Διεθνή

Επιστροφή φιλάθλων στα γήπεδα: Πώς θα γίνει

Επιστροφή φιλάθλων στα γήπεδα: Πώς θα γίνει
Επιστροφή φιλάθλων στα γήπεδα: Είναι ένα θέμα το πιστοποιητικό κατά του κορωνοϊού ώστε να γίνει η επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα με ασφάλεια για όλους.

Η επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα είναι κάτι που αναμένεται ιδιαίτερα να γίνει, καθώς εδώ και έναν χρόνο περίπου που έχει ξεκινήσει και κρατά η πανδημία του κορωνοϊού, δεν επιτρέπεται να πάνε στο στάδιο. Τώρα, όμως, με το πιστοποιητικό του εμβολιασμού να έχει πάρει το «πράσινο φως» και η διαδικασία να συνεχίζεται κανονικά, υπάρχει ελπίδα.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Βρετανία εξετάζει το ενδεχόμενο χρησιμοποίησης, έστω πειραματικά, πιστοποιητικό εμβολιασμού ή μοριακού ελέγχου για να επιστρέψουν οι φίλαθλοι στα γήπεδα. Αυτό αποκάλυψε ο υπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για θέματα αθλητισμού, της Αγγλίας, Όλιβερ Ντάουντεν.

«Είναι ένα θέμα το πιστοποιητικό κατά του κορωνοϊού ώστε να βοηθήσουμε την επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα με ασφάλεια για όλους. Δουλεύουμε με πολλούς, πάρα πολλούς φορείς και επιστήμονες, ώστε σύντομα να βρούμε τρόπους για την ασφαλή επιστροφή των φιλάθλων. Γήπεδα χωρίς φιλάθλους δεν βοηθούν τον αθλητισμό», εξήγησε.

Επιστροφή φιλάθλων στα γήπεδα: Πώς θα είναι το «πράσινο πιστοποιητικό»;

  • Θα περιλαμβάνει έναν κώδικα QR
  • Θα δίνεται δωρεάν.
  • Θα είναι γραμμένο στη γλώσσα κάθε χώρας, με μετάφραση του κειμένου και στα αγγλικά.
  • Θα ισχύει σε όλες τις χώρες της ΕΕ.

«Εργαζόμαστε ώστε να υλοποιηθεί πριν από τον Ιούνιο», εξήγησε ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς Τιερί Μπρετόν σε πρόσφατες δηλώσεις του, εκτιμώντας ότι είναι «πρωταρχικής σημασίας να κάνουμε τα πάντα για να σωθεί η τουριστική περίοδος». Ο Επίτροπος αναφέρθηκε επίσης στην πρόσφατη ανακοίνωση της φαρμακευτικής εταιρείας AstraZeneca, η οποία επιβεβαίωσε ότι θα μειώσει τις παραδόσεις του εμβολίου της για τον κορωνοϊό στην ΕΕ κατά το πρώτο εξάμηνο.

Οι ευρωπαϊκές αρχές λοιπόν, στοχεύουν να υλοποιήσουν το υγειονομικό πιστοποιητικό, με σκοπό να διευκολύνουν τις μετακινήσεις εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές, σύμφωνα με ό,τι ανακοίνωσε ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς Τιερί Μπρετόν.

Αυτό το πιστοποιητικό θα περιλαμβάνει πληροφορίες που θα αναφέρουν αν ο κάτοχός του έχει εμβολιαστεί για τον κορωνοϊό ή αν έχει αναρρώσει ή αν έχει αρνητικό τεστ, όπως εξήγησε ο Μπρετόν στην εκπομπή Grand Rendez-vous του τηλεοπτικού σταθμού Europe 1 σε συνεργασία με τα ενημερωτικά μέσα CNEWS και Les Echos.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments