις εξέδρες, θα αποκλειστεί και το Euro θα διεξαχθεί στις εναπομείνασες.

«Κάθε πόλη θα πρέπει να εγγυηθεί ότι θα υπάρχουν φίλαθλοι στα αντίστοιχα ματς. Το deadline για την τελική απόφαση είναι η 20ή Απριλίου. Το ιδανικό σενάριο είναι να διεξαχθεί το τουρνουά σε 12 πόλεις, με βάση το αρχικό πλάνο. Αν δεν είναι όμως δυνατό – αν μία ή δύο πόλεις δεν ανταποκριθούν στις συνθήκες – τότε θα διεξαχθεί σε 10 ή 11 χώρες αντίστοιχα. Έχουμε πολλά σενάρια στο τραπέζι, αλλά το να γίνουν ματς σε άδεια γήπεδα είναι εκτός», είπε χαρακτηριστικά ο Τσέφεριν.

Θυμίζουμε ότι το Euro 2020 είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί 11 Ιουνίου – 11 Ιουλίου 2021 σε 12 πόλεις (Άμστερνταμ, Μπακού, Μπιλμπάο, Βουδαπέστη, Βουκουρέστι, Κοπεγχάγη, Δουβλίνο, Γλασκώβη, Μόναχο, Λονδίνο, Ρώμη Αγία Πετρούπολη) από δώδεκα διαφορετικές χώρες.

Ο Αλεξάντερ Tσέφεριν

Ο Αλεξάντερ Tσέφεριν

Αλεξάντερ Tσέφεριν: Λίγα λόγια για το Euro

To Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου, γνωστό ως Euro, είναι η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική διοργάνωση, στην οποία διαγωνίζονται οι εθνικές ομάδες ανδρών των μελών της UEFA προκειμένου να καθοριστεί ο πρωταθλητής της Ευρώπης. Διεξάγεται κάθε τέσσερα χρόνια από το 1960, στις μονές χρονιές μεταξύ των Παγκοσμίων Κυπέλλων Ποδοσφαίρου, και στην αρχή ονομαζόταν UEFA European Nations’ Cup προτού αλλάξει στο σημερινό του όνομα το 1968.

Ξεκινώντας από το πρωτάθλημα του 1996, ορισμένα πρωταθλήματα αναφέρονται συχνά με την μορφή «UEFA Euro [χρονιά]». Aυτή η μορφή έχει από τότε εφαρμοστεί και στα προηγούμενα πρωταθλήματα. Πριν να εισέλθουν στην διοργάνωση, όλες οι ομάδες εκτός από το έθνος που φιλοξενεί κάθε φορά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (το οποίο προκρίνεται αυτόματα) διαγωνίζονται στην προκριματική διαδικασία. Οι νικητές του πρωταθλήματος αποκτούν την δυνατότητα να διαγωνιστούν στο επόμενο Κύπελο Συνομοσπονδιών της FIFA αλλά δεν είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments