Αθλητισμός

Παναθηναϊκός: Ανατροπή στις καθυστερήσεις

Παναθηναϊκός: Ανατροπή στις καθυστερήσεις
Παναθηναϊκός: Ο Φεντερίκο Μακέντα με δύο γκολ σε δύο λεπτά έδωσε μεγάλο προβάδισμα στους «πράσινους» μα ο Αστέρας Τρίπολης έκανε την ανατροπή.

Ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε τον Αστέρα Τρίπολης, στο πλαίσιο των play off της Super League, με την αντίπαλη ομάδα να ισοφαρίζει εν τέλει στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων, αν και βρέθηκε να χάνει με 2-0 ως το 84ο λεπτό. Με γκολ του γκολκίπερ του Νίκου Παπαδόπουλου, ο Αστέρας Τρίπολης ισοφάρισε τους «πράσινους» και πήρε ένα ανέλπιστο βαθμό στην πρεμιέρα των φετινών play off, μετά από ένα απίστευτο σε εξέλιξη παιχνίδι.

Ο Φεντερίκο Μακέντα με δύο γκολ σε δύο λεπτά (58ο λεπτό – 59ο λεπτό) έδωσε μεγάλο προβάδισμα στους «πράσινους» μα ο Αστέρας κατάφερε με τρομερή αντεπίθεση διαρκείας στο φινάλε να μειώσει στο 84ο λεπτό με τον Λουίς Φερνάντεθ και να «αρπάξει» το βαθμό στο 90+7ο λεπτό με το σουτ του Παπαδόπουλου. Μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά, ο Αστέρας πάτησε για πρώτη φορά στην περιοχή του Παναθηναϊκού στο 16ο λεπτό, όταν μετά από πολύ ωραίο ένα – δύο των Τασουλή – Ριέρα, ο πρώτος έβγαλε τη σέντρα από αριστερά κι ο Διούδης πρόλαβε να διώξει τη μπάλα με τα ακροδάκτυλά του, πριν φτάσει στον Κρέσπι. Αστέρας Τρίπολης Παναθηναϊκός

Στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου, από κλέψιμο του Χουάνκαρ ψηλά, οι «πράσινοι» κυκλοφόρησαν γρήγορα την μπάλα, με τον Αλεξανδρόπουλο να σουτάρει δυνατά έξω από την περιοχή και τον Χριστόπουλο να βάζει την κόντρα στέλνοντας τη μπάλα κόρνερ. Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Αστέρας μπήκε λίγο πιο δυνατά στα πρώτα λεπτά, με στόχο να πιέσει τον Παναθηναϊκό ψηλά. Και το κατάφερε στο 47ο λεπτό, με τον Μπελόκ να κλέβει τη μπάλα από τον Νιάς και να σουτάρει πάνω από τα δοκάρια του Διούδη.

Παναθηναϊκός: Οι συνθέσεις των δύο ομάδων είχαν ως εξής:

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μ. Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Χριστόπουλος, Καστάνιο, Τασουλής (72ο λεπτό Άλβαρες), Βαλιέντε, Μπελόκ (72ο λεπτό Ιγκλέσιας), Κρέσπι (63ο λεπτό Λέο Τιλίκα), Ριέρα (85ο λεπτό Μπόρχα Φερνάντεθ), Σίτο (63ο λεπτό Αλί Μπαμπά), Λουίς Φερνάντεθ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Λ. Μπόλονι): Διούδης, Μολό, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Χουάνκαρ, Νιάς, Αλεξανδρόπουλος (82ο λεπτό Αθανασακόπουλος), Αγιούμπ (74ο λεπτό Ενγκμπακοτό), Χατζηγιοβάνης, Βιγιαφάνιες, Μακέντα (81ο λεπτό Ιωαννίδης). Αστέρας Τρίπολης Παναθηναϊκός

Σημειώνεται πως ξεκίνησαν τα play out (σήμερα) και play off (αύριο) της Super League. Με εξαίρεση τον πρωταθλητή, που δύσκολα δεν θα είναι ο Ολυμπιακός, παραμένουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα αναφορικά με τις μάχες για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια και την αποφυγή του υποβιβασμού. Το Σάββατο, με τον… κουρνιαχτό που προκάλεσε η αιφνίδια αποχώρηση του Γιώργου Παράσχου από την τεχνική ηγεσία να μην έχει καθίσει ακόμη, ο Απόλλων Σμύρνης περίμενε την ουραγό ΑΕΛ στη Ριζούπολη (15:00) ενώ λίγο αργότερα, στο Πανθεσσαλικό (17:15), ο προτελευταίος ΟΦΗ αντιμετώπισε τον Βόλο. Ματς «εξάποντο» αυτό στο Αγρίνιο (19:30) ανάμεσα σε Παναιτωλικό και Λαμία ενώ την ίδια ώρα στα Γιάννινα, ο τοπικός ΠΑΣ και ο Ατρόμητος ήταν για νίκη γοήτρου μα και ουσίας.

Στη μάχη των play off, δεσπόζει το ντέρμπι «Δικεφάλων» στην Τούμπα (19:30). ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, που θα τεθούν αντιμέτωποι και στα ημιτελικά του Κυπέλλου, φιλοδοξούν να αφήσουν πίσω τους τις τελευταίες μέτριες εμφανίσεις και να προσπεράσουν, αν είναι δυνατόν, τον δεύτερο Άρη στον Πειραιά (17:15) από τον, κουρασμένο και απογοητευμένο έπειτα από τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό, Ολυμπιακό. Η αυλαία της διαδικασίας πάντως, άνοιξε στην Τρίπολη (15:00), με Αστέρα Τρίπολης και Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής των play out της Super League:

Σάββατο 20 Μαρτίου

  • 15:00 Στάδιο Ριζούπολης «Γεώργιος Καμάρας», Απόλλων Σμύρνης – ΑΕΛ (ολοκληρώθηκε)
  • 17:15 Πανθεσσαλικό Στάδιο, ΝΠΣ Βόλος – ΟΦΗ (ολοκληρώθηκε)
  • 19:30 Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων «Οι Ζωσιμάδες», ΠΑΣ Γιάννινα – Ατρόμητος (ολοκληρώθηκε)
  • 19:30 Γήπεδο Παναιτωλικού, Παναιτωλικός – Λαμία (ολοκληρώθηκε)

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής των play off της Super League:

Κυριακή 21 Μαρτίου

  • 15:00 «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός (ολοκληρώθηκε)
  • 17:15 Στάδιο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», Ολυμπιακός – Άρης
  • 19:30 Γήπεδο Τούμπας, ΠΑΟΚ – ΑΕΚ
svg%3E

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments