Ελλάδα

Θωμαΐδης: Σοκάρουν οι αναλύσεις στα λύματα

Θωμαΐδης: Σοκάρουν οι αναλύσεις στα λύματα
Θωμαΐδης: Σύμφωνα με τον καθηγητή Αναλυτικής Χημείας υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στην Κρήτη.

Έκρηξη κρουσμάτων αναμένεται τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από τις αναλύσεις των δειγμάτων των λυμάτων. Όπως ανέφερε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας Νίκος Θωμαΐδης, προβλέπεται υψηλός αριθμός μολύνσεων στην Αττική και την επόμενη εβδομάδα.

«Σοκάρουν οι αναλύσεις των δειγμάτων που αναλύθηκαν στην περιφέρεια, υπάρχει πολύ μεγάλη αύξηση και διασπορά, ενδεχομένως και εκτός ελέγχου, ειδικά στην Κρήτη», είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Θωμαΐδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Παράλληλα σημείωσε: «Όταν βλέπουμε αύξηση αυτού του μεγέθους, σημαίνει ότι έχει ξεφύγει η διασπορά, στην Κρήτη ήταν και 1.000%».

Θωμαΐδης: 210% ήταν η αύξηση στην Αθήνα αρχές Φεβρουαρίου

Στη συνέχεια ο καθηγητής υπενθύμισε ότι «210% ήταν η αύξηση στην Αθήνα αρχές Φεβρουαρίου και 500% τον Οκτώβριο στη Θεσσαλονίκη, πριν από το δεύτερο κύμα. Θα πρέπει να περιμένουμε περαιτέρω πίεση στο ΕΣΥ. Και την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε υψηλό αριθμό κρουσμάτων. Φαίνεται πάντως να υπάρχει μια επιπεδοποίηση στην Αττική, είμαστε σταθερά. Πρέπει να περιμένουμε την αποκλιμάκωση».

Σύμφωνα με τον ίδιο, όπως προκύπτει από την ανάλυση των δειγμάτων, φαίνεται να αυξάνεται σιγά σιγά η διασπορά και ξαφνικά να γίνεται μια έκρηξη. «Φαίνεται το ιικό φορτίο να εκτινάσσεται στα λύματα στην περιφέρεια, στην Αθήνα είμαστε σε σταθερά υψηλό ιικό φορτίο εδώ και 40 μέρες…».

Κορωνοϊός

Κορωνοϊός

Θωμαΐδης: Τι αναφέρουν τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ

Χτες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 3.073  νέα κρούσματα με την Αττική να μετρά τα περισσότερα και συγκεκριμένα 1.524. Αναλυτικότερα:

  • Ανατολική Αττική:  172  κρούσματα
  • Βόρειος Τομέας Αθηνών: 184 κρούσματα
  • Δυτική Αττική:  105 κρούσματα
  • Δυτικός Τομέας Αθηνών: 259 κρούσματα
  • Κεντρικός Τομέα Αθηνών: 347 κρούσματα
  • Νήσων: 22 κρούσματα
  • Νότιος Τομέας Αθηνών: 137 κρούσματα
  • Πειραιώς: 298  κρούσματα
  • Στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν 304 νέες μολύνσεις και 123 στην Αχαΐα

Επίσης, οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 45, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 7.297 θάνατοι. Το 95.8% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 645 (67.6% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 82.3% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.537 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 525 (ημερήσια μεταβολή +29.31%). 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments