Ελλάδα

Βασίλης Κικίλιας: Έκκληση στους ιδιώτες γιατρούς να στηρίξουν το ΕΣΥ

Βασίλης Κικίλιας: Έκκληση στους ιδιώτες γιατρούς να στηρίξουν το ΕΣΥ
Βασίλης Κικίλιας: Τα κρούσματα του κορωνοϊού παραμένουν στα ύψη, το ΕΣΥ είναι σε τεράστια πίεση, ενώ ο υπουργός Υγείας έκανε έκκληση στους ιδιώτες γιατρούς.

Ο Βασίλης Κικίλιας, μαζί με τον Γιώργο Πατούλη, έκαναν χθες έκκληση στους ιδιώτες γιατρούς να στηρίξουν το ΕΣΥ στη μάχη με τον κορωνοϊό. Την ίδια ώρα, τα κρούσματα, οι διασωληνωμένοι και οι νεκροί είναι στα ύψη, ενώ το άνοιγμα της αγοράς φαίνεται ότι δεν πρόκειται να γίνει τον Μάρτιο.

Ο υπουργός Υγείας, ανάμεσα σε άλλα, ανέφερε: «Όπως εμείς δεσμευτήκαμε, μπήκε ήδη στην εφημερία σήμερα το ιδιωτικό θεραπευτήριο «Ερρίκος Ντυνάν» και το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο δέχεται αποκλειστικά πλέον Covid περιστατικά.

Αύριο μπαίνει το Ιατρικό Περιστερίου και το Λητώ, ενσωματώνονται στην 2η και 1η Υγειονομική Περιφέρεια αντίστοιχα, ως Covid θεραπευτήρια και κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να στηρίξουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας σε όλη την Αττική.

Είναι μαζί μας σήμερα, για μία ακόμη φορά το λέω, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ, ο Γιώργος Πατούλης. Γιατί θα ήθελα για μία ακόμη φορά να κάνω, να κάνουμε κάλεσμα, έκκληση στους ιδιώτες ιατρούς των ανάλογων ειδικοτήτων που είναι συναφείς με την αντιμετώπιση της Covid, προκειμένου για κάποιες μέρες, εβδομάδες, μήνα να ενσωματωθούν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και να βοηθήσουν στην τεράστια προσπάθεια η οποία γίνεται.

Να θυμίσω ότι με νομοθετική πρωτοβουλία του Νοεμβρίου η αμοιβή τους θα είναι 2.000 ευρώ μηνιαίως, ακατάσχετα, αφορολόγητα, με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών, συν τις εφημερίες που είναι με αυτούς οι οποίοι έχουν ήδη ενσωματωθεί, υπολογίζονται στη 1η και 2η ΥΠΕ από 1.000 έως 1.400 ευρώ το μήνα.

Νομίζω ότι σε αυτό το σημείο στο οποίο βρισκόμαστε, όλοι πρέπει να συμβάλλουν με τις δυνάμεις τους, πρέπει να στηρίξουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας, βλέπετε δεν υπάρχει δημόσια υγεία, ιδιωτική υγεία. Πλέον όλοι μαζί είναι στη μάχη, στη μάχη για την ανθρώπινη ζωή και την δημόσια υγεία και την περίθαλψη. Μία μάχη η οποία, κατά την άποψή μας και γνώμη μας, είναι ιερή».

Βασίλης Κικίλιας και Γιώργος Πατούλης

Βασίλης Κικίλιας και Γιώργος Πατούλης

Ο Γιώργος Πατούλης, πρόεδρος του ΙΣΑ, μεταξύ άλλων, είπε: «Ήδη, η Περιφέρεια Αττικής σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ και προφανώς με τον Υπουργό, κάνουμε ευρύτατους τρόπους ιχνηλάτησης με rapid test και PCR μοριακού τύπου, όπου με αυτό τον τρόπο βοηθάμε στο να μπορέσουμε να ανακόψουμε την αλυσίδα της μεταδοτικότητος μεταξύ των κρουσμάτων.

Όμως αυτό δεν φτάνει. Θα πρέπει η ατομική ευθύνη του καθενός μας, αυτή την στιγμή που φαίνονται λίγο μαύρα τα πράγματα, αλλά δεν είναι έτσι γιατί είμαστε πολύ κοντά στο να βγούμε από αυτή την έξοδο, που όπως ειπώθηκε και παλαιότερα, πριν να χαράξει ο ήλιος υπάρχει το βαθύ σκοτάδι. Και είναι πολύ κοντά αυτό. Θα πρέπει, λοιπόν, η ατομική ευθύνη να κυριαρχήσει.

Η Περιφέρεια Αττικής είναι εδώ με όλες της τις δυνάμεις και είμαι σίγουρος ότι και οι ιδιώτες γιατροί, σαν λειτουργοί, θα δώσουν το δικό τους ισχυρό παρών σε αυτό το κάλεσμα και για λίγες εβδομάδες ενδεχομένως, και με όλα αυτά τα οποία ειπώθηκαν από τον Υπουργό, θα μπορέσουμε να συμβάλλουμε για άλλη μια φορά σε αυτό το εθνικό κάλεσμα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments