Ελλάδα

Βασίλης Κικίλιας: Πώς ενισχύεται το ΕΣΥ

Βασίλης Κικίλιας: Πώς ενισχύεται το ΕΣΥ
Βασίλης Κικίλιας: Ο υπουργός Υγείας στη χθεσινή ενημέρωση περιέγραψε πώς θα ενισχυθεί το ΕΣΥ από ιδιώτες. Πότε θα υπάρξει επίταξη γιατρών.

Ο Βασίλης Κικίλιας στη χθεσινή ενημέρωση αναφέρθηκε αναλυτικά στο πώς θα ενισχυθεί το ΕΣΥ για να αντιμετωπίσει τη νέα έξαρση της πανδημίας, την ώρα που οι ΜΕΘ στην Αττική, ειδικά, είναι ελάχιστες. Θυμίζουμε ότι οι ανακοινώσεις έγιναν σε μια μέρα όπου είχαμε διπλό αρνητικό ρεκόρ αφού υπήρξε «έκρηξη» κρουσμάτων και διασωληνωμένων.

Αρχικά ο υπουργός είπε: «το ΕΣΥ ενισχύθηκε ήδη σημαντικά μέσα στην κρίση και ειδικά στην Αττική. Θυμίζω, με δύο ιδιωτικές δομές, το Λητώ και το Ιατρικό Περιστερίου που νοσηλεύουν Covid περιστατικά, το Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν που έχει μπει στην εφημερία του ΕΣΥ και νοσηλεύει non Covid περιστατικά, το στρατιωτικό Νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ που έχει μετατραπεί σε non Covid Νοσοκομείο και το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο που εφημερεύει καθημερινά για όλα τα επείγοντα καρδιοχειρουργικά περιστατικά Αττικής και Νοτίου Ελλάδος.

Απολογιστικά λοιπόν, οι κλίνες ΜΕΘ-Covid στην Αττική είναι σήμερα 381, από 229 πριν από ένα μήνα, δηλαδή τις αυξήσαμε κατά 67% και οι απλές κλίνες Covid στην Αττική είναι σήμερα 2.961, από 1.600 πριν από ένα μήνα, δηλαδή τις αυξήσαμε 85%.

Θέλω να αναφέρω δε. ότι στο σύνολό τους Covid και non Covid συν τις κλίνες από τον ιδιωτικό τομέα, έχουμε στην Αττική 650 ΜΕΘ αυτή τη στιγμή έναντι 247 που παραλάβαμε τον Ιούλιο του 2019.

Δεν είναι βέβαια μόνο η Αττική. Σχεδόν σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας παρουσιάζεται αύξηση κρουσμάτων και ο αριθμός των εισαγωγών στα Νοσοκομεία αυξάνεται επίσης. Οι νοσηλευόμενοι συμπολίτες μας με Covid είναι πλέον 4.648, δηλαδή περίπου 1.000 παραπάνω από την περασμένη εβδομάδα».

Βασίλης Κικίλιας: Πώς ενισχύεται το ΕΣΥ - Τι θα γίνει με την επίταξη γιατρών

Βασίλης Κικίλιας: Πώς ενισχύεται το ΕΣΥ – Τι θα γίνει με την επίταξη γιατρών

Βασίλης Κικίλιας: Αναλυτικά το σχέδιο έκτακτης ανάγκης για το ΕΣΥ

Στη συνέχεια ο υπουργός περιέγραψε το σχέδιο έκτακτης ανάγκης για το ΕΣΥ. Ο κ. Κικίλιας είπε: «Το σχέδιο έκτακτης ανάγκης στην Αττική περνάει στην επόμενη φάση για την περαιτέρω ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Συγκεκριμένα: Όλη η Ελλάδα είναι και πάλι μια Υγειονομική Περιφέρεια, ένα ενιαίο σύστημα, το σύστημα Υγείας είναι ένα, εθνικό: Νοσοκομεία του ΕΣΥ, ιδιωτικές Κλινικές, στρατιωτικά Νοσοκομεία. Όπου και όταν χρειάζεται θα γίνονται διακομιδές ασθενών σε όμορους Νομούς και αεροδιακομιδές, με μέριμνα του ΕΚΑΒ.

Συνολικά, ο ιδιωτικός τομέας παραχωρεί στην Αττική, στις δύο Υγειονομικές Περιφέρειες, άλλες 550 κλίνες οι οποίες είναι οι εξής:

450 non Covid και αναλυτικά,

Το Hellenic HealthCare Group άλλες 300 κλίνες, με όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τους.

Το ΙΑΣΩ Α.Ε. άλλες 100 κλίνες, με όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τους.

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών άλλες 50 κλίνες, με όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τους.

Και 100 κλίνες Covid,

Ο Όμιλος Ευρωκλινικής Αθηνών 60 κλίνες, με όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τους.

Ο Όμιλος Βιοϊατρική 40 κλίνες, με όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τους.

Προστίθενται δε άλλες 10 ΜΕΘ από τον ιδιωτικό τομέα, παραχωρούνται στο ΕΣΥ, δηλαδή, από τις 130 φτάνουμε στις 140 στην Αττική.

Επιπλέον, το Νοσοκομείο Κοργιαλένειο-Μπενάκειο, δηλαδή, ο Ερυθρός Σταυρός, δυναμικότητας 418 κλινών μετατρέπεται σε νοσοκομείο all Covid, για την αντιμετώπιση των περιστατικών Covid.

Σε συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, το οποίο ευχαριστούμε ιδιαιτέρως, ενσωματώνεται στο ΕΣΥ.το Γενικό Νοσοκομείο της Αεροπορίας 251, το οποίο διαθέτει 220 κρεβάτια για non Covid περιστατικά και Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και μπαίνει στην εφημερίες του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Το υπουργείο Υγείας δια της ΙΦΕΤ Α.Ε. προμηθεύτηκε και παραδίδει αύριο (σ.σ. σήμερα) στο ΕΣΥ, και ιδιαίτερα στα νοσοκομεία της Αττικής, 900 αναπνευστικές συσκευές υψηλής ροής οξυγόνου (high flow therapy)

Το Σισμανόγλειο θα ενισχυθεί με 10 επιπλέον πολυδύναμες ΜΕΘ-COVID».

Βασίλης Κικίλιας: Έκτακτη ενίσχυση του ΕΣΥ

Βασίλης Κικίλιας: Έκτακτη ενίσχυση του ΕΣΥ

Βασίλης Κικίλιας: Πότε θα γίνει επίταξη γιατρών

Ο Βασίλης Κικίλιας σημείωσε αναφοριρκά με την ανάγκη για γιατρούς: «οι υποδομές νοσηλείας είναι σημαντικές. Αλλά δεν αρκούν χωρίς τη συνδρομή του ανθρώπινου δυναμικού. Και μέχρι τώρα έχουν δώσει μια τεράστια μάχη οι ιατροί, οι νοσηλευτές, το λοιπό προσωπικό του ΕΣΥ και από τον ιδιωτικό τομέα, τις ιδιωτικές Κλινικές, οι εργαζόμενοι, σε αυτή την πολύ μεγάλη πίεση την οποία δεχόμαστε από την Covid.

Όπως ξέρετε, έχω μαζί με τους Προέδρους των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας, και ειδικά τις τελευταίες μέρες με τον κύριο Πατούλη, τον πρόεδρο του ΙΣΑ, απευθύνει έκκληση στους ιδιώτες ιατρούς, συνάδελφους, πνευμονολόγους, παθολόγους και γενικούς ιατρούς, να συνδράμουν σε αυτή την πολύ δύσκολη μάχη και να στηρίξουν το ΕΣΥ και τους ασθενείς που νοσηλεύονται στα Νοσοκομεία μας.

Είναι μάχη για την ανθρώπινη ζωή, είναι η τιμή στον όρκο του Ιπποκράτη. Το ζητάω ξανά και σήμερα. Οι συμπολίτες μας σας χρειάζονται, η Ελλάδα σάς χρειάζεται και έτσι περιμένουμε τις επόμενες 48 ώρες να κάνετε την προσφορά σας, πράξη αλληλεγγύης.

Σε διαφορετική περίπτωση, και αν τουλάχιστον 200 γιατροί των ως άνω ειδικοτήτων δεν ανταποκριθούν στο κάλεσμά μας, θα εισηγηθώ στον πρωθυπουργό της χώρας τη λήψη του μέτρου της επίταξης υπηρεσιών ιατρών των ανωτέρω ειδικοτήτων, για την κάλυψη των αναγκών του Εθνικού Συστήματος Υγείας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments