Ελλάδα

Δρομοκαΐτειο: Μεγάλη η διασπορά του κορωνοϊού

Δρομοκαΐτειο: Μεγάλη η διασπορά του κορωνοϊού
Δρομοκαΐτειο: Όλοι οι ασθενείς σε όλα τα τμήματα είναι πλέον ύποπτα κρούσματα. Επικρατεί απόγνωση στο προσωπικό.

Ανεξέλεγκτη φαίνεται πως είναι στο Δρομοκαΐτειο η διασπορά του κορωνοϊού. Τα κρούσματα σε όλη τη χώρα παραμένουν υψηλά και το ΕΣΥ αναστενάζει, με το συγκεκριμένο νοσοκομείο να μην γλιτώνει από την μανία της νόσου. Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, “οι καταστάσεις είναι τραγικές, έχει γεμίσει κορωνοϊό και υπάρχουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ”.

Δρομοκαΐτειο: Δύο οι νεκροί

“Το Δρομοκαΐτειο γέμισε κορωνοϊό. Δύο ασθενείς πέθαναν, οκτώ κινδυνεύουν νοσηλευόμενοι σε νοσοκομεία αναφοράς και 36 είναι οι ψυχικά ασθενείς με κορωνοϊό. Ξέμειναν στο Δρομοκαΐτειο και νοσηλεύονται σε ένα νοσοκομείο που δεν διαθέτει τα στοιχειώδη. Γνωρίζουν ότι αυτή η απόφαση τους θα στείλει στο θάνατο πολλούς ασθενείς που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες” λέει ο κ. Γιαννάκος και σημειώνει:

“Όλοι οι νοσηλευόμενοι ασθενείς στο Δρομοκαΐτειο σε όλα τα τμήματα είναι πια ύποπτα κρούσματα. Επικρατεί απόγνωση στο προσωπικό. Κανένα τμήμα δεν είναι ασφαλές. Και όμως συνεχίζουν να έχουν σε εφημερία το νοσοκομείο αν και όσοι ψυχικά ασθενείς εισάγονται κινδυνεύουν να κολλήσουν. Το γηροψυχιατρικό τμήμα που έγινε κορωνοϊού χωρίς γιατρούς, νοσηλευτές και εξοπλισμό”.

Δρομοκαΐτειο

Δρομοκαΐτειο: Μεγάλη η διασπορά του κορωνοϊού

Δρομοκαΐτειο: Γεμάτα τα νοσοκομεία της Αττικής – Στο “κόκκινο” Τζάνειο, Αλεξάνδρα, Σισμανόγλειο

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ χτυπά καμπανάκι και για τα υπόλοιπα νοσοκομεία, τα οποία έχουν ξεπεράσει εδώ και μέρες τα όριά τους. Όπως τονίζει, “στο Τζάνειο, στο Νίκαιας, στο Ελπίς Παμμακάριστος, στο Αλεξάνδρα, υπάρχουν δεκάδες διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ. Το Σισμανόγλειο άνοιξε την αίθουσα ανάνηψης ως προσωρινή ΜΕΘ για να εξυπηρετήσει δικά του περιστατικά. Το Σωτηρία για πρώτη φορά έχει γεμάτες ΜΕΘ με 84 ασθενείς. Το ΚΑΤ είναι επίσης για πρώτη φορά γεμάτες οι ΜΕΘ με 51 διασωληνωμένους”.

Ο κ. Γιαννάκος εξηγεί ότι “επειδή τις ΜΕΘ τις μετέτρεψαν σε κορωνοϊού έχουν στην αναζωογόνηση τέσσερα διασωληνωμένα γενικά περιστατικά. Το ίδιο και στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα. Υπάρχουν περιστατικά στις χειρουργικές αίθουσες και σε φορεία στη ΜΑΦ. Τα πάντα  σε όλα τα νοσοκομεία είναι γεμάτα. Οι ΜΕΘ γεμάτες και διασωληνωμένοι επί ημέρες εκτός καρτερούν τον θάνατο”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments